Arkadaşlar ciddi derecede OKB var, kaç gündür takıntı yapıyorum saatlerce ve bu gece de yaptım, nefes darlığı yoktu, yine başladı, içim sıkışıyor, sol gözüm seyiriyor, şu anda yemek yiyorum stresten, fikir verin, kötüym
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok sıkıntılı bi rahatsızlık usta ilaçla Kurtulmustum ben 12 yaşında falan başladı 15 yaşında atlattım misal a a a a 4 kez söylemem lazımdı aya kalk etrafta dön otur tekrar kalk dön 4 kez su yudumlamam lazım çok kötüydu a1q şu an saçma geliyorda kötüydü
Dediklerini yaşıyorum kumandaya kaç kere basar oldum şu an hala daha yapasim var artık alışkanlık oldu gücüm tükendi
Aşırı yorar aga o insanı ilaç tedavisine başla yapmamaya söz ver yaptıkça daha çok beslenir ve güçlenir onu yapsan da yapmasanda hayatta değişen bişey yok içinde sıkıntı oluşur yap yap diye baskı yapar sana ama yapma
şu an yap diyor tam kabullendim diyorum bidaha son kez diye diye etkisi altına aldı kardeşim dayanamıyorum artık nefes alamaz oldum
Ne zaman başladı bu sende
Okb yıllardır var ama şuanki ağır durum bir kaç aydır var
Psikiyatriye randevu al sıkıntını anlat düzenle olarak kullan rahatlarsın ve sonradan çok saçma gelmeye başlar boş durdukça kendinle uğraşır durursun üstüne düşme bunun yenebilirsin sadece besleme son kez son kez onun sonu yok mantık açısından baktığımız zaman 4 kez kalktın ne oldu hiç bişi veya kumandaya bastın 10 kez bişi değişimi hayır gene aynısını beyin yanlış sinyal gönderiyor eğitmen lazım
Neden bu hale geliyoruz niye cidden aklım fikrim var ama kalbime giriyor takıntı şu an nefes daralmasıyla yaşıyorum bunları
yazıyorum bunları olacaktı
Nefes alamıyorsun gibi geliyordur ama aliyon usta sıkıntı orada bunun verdiği tek şey huzur vermez sıkıntı yaratır olay bu dediklerini bizzat yaşadım o sebepten çözümü basit
Yapmayacan ilaç kullancan 3 sene kadar kullandım 12 den 15 se kadar bıraktım hepsini şu an bomba gibiyiz
Ben eskiden bir kere kullandım titredim kriz gibiydi sonra ise bidaha o hapı kullanmadım dozu yüksek vermişler yarım da yut demediler
😂 ulan kral vallahi geçer la kafana takma relax kal cıstak gibi hayat karı kızlar hayat fıstık gibi akıyor onları yapsan da yapmasanda hiç bişi değişmiyor sade kendini yoruyon yapman gereken tek şey aklına geldi yap diyor odak değiş çık balkona cigara yak veya aç telden ya da pc den flim bak odak değiş maksat sen onu yapmadığın zaman notr hale gelecek aklına daha az gelecek sade besleme
Sonra geçecek ilerleyen gunler geri baktığın da ne ma2l adammisim diyecen banko
İyi diyosun da işte icraata geçirmek mesele ☺️
Yaparsın yapar hadi gorim seni
Yardımların için sağol kardeşim konuşmak iyi geldi
Her gün 40 kere oku iyi gelir inşaAllah eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin allahümme salli ala nuril envar ve sir-ril esrar ve tir-ya-kıl ağ-yar ve mif-ta-hı ba-bil yesar ve seyyidina muhammedi-nil muhtar ve ali-hil athar ve ashabihil ahyar adede ni-a-mil-la-hi ve if-da-lih amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Ya kaç kere okuyorum olmuyor olmuyor dahada kötü oldum
Şu an yaşadığın şey bayağı zorlayıcı, bunu hissediyorum 💔 Önce şunu bil, panik ve OKB belirtileri korkutucu ama çoğu zaman düşündüğün kadar “tehlikeli” değil.
Nefesine odaklanmayı dene; 4 saniye burundan al, 6–8 saniye ver, birkaç kez tekrar et 🌿 Biraz yürüyüş, ılık duş, telefonla oyalanmak bile bedeni sakinleştirebilir.
Bu süreç tek başına taşınacak gibi değil, bir psikiyatrist ve terapistten mutlaka destek almanı öneririm 🙏 DM’den yazmam doğru olmaz ama buradan konuşabiliriz.
Cevap
0Cevap
Psikiyatra giderek altta yatan stres durumunu çözmen lazım stres akut stres mi? Yakın zamanda bir şeyden etkilendin mi
Etkilenme Yok okb var
Okb evde cozebilecegin bir şey değil. Mutlaka ilaç - psikolog kons tedavisi görmen lazım.
Kons nedir
Fikir almak yürütmek hekimler birbirine pasliyor hastayı psikolog seninle konuşarak bilişsel tedavi yöntemi uygular psikiyatr ise ilaç. İş birliği kısaca
Bende de okb hastalığı var ama sizin durumunuz baya ileri seviyede mutlaka ilaç tedavisi almanız gerekiyor
Hemde ne ileri bugün bile yaptım nerdeyse
Benimde ciddi bir psikolojik rahatsizligim vardı bir zamanlar bol kuranla bol namazla kurtulmustum
Benim geçmiyor ne kadar dua da etsem
Sağol
Yüzleşmek harici çaren yok.
Nasıl yüzleşmek
Nasıl geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?