Bir gün değiştiriyorum, sonra yine eski ben, çoğunlukla eskiyim, bıktım bu eskiden
2 ay
Bir gün değiştiriyorum, sonra yine eski ben, çoğunlukla eskiyim, bıktım bu eskiden
İnsan bazen kendini bir nehir sanır; “Artık başka bir yöne akacağım,” der. Ama fark etmez ki yatağını yıllar önce oymuştur. Su değişmek ister, yol direnç gösterir.“Eski ben” dediğin şey, aslında alışkanlıkların, korkuların ve tanıdıklığın sessiz ittifakıdır. Değiştiğin o bir gün, iradenin sesidir; sonra geri döndüğün günler ise alışkanlıklarının yankısı. Ve yankı, çoğu zaman sesten daha uzun sürer. Bıkmış olman kötü değil. Aksine, değişimin eşiğinde duranların yorgunluğudur bu. Çünkü insan en çok, artık içine sığmadığı hâli taşımaktan yorulur. Değişim bir kapı değil, bir patikadır. Bir kere geçip bitmez; aynı yerden defalarca geçerek iz bırakırsın. Ve o iz, bir gün yol olur. Henüz kendine sabretmeyi öğrenemedin. Çünkü insan, kendine en acımasız olduğu yerde en çok tökezler. Bir gün değişiyorsun, sonra geri dönüyorsun… Belki de bu bir başarısızlık değil, bir prova. Eski benliğin seni geri çağırıyor, çünkü onu yıllarca besledin. Yeni benliğin ise henüz aç, henüz zayıf. Ama her denemede biraz daha güçleniyor. Ve belki de mesele “eskiyi tamamen silmek” değil… Onu anlamak. Çünkü insan, kendinden kaçtıkça değil, kendine yaklaştıkça değişir.
İnsanın kendini değiştirmesi bu dünyada yapabileceği en zor şeylerden biridir de o yüzden. Önce inandığınız ve doğru bildiğiniz eski kendinize savaş açacaksınız, kendinizi yok edeceksiniz ve sonra tekrar yeni sizi baştan var edeceksiniz. Nietszche o yüzden “ bütün dirilişler mezarlıklarda başlar.” Demiş. Bu kadar sert olmak zorunda değildi belki bu söz ama insanın dirilmesi için ölmesi gerekir denecek kadar da zor belli ki değişmek. Değişirsiniz, değişmezsiniz bilemem ama değişmeye çalışmanızı takdir ediyorum. Cesur insansınız.
Kendinden bıkman çok yorucu bir duygu, bunu anlıyorum 💔 Değişememenin sebebi çoğunlukla iradesizlik değil, sistemsizlik. Bir anda kökten değişmeye çalışınca zihin panikliyor ve otomatik alışkanlıklara geri dönüyorsun. Küçük ama her gün tekrarlanan değişimler çok daha kalıcı olur. Kendine yüklenmeyi bırakıp, “bugün neyi yüzde 5 farklı yapabilirim?” diye sorarak başla 🌱✨
Cevap
8Cevap
o konuda tek problemli emin ol sen degilsin.. aliskanliklari degitirmek birgunde olmasi imkansiz ama bunu mumkunmus gibi algiliyorusz sebebi de sosyal medyadaki sadece iyiyi satma durumu digeri ise alsikanligin yerine yenisini koyamamak..
Ben 3 aydır uğraşıyorum
Tam olarak neyinden şikayetçisin kendinden kilondan mı
Vizyon ve inovasyon yok sendee ondann
Onlar nedir
Döverim seni bak zaten sinirliyim
Baktım öğrendim
Sosyal misin dışarda
Dengesizsin saygısız
Saygısızlık yaptın
Sen öyle san
sıfır makyaj sıfır tırnak
Nasıl. bi değişik istiyorsun ki
Kişilik değişikliği istiyorum
İnsanin özü neyse özü de o dur - benim özlü sözüm
Piskoloğa gidin
Niye
Abla yaş geçmemiş mı artık
Geçti maalesef 😑😐😔
Yaş geçince insan kendini değiştiremez mi?
Nasıl yani
Benim bir gün yeni bir gün eski oluyor çoğunlukla eski sizce bunun nedeni nelerdir?
😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?