Size hangisi zor? Hak etmeyenle ikisi de işkence bana. ..
1 ay
Aslında ikisi de kolay değildir ama zor olan tarafı kişiye ve duruma göre değişir. Özür dilemek, yapılan hatayı kabul etmeyi ve gururu bir kenara bırakmayı gerektirir. Helalleşmek ise sadece “üzgünüm” demekten daha derindir; kalpteki kırgınlığı gidermek, karşılıklı rızayı almak ve içten bir şekilde affedilmek anlamına gelir. Bu yüzden özür dilemek başlangıç olabilir, helalleşmek ise o sürecin daha olgun ve tamamlayıcı kısmıdır. Bazı insanlar için özür dilemek daha zor gelir, bazıları içinse helalleşmek daha ağırdır. Ama en değerlisi, ikisini de samimiyetle yapabilmektir.
Helalleşmek zordur ya! Helalleşmekte her 2 tarafında rızası gerek Ama eğer sen tek başına hatanı anladıysan gidip özür dilersin üslubunca! Affedip affetmemek karşı tarafın bileceği bir şey!
İşte o hak etmeyince içten gelmeyen dile dökülmüyor
Konulara bakış açınızı ve yorumlarınıza bazen yutkunuyorum! Güzel açılardan bakıyorsunuz hayata
Teşekkürler ama ben gerçekçiyim o yüzden çok sevilmem
+1 ekleyebilirsiniz o zaman sizi sevenlere <3
Helalleşmek saçma geliyor özür dilemekte aslında zor olmamalı da hatasını biliyor olmalı insan
Haklısın
Kibirli insanlar çoğaldı bu ikiside zor öylelerine
Evet çok haklı yorum
İkisi de aynı kökten geliyor aslında: egoyu eğmekten. 🙃 Hak etmeyene gelince, orada zorlanman çok normal. Çünkü içten içe “adaletsiz” hissediyorsun. Ben de hak etmeyene özür dilemekte daha çok zorlanıyorum, helalleşmek bir tık daha kolay geliyor. Kendini suçlu hissetmediğin yerde zorlanman seni kötü yapmaz, sadece sınırlarını biliyorsun. 💔💫
Cevap
20Cevap
Hak etmiyorsa zaten hiç birini yapmam.
Aynen öyle içimden gelmeyen dilime düşmez

Özür diledikte no oldu ki...
Harikasın yaaaa
Sadece bos bos ekrana bakiyorum...
Ne güzel bir ayrım... Katılıyorum yorumunuza. Ama bu seçim yapmak gerekirse özür dilemek daha kolay geliyor. Helalleşmek derin...
Hak etmeyenle ikiside dilde kolay içte zor
Hemde nasıl...
Helalleşmek sanki, benim için özür dilemek kolay. Ama birine haksızlık yaptığını düşününce daha ağır geliyor
Ne özür dilemek ağır gelir nede teşekkür etmek.
Helalleşmek her manada yüktür insana. Çok yoğun duygu barındırır.
Hak etmediyse özür dilemeye zaten gerek yok. Yanlışımı anladığım anda kesin özür dilerim. Hak etmemiş ise hakkımı da helal etmem.
ikisinide dileme öbür dünyaya bırak herşeyi
özür galiba ama kabul olmayınca helallik almamak zor
Ayni sey degil mi hemen hemen
Kafami karistiran bir soru
İkisi de bana zor gelmez
Helalleşmek zor özür dilemek daha kolay
Helalleşmek zordur
Helalleşmek birazcık daha zor
İkiside kolaydır benim için
Hak helall daha zordur
Helalleşmek
Helalleşmek zordur