İyi niyetinden bir şey kaldı mı?

Nötr durumda artık iyice gözlem yapmadan olaylara atlama huyumu törpüleyebiliyorum şükür. "Fazla fedakarlık, kişinin kendi kul hakkına girmesidir." hayatımda gördüğüm en iyi sözlerden biridir. İnsanın zararı dönüp dolaşıp yine kendine oluyor o yüzden özellikle bu dönemde iyi niyeti güzelce koruyup kollamak lazım. Çok kıymetli çünkü heba etmeyelim.
İnsanlar iyi niyeti affedersiniz ama aptallıkla eşdeğer tutuyor. Bana saçma ve sinir bozucu gelen şeylerin başında geliyor bu durum. Bir insan iyi niyetle olabilir ama bile bile kendini kullandırmamalı veya karşı tarafın niyeti iyi değilse hatta yardıma da ihtiyacı yoksa iyiliğe de ihtiyacı yoksa gidip zorla iyilik de yapmamalı. Aklını mantığını kullanıp olgun olmalı bana göre. İyilik yapabilirsin ama aptallık da etmeyeceksin.
Iyi niyetin hala oldugu yerde. Bazi karaktersizler yuzunden sinirlenip kotu biri olamam ben. Eden ettigini bulur ama benden bulmaz intikam bile almayan biriyim. Ben efendi efendi guzelce yaklasirim herkese karsimdaki davranisiyla yerini belli eder sadece.
bendeki iyi niyet hiçbir zaman tükenmez hep benliğimin derinlerinde bir yerde var olur. yer yer sınandığı noktalar oluyor tabii sonra devreye kalbimdeki soğukluk giriyor bir şekilde dengeliyor durumu.
Cevap
4Cevap
İyi niyetli değilim
Vicdan diye bir hakim var ki... Kimse yargılanmasın kendisinden. İyi niyetimi sırf bu yüzden bile bırakamam.
Benim kaldi. Kendimi iyi bir insan olarak görürüm nitelendiririm. En azından bana iyi gelene hiçbir zaman kötü gelmem.
her zaman iyi niyetliyim niyetin iyi olmalı. He sabır konusunda da çok sabırlıyım ama sınırlar dahilinde.
Şu an duruyor ama harcıyorlar güzel, neye gidecek Allah bilir.
İyi niyetimi kaybedemem. İyi niyetimi kaybettiğim an vicdansız bir birey olurum, bana yakışmaz.
Çöpe attık onu, üzerine de toprak.. Allah rahmet eylesin
İyi niyetimi kaybedersem ben ben olmam o yüzden kaybetmem
İyi niyetim iyi durumda.
suistimal edilmekle meşgul
İyi niyetliyim ama Polyanayı tokatlarım
Boşvermişlik kaldı.
İyi durumda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?