İyi niyetli olmak genelde iyi sonuçlar getirir ama garanti değildir. Çünkü herkes aynı şekilde düşünmez, bazıları bunu kullanabilir. iyi niyetli ol ama kendini de koru.
1
2 Yorumla
Soran
2 ay
İyi niyetli ol ama kendinide koru bu güzel bir bakış açısı...
Öncelikle beklentisine göre değişir bu fakat çoğunlukla iyi sonuçlar elde etmez gibi hisseder çünki iyi sonuçlar elde ettiğinde bunu realize etmez.
Birde iyi niyet ile saf olmayı karıştırmamak lazım. İyi niyetli olmak eşittir saf olmak değil. İnsan iyi niyetli olabilir yinede sınırlarını çizebilir, saygısını ve o seviyeyi koruyabilir. Ha bu dengeyi kurabildiğinde yani hem iyi niyetli olup hem kendini koruyabiliyor ise o zaman iyi sonuçlar elde etmeye başarır.
Yinede insanız tabi 😀 (iyi sonuçlar elde etmiyoruz gibi düşüncemiz daha baskın).
1
5 Yorumla
Soran
2 ay
Realize o nedir yav : )
Hımm ikisi farklı şeyler diyorsun hemi... O denge sanki esas problem gibi onu koruyabilmek çok zor sanki... Yani hem iyi niyetli olup hemde kendini kullandırtmamak zor gibi...
İyi evet haklısın kuziş sadece iyi niye coğu zaman suistimal edilebiliyor...
Herşeyde olduğu gibi mantıkla dengeye oturtmakta fayda var... Fakat yapılabilir mi bilemiyorum bazı kişilikler öyle değil hani... Sade mantık ya da sade duygusal olarak iyi niyet besliyor yani yapılabilirse iyi ama yapılamaz ise her halukarda sıkıntı
Yani asılnada benim burdan ibaret desem yalan olmiş olmaz ehehehb Fakat istediğim gibi yaşayamıyorum demek yerine artık var olanla yetiniyorum... Bu daha mantıklı sanki ama emin değilim kuşulları iyileştiremiyorsan uyum sağlamayı deneyebilirm diye düşündüm... düşünüyorum rheheh
Denemek lazım bir şeyleri evet bu konuda haklısın...
İçim rahat etmeyecekti ondan dedim kuziş.. söylemeseydim içimde kalcaktı... Anlayışın için teşekkür ederim ki🙏
Her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde ise bir iyilik vardır. Niyetimin iyi olması her zaman olumlu sonuçlar doğurmasa bile, karakterimden ve duruşumdan asla ödün vermem.
1
1 Yorumla
Soran
2 ay
Kendinize güzel bir bakış açısı seçmişsiniz elinize sağlık
İyi niyet tek başına yetmiyor maalesef 😅 Günümüz Türkiye’sinde “iyi niyetli” olan çok ama sınır koyabilen az. İyi niyetli olup özsaygını koruyorsan uzun vadede doğru insanlar, doğru ortamlar sana daha çok çekilir. Ama safça, herkese sınırsız alan açarsan da genelde hüsran getirir. İyi niyet + sınır + seçici olmak = işe yarayan kombinasyon diyebilirim 😉
0
3 Yorumla
Soran
2 ay
Yok beğenmedim bana farklı bir kombinasyon söyle kişisel çıkarlarım cok önemli bu kadar iyimser olaamam