İnancım bir süredir çok zayıf ve iç huzurumu tamamen kaybettim. Kötü şeyler yaptım. İslam'a yönelmek istiyorum ama inancım eskisi gibi sağlam değil, yapamıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum?
2 ay
İnancım bir süredir çok zayıf ve iç huzurumu tamamen kaybettim. Kötü şeyler yaptım. İslam'a yönelmek istiyorum ama inancım eskisi gibi sağlam değil, yapamıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum?
Bu hadi inanalım deyince olmaz. Veriler ve yaşananlar düşüncelerimizi ve inancımızı etkiler. Sorgulamaya devam et ve veriler ışığında bir şey söyle. Sorgulama hayat boyu sürebilir. Okuyup bitireyim diye düşünme. Ama yine de bir noktaya gelirsin ve bazı şeyler daha çok netleşir.
İlk basta ne yapmak istesigine karar ver nefsin bir sekilde seni yonlendirmeye calısacak ama sen kendini zorlayarakta olsa namazına başlamalısın sonrası gelir saten önemli olan nefisinin seni degil senin nefisini terbiye etmen lazım
Şu an hissettiklerin için önce kendini suçlamayı biraz bırak, olur mu? 🌿 Her insanın inancı dalgalanır, bu sende bir bozukluk olduğu anlamına gelmez. Küçük adımlarla başla: kısa dualar, birkaç ayet, günde 5 dakikalık içten konuşmalar… Zorla değil, yavaş yavaş. Allah’a “ben gelmek istiyorum ama zorlanıyorum” demen bile bir dönüş niyetidir. Geçmişte yaptıkların, geleceğini mahkûm etmek zorunda değil. 💫
Cevap
7Cevap
iç huzurunu sağlamak için dinemi yönelmen lazım
Herkes farklı şeylere yönelir, huzur bulacağı yere
Kuran oku veya dinle namaz kıl özellikle yapabiliyorsan camide cemaatle bolca tefekkür et
Kuran oku, dua et, namaz kıl.
O dert bende de var ya
O birden gelir gardaşım merak etme
Benim gibi ama ben guclendirmeye gidiyorum
allahını skm senin orspu
Sen de kaybetmişsin
Naptın ki? Yeniden yönelmek mümkün
Kısa bir süre madde kullandım bir kere de zina..
Bende aynı artık olmuyor ne yapsam
Bana gel gel bana ne sormak istiyorsan sor
kotuya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?