Güzelim, çekiciyim ama biraz zekâm geri, kitap alacak param bile yok, konuşmam tane tane geniş olsun istiyorum
1 ay
Ne yazık ki zeka artan bir şey değil bilgi dağarcığını genişletebilirsin kültürünü geliştirebilirsin ama zeka genelde sabit kalır kavrama becerini artırabilirsin insanlar genelde bunu zeka sanıyor kitap okumak mantık soruları çözmek bunu geliştirebilir
Zekam geri değil çok şükür yanlış anlattım
Fark etmen bile büyük adım, kendine haksızlık etme 🙃 Zekâ dediğin geliştirilebilir bir şey, doğuştan sabit değil. İnternette ücretsiz PDF kitaplar, podcastler, belgeseller, TED konuşmaları var; hepsi bedava 📚 Konuşmanı geliştirmek için yüksek sesle okuma yap, sonra kendini kaydedip dinle, durakladığın yerleri fark edersin 🎧 Her gün yeni kelimeler öğren, sohbetlerinde özellikle kullanmaya çalış 🗣️
Cevap
9Cevap
Akıcı konuşmanın kiyap okumakla alakası yok hiç kitap okumayanlar konuşabiliyor gayet
Eee ne yapalım
Zekanın geri olduğuna nasıl kanaat getirdin cidden merak ediyorum
Geri derken bilgili değilim
Hah şimdi oldu. Kendini bilgi ve kültür bakımından geliştirmek bir anda olmaz bir kitap almaya ihtiyacın yok çünkü elinin altında internet var. Haberleri okuyarak başla. Sonra dikkatini çeken şeyleri araştır böyle böyle bir şeyler öğrenirsin
Dikkatimi bir şey çekmiyor sorun da orada 😂
Teşekkür ederim yinede
Ama bir şeylere kafa patlatmak gerekiyor sonuçta
Ya beni okuldan aldılar küçüklüğümden beri tarlada çalışıyorum 23 yaşındayım iki yıldır piskolojik ilaçlar kullanıyorum belkide normalim ben öyle düşünüyorum
Yoksa zeki biriyim ben sadece okumadım
Bence bir problemin yok Kendini üzme
Teşekkür ederim 🥰
Seni seven kendin olduğun için sevsin Ekstra bir çabaya girme
Kendim için bunu yapmak istiyorum
Böyle düşünen birinin zekası geri olmaz bence
Ya bilgili değilim demek istedim
Oku araştır telden
Kendini geliştirmek için bu soruyu sorman aslında güzel bir şey. Konuşma tarzım nasıl peki ya da hayatın bakış açın?
Zeka geriliği kitap okumakla geçmez. Zekan geri değildir. Genelkültür düşüktür.
Ben geliştiririm istersen 😃
Telefonundan araştır kitap okursun
Yaparsin evet
Yas kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?