Biz insanların en büyük yaptığı hatalardan bir tanesi buna ben de dahil olmak üzere, bu hayatta kimse kimsenin dostu değildir kimse kimsenin arkadaşı değildir annenden dünyaya geldiğinde tek bir karından çıkarsın mezara girdiğinde tek bir kefenle gidersin, insanlar hep dostluk arkadaşlık safsatalarıyla ya da sana çok değer veriyorum sana kıymet veriyorum sözleriyle sadece birbirlerinin işine geldiği kadar kıymet ve değer verirler.
Ölümlü olan dünyada sırf yalnız kalmamak sırf duygusal veya yalnızlık duygusunu bastırmak için insanlar dostum kelimesini kullanır, dostluk bu kadar ucuz bir şey değildir dostluk insanların ağzına aldığı kelimeyi yerine getirmesi demektir. Bir insanla dost olabilirsin bir insanın arkadaş olabilirsin ama dost olduğun arkadaş olduğun insanı arkasından yamuk yapıyorsan bile yüzüne karşı dürüst olacaksın. Seviyorsan sevdiğini söyleyeceksin dost olarak sevmiyorsan sevmediğini söyleyeceksin sırf çevremde dostum olsun arkadaşım olsun, konuştuğum insanlar olsun diyerek etrafına dost toplamaya kalkarsan ya da dostum diyerek bir insana yaklaşıp da, o insanı sırf çıkarların uğruna kullanmaya kalkarsan vicdanını merhametini öldürmüş demektir.
Öyle dostluk dediğin de para ile ölçülmez işte ben gideyim dostuma pahalı hediyeler alayım ben işte ne bileyim onun doğum gününü hatırlayayım aa işte ona küçük sürprizler yapayım, dost dediğin yeri gelir acı verir yeri gelir tatlı verir. Dostundan gelen başım gözüm üstüne dersin, sabredersin kaybetmemek için uğraşırsın. Kırmamak için uğraşırsın kırılırsın ama içinde saklarsın, kırılırsın kızarsın sakinleşirsin güzelce karşındaki insan eğer senin dostun ve seni anlayabiliyorsa seni dinleyen insan demektir. Sorunlarını veya yaşadıklarını anlatarak dostluğunu güzel bir şekilde anlatabilirsin içindekileri paylaşabilirsin, ama insanların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi her kendisine samimi yaklaşan insanın dost sanıp her saygılı görünen insanı kendisini arkadaş sanıp, sınırlarını çizmeden Bir gün bana dost olan yarın düşman olur diyerek bazen kendiyle ilgili sırları vermeyen her zaman için sırlarını içinde tutan insan dostunu düşmanını zaman içinde tanıdığı zaman az üzülür. Bu o yüzden bir insanın kendinize arkadaş dost ediniyorsanız eğer o insan size kırgın olduğu zaman sessiz kalıyorsa asıl dost o kişidir, dostluk öyle basit bir kavram değildir herkes ağzına almış bir dostluk kelimesi, arkadaşlık kelimesi, bir insanın arkadaşlığı onun hayatından çıkınca belli olur.
Netice olarak her zaman yüzümüze Gülen kişilere dost demeyelim yeri geldiği zaman yüzümüze gerçekleri söylemekten çekinmeyen insanlar dosttur.
Benim için dostluk budur çok çevremde adam istemem her zaman yalnız kalırım belki arayanım soranım olmaz doğum günümü bilen olmaz Bir nasılsın yazan olmaz ama en azından yazan insanlarda benim onların yüzüne karşı gerçek konuşacağımı bildiği için bana değer veren insanlardır sahte kalabalıktansa, samimi az insanı tercih ederim.
Dost dediğin, yanında kendin olabildiğin, ne durumda olursan ol seni yargılamadan kabul eden biridir. İyi gününde seninle gülen, kötü gününde omzunu uzatan, dürüst ama nazikçe gerçekleri söyleyen biridir. Aranızdaki mesafeler veya zaman ayrı kalsa da, kaldığınız yerden devam edebildiğiniz güvenilir bir bağ kurabilmelisiniz. Dost, gerektiğinde hatalarını yüzüne söylemekten çekinmeyen ama bunu sevgiyle yapan, samimiyetle destek veren bir yol arkadaşıdır. Sözleriyle değil, eylemleriyle yanında olduğunu hissettiren ve hayat yolculuğunda sırtını yaslayabileceğin bir kişidir.
Sadık güvenilir ve anlayışlı olmalı ona bir şeyi anlattığında seni yadırgamak yerine sana acı da olsa tatlı da olsa doğruları söyleyebilendir dost ağlayacağını bile bile bundan kaçınmayandır sadece güzel günlerinde değil de darda olduğun günlerinde yanında olandır en ihtiyacın olduğu anda bir aramana tek telefonuna tek gel deyişine kayıtsız kalmayandır
Kesinlikle güvenilir ve samimi olmalı , arası bozulsa da birbirinin açığını açmamali , aralarıni bozmak isteyen üçüncü şahısların fesat düşünce ve laflarından etkilenmemeli , sadece yüzüne değil arkasındanda iyi konuşup koruyup kollamali ❤️👍🥰
Lobi faaliyetleri yapmayandır, arkamdan dedikodu yürütmez, biri bana laf atsa beni içtenlikle savunur, sırtımı güvenerek ben ona o bana dayayabiliriz, bir mağazada indirim görünce hemen bana haber verir, ben de ona ve çook daha fazlası dosttur..
Her zaman yanında olmalı. 3 gün önce konuşup 3 gün sonra birden sırtını dönmemeli. Dönüyorsa da sebebini adam gibi söylemeli. Ne çektik be bu dostlardan. Çok haklısın.
Dost dediğin binlerce yılda, yüzlerce savaş görmüş ama yıkılmamış kale gibi olmalı. Her istediğinde kapısını çalıp içeri girmeli, iyi ve kötü heybede ne varsa önüne dökebilmelisin.
Dost dediğin, olmadığın ortamlarda bile, sen varmışsın gibi hissettirendir, kimseye laf ettirmez, hakkında konuşturmaz. Sırtını rahatlıkla, güvenle yaslayabildiğindir.
Sürekli seni dinlemeli saygı gösteren erkek görünce değişmeyen gotu başı oynamayan zor zamanlarda bile destek vermeli cömert olmalı nazik olmalı sakin olmalı ihanet etmemeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Dost dosta zararını çekecek lazım. Öyle kuru kuruya dost olunmaz