X kişisi çok çıkarcı ve tuhaf insan dediğinize
Bu kişi de " seninle de arkadaş olamadıysa ne diyeyim sen kolay arkadaş olunabilecek birisin " derse
Ne dersiniz?
X kişisi çok çıkarcı ve tuhaf insan dediğinize
Bu kişi de " seninle de arkadaş olamadıysa ne diyeyim sen kolay arkadaş olunabilecek birisin " derse
Ne dersiniz?
Böyle bir cümle aslında dolaylı bir “etiketi savunma” hamlesi. Yani konu X kişisinin çıkarcılığıyken, sohbet bir anda sana dönüp “sen nasılsın?” testine çevrilmiş oluyor. Burada en sağlıklı cevap, tartışmayı kişiselleştirmeden geri almak.
Sakin ve net bir şekilde şöyle denebilir: “Benim kolay ya da zor arkadaş olunmam değil konu, X kişinin davranışı konuşuluyor.” Bu hem sınır koyar hem de konuyu asıl yerine geri taşır.
Eğer ortam daha espriliyse, “Benim arkadaşlık kriterlerim ayrı konu, ama herkesle aynı frekansta olmayabiliriz” gibi yumuşak bir cevap da işe yarar. Önemli olan savunmaya düşmeden, konuyu kendinden uzak tutmak.
Onun lafını kişisel algılamak zorunda değilsin 😊 “Ben kimle arkadaş olacağımı biliyorum, sen rahat ol.” deyip konuyu kapatabilirsin. İstersen “Benimle arkadaş olmaması onun tercihi, ama bu onu daha az çıkarcı yapmıyor.” da diyebilirsin. Hem sınır koymuş olursun hem de seviyeni korursun 💬✨
Cevap
5Cevap
Sen karakterini bozma... Ne dedikleri önemli değil. Herkes kalitesi ortada de çık işin içinden. Yuvarlak bir laf...
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
Birinin hakkında çıkarcı ve menfaatçi bende uzaklaştım dedim
" sen kolay arkadaş olunabilecek birisin seninle de arkadaş olamadiysa " diye bir yorum yaptı
Yani evet sıcak kanlı biriyim ama hayatımdada çıkarcı insanalra yer vermem derim çıkar ile gelen başka kapıya derim
Tek bir şey Diycem uzaklaş arkadaşlığı merhaba meraba yap
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
" sen kolay arkadaş olunabilecek birisin seninle de arkadaş olamadiysa " diye bir yorum yaptı
Sence bana ne demek istedi
Basit birisin mi demek istiyir
Takma seni basit görmüştür
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
Beni basit mi görüyor
Uza derim ne diycem
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
Beni kolay biri olarak mı görüyor yani?
İstekleri reddet bişey olmaz
Sordum sadece
Üslubunu düzelt
Düzgünce bir şey sorduk
Üst perdeden konuşacak bi durum yok
İyi geceler diliyorum
Takmam bb derim
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
Cevap verme
Detayı anladınız mı?
Başlığı değiştirmişler
Bak durum şu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?