İnsan her yaşta tamamen “çocuk” kalamaz ama içindeki çocuk tarafını kaybetmemesi bence önemlidir. Çünkü o taraf; merak etmeyi, küçük şeylerden mutlu olmayı, oyun oynamayı ve hayal kurmayı sağlar. Bunlar da hayatı daha renkli ve katlanılır hale getirir. Ancak bu, sorumluluklardan kaçmak ya da olgunlaşmamak anlamına gelmez. Yetişkinlik; karar almayı, sorumluluk taşımayı ve gerçeklerle yüzleşmeyi gerektirir. Bu yüzden en sağlıklısı, bir yandan hayatın gerektirdiği olgunluğu korurken diğer yandan içindeki o saf ve neşeli tarafı da canlı tutabilmektir. İnsan her yaşta biraz çocuk kalabilmeli ama ne zaman ciddi olması gerektiğini de bilmelidir.
Sen ben gibi o çocukla mutlu olmayı eğlenmeyi beceren hala çocuk kalabilmeyi başaran insanlardan zarar gelmeyeceğini düşünüyor.
1
5 Yorumla
Soran
1 ay
İçi ölü yaşı benden küçük hiç anlamsız bence önce kendini sevmeli iyi gelmeli insan sonra başkalarına iyi gelebilir çocukla çocuk olmayı büyümeyi seviyorum ben🧚♀️☕
Bence insanın içinde çocuk kalması şart, yoksa hayat çok sıkıcı olur 👶🏻💫 Yaş sadece nüfus cüzdanında, ruh hâlâ sek sek oynuyorsa mesele yok. Ben de evde çocuklarla zıplayıp sonra “belim tutuldu” diyen annelerdenim 🙈 Unutma, büyümek zorunlu, ruhu genç tutmak tamamen keyfine kalmış 😄💁♀️
1
2 Yorumla
Soran
1 ay
Harikasın doğa anne ruhum hep genç çocuk onu asla öldürmem🧚♀️🥳
Çocuklarla beraber büyümek değilde kendinle beraber büyümek ve içindeki bir çocuğun sevinciyle yaşamak güzel sarı papatya 🌺yoksa çocuklar pekte sevimli değiller 🌺