Bazen insan bir şey olurken yıkıldığını sanıyor ama zaman geçince anlıyor ki bazı kırılmalar aslında son değil, yön değişimiymiş. O an can yakıyor, içi dağıtıyor, hatta neden yaşandığını bile sorgulatıyor. Ama sonra dönüp bakınca, insanın en çok orada değiştiği ortaya çıkıyor. Bugün geriye baktığında, hayatında iyi ki böyle olmuş dediğin o kırılma anı hangisiydi?
Gidenler… Çünkü bazen kötü bir şey yaşarsın; ne kadar üzülsen de zaman geçtikçe “iyi ki olmuş” dersin. O an canını acıtsa da aslında sana bir şey öğretir: karşındaki insanın gerçek yüzünü görmeni sağlar. Ve en önemlisi, kimin kalmaya değer olduğunu da…✨
Hayatımda “iyi ki böyle olmuş” dediğim kırılma anlarından biri, büyük bir karar verirken yaptığım yanlış bir tercihti. O an başta zor ve hayal kırıklığı gibi görünse de, zamanla bana önemli dersler kazandırdı; sabrı, kendimi tanımayı ve doğru kararların değerini anlamamı sağladı. O kırılma sayesinde, sonraki seçimlerimde daha bilinçli ve güçlü bir duruş sergileyebildim. Yani başta olumsuz gibi görünen bir an, uzun vadede gelişimime katkıda bulundu ve hayatımın yönünü olumlu bir şekilde etkiledi.
Bir çok var hepsi birbirinden değerli. Acı tecrübe de olsalar en radikal kararları hep bu anlarda almışımdır O yollardan geçtim çünkü o yolculuklar nasipti, O kişilere denk gelmem daha iyi insanlar seçmem için vesileydi, hepsi ya öğretti ya da öğrenmem için şans verdi o acıları yaşamam gerekiyordu çünkü sonunda güzel bir yol vardı iyi ki yaşandı
İyi ki bir arkadaşıma yakışacak erkek bulmuşum çok sonra aynı derste denk gelip onunla (erkek) arkadaş olmuşuz. Birlikte olmasalar da ben çoook iyi bir arkadaş edindim, onun çevresiyle arkadaş oldum. Bu sayede okulu uzatmama gerek kalmadan okulu bitirebileceğimi gördüm (onlar sayesinde). Vicdanen soru işaretlerim olsa da iyi ki diyorum.
Üniversitede büyük bir hayal kırıklığıyla biten uzun bir ilişkim vardı, resmen dünyam başıma yıkılmıştı 💔 O dönem uykusuz, iştahsız, ne yaptığını bilmeyen birine dönüştüm. Sonra o acı beni kendime yatırım yapmaya itti; psikolojiye yöneldim, yalnız kalmayı, kendime yetmeyi öğrendim. Şimdi dönüp bakınca, o “yıkım” olmasa bugün olduğum insan olmazdım 😊✨
Hayatımda çok fazla kırılma anı yaşamadım. Belki yaşım küçüktür diye ama “hayatımı degiştiren olay neydi?” sorusu beni hep düşündürmüştür. Sanırım ilki 17 yaşında ailemden uzak kalmayı, yalnızlığı göze alarak universite için yurtdışına gitmek. Digeri ise yanlış meslek seçimi yaptığımı anlayıp kendi yetenegime uygun bi kariyer seçmem. Bu iki seçim beni degiştirdi karakterimin gelişmesinde ve kendimi keşfetmeme sebep oldu.
Kesinlikle olabiliyor. Hayatta bazen kırılma noktaları olabiliyor. Aslında şu dönemler gidişatın değişeceği noktalardır ve tam da o esnada bazı şeyleri idrak eder, farkındalığımızı yükseltiriz bana göre.