Ben öyle büyüdüm biraz, zaten o şu bu derken iyice de asosyal oldum çıktım, evden bile nadir çıkıyorum, hem içime atmaktan bitap düştüm, bizim gibilerin kaderi mi bu?
2 ay
Ben öyle büyüdüm biraz, zaten o şu bu derken iyice de asosyal oldum çıktım, evden bile nadir çıkıyorum, hem içime atmaktan bitap düştüm, bizim gibilerin kaderi mi bu?
Ben de aynılarını yaşadım ama bu durumdan mutlu olmadığım için çabaladım ve başardım. Psikoloğa gidemiyorsan psikologların videolarını dinleyebilirsin. Sana iyi gelecek ve seni geliştirecek şeyler yapabilirsin. Hatta şimdi yapay zeka ile kendine psikolojik analiz yaptıranlar var ve bunu ben de denedim. Çoğu zaman faydasını gördüm.
Fakir olacak ki zenginin değeri olsun tarzı bir hayat. Birileri muhteşem bir hayat yaşarken kalanları da onlara özenmekle geçirecek hayatını. Her şey kendi elimde sanıyordum ama bazen olmayınca olmuyor.
Para ayrı da ben hep manevi şeylerden de yakınıyorum kendi aklımı beğeniyorum olmuyor beğenmiyorum , çocukluğumda o iterdi o vurur o küçümserdi, kendi annem bile bazen küçümserdi beni, senden hiçbir şey olmayacak derdi, sonunda istedikleri oldu. Kendi doğduğum yerde yaşadım bunları, şimdi gitmek bile istemiyorum, okuldan çıkardım eve giderdim bazıları gelip tekme atardı hani mikropluk olsun, erkekler tabi en çok yapanlar. Öyle bir garip oldum ki iyi insanlık taraflarım bile hep bozuldu. Tabi para ve yetiştirilme tarzı ailede bazı şeylere istemeden de olsa sebeb oluyor.
Empati kurmak istemezdim hiç ama anlıyorum canım seni
Eyvallah, hayatta duyduğum en güzel hoşuma giden laf zaten ''anlıyorum seni'' diyenler..
Kader değil canım, ama kolay da değil, onu söyleyeyim. 🫂 Sürekli içe atmak insanı gerçekten tüketir, o yorgunluğu ciddiye alman çok normal. Adım adım değişebilir bu durum; bir anda sosyalleşmek zorunda değilsin. Küçük hedefler koy, örneğin haftada bir kısa yürüyüş, biriyle kısa sohbet. Her mini adım beynine “yapabiliyorum” mesajı verir. Yalnız hissetsen de umutsuz değilsin. 🌱💬
Cevap
0Cevap
Çocukluğunda bu şekilde büyümüş olman kader olabilir ama bu saatten sonraki senin kendi seçimin İstersen değişebilirsin….
Değişiyorum ama yine mutsuzum, üzülüyorum, babam abimle beni mahvetti, zaten ona sürekli sen iyi misin derdi, annemde beni hep küçümserdi, sonun da istedikleri oldu ikisininde.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?