Bazı anlar vardır, insan o güne kadar aynı kişi gibi yaşadığını sanır ama yaşadığı bir şeyden sonra içindeki bakış tamamen değişir. Bazen bir kayıp, bazen bir hayal kırıklığı, bazen de kimsenin bilmediği sessiz bir mücadele insanı başka biri yapar. Dışarıdan hayat aynı görünse de, insanın içi artık eski gibi kalmaz. Sizce bir insanın hayatında onu en çok değiştiren kırılma noktası ne olur?
Hayatında seni en çok değiştiren kırılma noktası neydi?
Hayatımda beni en çok değiştiren kırılma noktası üniversiteyi kazanmamdı. Çünkü o an sadece bir başarı elde etmedim, aynı zamanda hayatımın yönü de değişti. Alıştığım çevreden çıkıp yeni bir ortama girmek, farklı insanlarla tanışmak ve kendi sorumluluklarımı daha fazla üstlenmek beni hem düşünce olarak hem de karakter olarak geliştirdi. Bu süreçte kendimi daha iyi tanıma fırsatı buldum ve ne istediğimi daha net görmeye başladım. Bu yüzden üniversiteyi kazanmam, benim için gerçek anlamda bir dönüm noktası oldu.
Hayatımda beni en çok değiştiren kırılma noktası biri bana kötü geliyor diyelim o bana kötülükle geldiği zaman benim de ona kötülükle karşılık vermem gerektiğini fark ettiğim zaman. Çünkü sana karşı yapılan hataya bir kez göz yumarsan onun devamı geliyor
Hak etmediğim davranışlar görüp artı bi de onların sözüne bakıp kendime haksızlık ettiğimi fark ettiğim zaman sanırım. Direkt kendimin farkına vardığım an da diyebilirim
Bence en sert kırılma noktası, “kimse beni kurtarmayacak, kendimi kendim kurtaracağım” dediğin an oluyor 🌒 İçindeki çocuk ilk kez hayal kırıklığını gerçekten fark ediyor, ama aynı anda güçlenmeye de başlıyor. Kayıp, ihanet, yalnızlık… Sebep değişiyor ama o yüzleşme anı insanı baştan yazıyor 💔➡️💪
Bunun için birçok olay sayabilirim belki ama sanırım asıl kırılma noktası ben birilerine yaklaşmaya çalıştıkça onların uzaklaşmasıydı. Kimse için çabalamamayı öğrendim. Kimse için kedimi kırmamayı, bu yüzden gerekirse yalnız kalmayı öğrendim. Evet içten içe üzülüyorum ama en azından kendimi yormuyorum.
Tek bir an değil, sistematik anlar silsilesiydi. Son noktası yok, son noktayı anımsamıyorum. Sadece bir gün sigara içerken bir şeylerin değiştiğini fark ettim ya da bir şeylerin bittiğini, yeni bir devrin başladığını anladım.
Mecburiyet. Hatta okuldaki bir proje ödevi. Röportaj yapma zorunluluğu koymuştu hoca. Ve o an fark etmeden içimde bir şeyler kırıldı. Hissetmesem de o zaman özgür oldum aslında. Kendimi hapsettiğim o zindandan çıktım
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Allah biliyor kızdan kurtulmaya çabaladım dedim de karışma engelledim de ama başka birinden mesaj atarak geri dönmek istedi sonra yine aynı şeyler sonra kazık attı kurtuldum ben tur olayıyla yani onun sınavlarıyla değiştim bu değişim çok iyi oldu