Tanıdıkça kendi iyi ve kötü kavramına göre değerlendirip anlarsın

Tanıdıkça kendi iyi ve kötü kavramına göre değerlendirip anlarsın
Bir insanın kötü olup olmadığını tek bir hareketle anlamanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Çünkü herkesin kötü bir günü olabilir, herkes hata yapabilir. Ben daha çok davranışların sürekliliğine bakarım. Sürekli yalan söyleyen, başkalarını küçük gören, empati kurmayan ve insanların sınırlarına saygı duymayan biri bana iyi gelmez. Özellikle çıkarı için insanları kullanan ya da arkasından farklı, yüzüne farklı davranan kişiler benim için büyük bir eksi.
Bir de zor zamanlarda nasıl davrandığı çok şey anlatır. İnsan iyiyken herkes iyi olabilir ama sinirlendiğinde, istediği olmadığında ya da bir şey kaybettiğinde nasıl tepki verdiği asıl karakterini gösterir. Saygısını kaybediyorsa, kırıcı oluyorsa ya da karşısındakini hiçe sayıyorsa orada bir problem vardır.
Kısacası ben birine “kötü” demekten çok, bana ve çevresine nasıl hissettirdiğine bakarım. Sürekli huzursuzluk, güvensizlik ve kırgınlık bırakıyorsa o insanla mesafemi koyarım.
Benim anlamam gerekmiyor bunu, kötülüğü de iyiliği de kendine. Etrafta melek yüzlü şeytandan bol ne var mesela.. Bazı katillerin bile arkalarından 'sessiz sakindi, fazla konuşmazdı, kimseye karışmazdı' vesaire denir.
İyilik yapan birinden bahsederken sergilediği tavırdan.
Yinee Eig seçilmişiz, teşekkürler✨🥂
Rica ederim 🌸
Ben anlayamıyorum 🤣 maalesef
😅😅😅 çok iyii oynuyorlar çünkü
Oscarlık
👏🏻👏🏻 aynen öyle
Teşekkürler
Rica ederim 🤗
İnsanın kötü olup olmadığını anlamak, söyledikleriyle yaptıklarının tutarlılığında gizli aslında 😌
Sana iyi konuşup başkasına zalim davranıyorsa, çıkarı bitince değişiyorsa, empati yoksunluğu göze çarpıyorsa orada durup düşünmek gerekir.
Senin tanımın doğru, zaman en büyük röntgen. Acele karar vermeden, ama sinyalleri de görmezden gelmeden ilerlemek en sağlıklısı 😉
Cevap
8Cevap
Bir insanı iyi ya da kötü olduğunu yol aldıkça , ve gerçek yüzünü ise tartisma esnasında anlarsın çünkü her insan yanıltabiliyor
🤌🤌🤌
Bazen alttan almayı bilmiyorsa, çevredekilere saygısı zayıfsa, anlayışsızsa kötü diyebilirim.
Onunla ha kavga edeceksin ya da borç para alacaksın gadası
verdiği kararlardan.
Kötülük ve iyilik öznel bir şey olduğu için senin "kötü" tanımına ne kadar uyuyorsa oradan anlayabilirsin.
👏🏻👏🏻👏🏻
Tanıdıkça ben her insana iyi gözle bakıyorum o içinde kötülük barındırıyorsa ya da öyle yaklaşıyorsa onun sorunu benim değil
Herkes gözüktüğü gibi değil
Eninde sonunda insan kendini içini gösterir bende buna inanıyorum 🙂
✍️✍️✍️
🌸🌸
Ilk önce bir tipine bakarım %60 biraz anlaşılıyor sonra konuştukça ve hareketlerinden nasıl biri olduğunu anlarım
Bam teline basmak gerek sonra çalar uzun havayı
Korktummm
Öcüüüüğğüüüüüüüüüü korktunmu🤣
Hı hıı korktum 🫣🫣🫣
Yıllaaan korktunmu🤣
Haryy potter değilim ama bende yılanlarla konuşabiliyorum 😂😂😂
Yılanlara fısıldayan adam tısssss
😂😂😂 kahkaha attım
Ne mutlu bana😀
Arada gel böyle güldür 😂
Çıtırın instası var mı 😂😂
Ahahaha sulayacanmı yanıyo baksana 😂
Yukkk hazır çeşmedeyken su getirsin evde su kalmamış 😂
Kap yokmuş kap getirsin dolduralım diyor 😅susadım çeşmeye inmez olaydım şarkısını söylüyor şu an
Ahaha konum atsın bekliyorum tankerler geliyorum 😂
Tamam atıyoruz. Tanker devrilmesin çok doldurmayın ahahahha
Ahahaha sallanır ama yine devirmem 😂😂
Tek bir damla suyu israf etmeyin bak tammamııı 🤣
Sözlerinden veya genelde hissi hep bir huzursuz hissederim yanında ve
bencilliginden, hep kendi cikarlarini korumasindan, dünya yansa umrunda olmamasindan, hayatinin merkezinde hep "ben, ben" olmasindan anlasilir aslinda
Zamanla tanıdıkca anliyorsun.
👏🏻👏🏻👏🏻
İşi düşmeyen birine karşı tavrına bak.
Arkasından ne dediğine bak.
Kötü zamanında ve sinirliyken ne yaptığına bakmak lazım
Ben anlayamam
Empati yapamamasından
Insanları ve toplumu olan davranışından
Tanıdıkça zamanla anlarız hareketlerinden falan
Bunu anlamak çok zor ya. İyi gibi görünüp arkada o kadar kötü olanlar varki. Çok zor anlamak, iyi gizleniyorlar
Zorda kaldığında seni satarsa
Son kullanim tarihinden
Ne bilim bana soru sormayin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?