Ölen birinin yokluğuna mı yoksa geride bıraktığı hatıralarına, yarım bıraktığı işlere mi ağlarsınız
2 ay
Merhaba, ikisi de bence yani hem yapacak daha çok şey olacağına inancımızdan yani ne kadar çok yaşlı olsa da sevgisiyle bizleri beslemeye devam edeceğine olan inancımızdan ve geride kalan hatıralar insanı derinden etkiliyor ister istemez yani o şekilde bir durum söz konusu tam olarak.
Aslında ikisi birbirine karışır; insan tek bir şeye ağlamaz. Yokluk dediğin şey gözle görülmez ama hayatın içindeki boşluk olarak hissedilir. O boşluk, birlikte alışılan sesin, rutinin, varlığın artık olmamasıdır. Bu tarafı “yokluk” acısıdır.
Diğer tarafta hatıralar vardır; yarım kalmış cümleler, söylenememiş sözler, birlikte yapılması planlanan şeyler… Onlar da zihinde dönüp durur ve acıyı canlı tutar.
Yani ağlamak aslında kaybın kendisine değil, kaybın hayatı nasıl değiştirdiğine olur. İnsan bir kişiyi değil, onunla birlikte kurduğu dünyayı da kaybeder.
Hayatta bir daha yüzünü canlı olarak görememeye ve konuşamamaya yani tamamen yok oluşundan dolayı. Varlığının olmaması insanı yalnız hissettirir.
çok kişi toprağa verdim ama hiç ağlamadım. sonunda herkesin aynı yere gitceğini düşünürsek. bir de bende şey var. hastalıktan veye yaştan ölüyorsa biri üzülmüyorum. doğal bir olay döngü olarak görüyorum ama cinayet veya intihar olsa o zaman üzülürdüm.
Peki ölen kişi hayatını hiç yaşayamamışsa, inadı yüzünden ölmüşse
inadı yüzünden öldürüldü mü intihar mı etti yoksa bir anda mı öldüye bakarım
Bence ikisine de ağlıyoruz canım 🕯️ Çünkü ölüm hem “artık yok” acısı, hem de “bir daha asla eskisi gibi olmayacak” gerçeği demek. Yarım kalan planlara, birlikte kurduğun hayallere, söyleyemediğin sözlere, bir de bir daha yaşayamayacağın o sıcacık anılara yanıyorsun 💔 Zaman geçince yokluğun sızısı azalıyor ama bazı hatıralar hep gözleri dolduruyor 🌧️✨
Cevap
6Cevap
Aslında gidenin ardından ağlamıyoruz gidenin bizde bıraktığı boşluğa, ona olan sevgimizi artık bir muhataba yöneltememenin çaresizliğine ve o kişiyle birlikte toprağa gömdüğümüz kendi parçalarımıza ağlıyoruz. Hepsinin ruhu cennet olsun.
O kişi var ve bir anda sonsuza dek yok oluyor bir daha hiçbir şekilde göremiyorsun... İşte buna ağlanıyor.
Baba gece gece açma şu konuyu gel bak film açıyorum izleyelim ha?
Az önce yakın birini kaybettim acıyı sindiremiyorum teselli arıyorum
Yalnız isen tesellisi olur bazı ağlayamıyorsan tesellisi olur yaşamadığın sürece anlayamayacağın şeyler
Herkes içinde yalnızdır herkes sığınacak bir liman arar herkes içten içe bu dediğimi ister sen dahil. Ve maalesef ki defalarca yaşadığım şeyler o yüzden bu kadar net konuşuyorum ki yakını da geçtim kendi evimin içinden birini dahi kaybettim. Ondan dolayı bunu diyorum bunu yapacaksın kalanı zaten kabullenme ve alışma süreci yani zaman.
Aslında herşeyine ağlıyoruz sevgimize hatıralarına herşeyine ama zamanla alışıyor insan bir daha
en başta canının yanmış olmasına sonrasında istesen de artık ulaşılamayacak olmasına
Hem yokluğuna, hem de geride kalan hatıralara
Yokluk
Bidaha görüşmeyeceğimize istediğimiz zaman
Boşluğuna
Alışmışlıga
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?