Ben en son yaptığım bazı iyilikler için “boşunaymış” dedim. Bazı insanlar çok nankör oluyor. Peki En son hangi olay size ‘boşunaymış’ dedirtti?
En son hangi olay size ‘boşunaymış’ dedirtti?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Param bittiğinde aileme harcadigim emegimin bosuna oldugu anladim, universite burslarini eve harcadim, para bitince fazlalik muamelesi gormeye basladim ve zor oldugumu bildikleri halde ailemde birikmis parasini korudu. Sildim hayatımdan.. Para konusunda kimseye destek olmayacaksın, Yardim edeceksen de tanimadigin insanlara yapacaksin, karsiliksiz yapacaksin, Aile ve cevremdekilerden bir karşılık beklemedim ama zor zamanimda onlarda en azindan destek olur dedim, ve bu paradan dolayi 2. kez enayi yerine konulmam, bundan once 10 yildan fazladir arkadas oldugum birine de uni paramdan destek oldum memur olana kadar nerden baksan 1-1,5 yil o da memur oldu. Bu sefer benim param bitti gercek yüzünü gosterdi cocuk bi kac kez bulustuk 5 liranin lafini yapti saka gibi. Cevremdeki insanlardan dolayi her insan guvenilmez diyemem, ama güven artik cok buyuk bir aptallik gibi geliyor. Bunu da artik yapmiyorum.
En son bende uzun bir zamandır boşa çıkan çabalarım için iyiliklerin için he tamam hepsi feda olsun da yinede benden birşeyler götürdü tabi, bu yüzden boşunaymış diye kendimce söylenmiştim.
Aslinda hic bir seyi bosu bosuna yapmamak bizim elimizde. Olumsuz, gereksiz gibi görünen bir seyden ders almayı basarirsak bu bizim için bir tecrübe olur ve belki de bidaha aynı şeyi bidaha yapmamamızı sağlar.
Sevdiğim arkadaşlarıma verdiğim değer, onlara yaptığım iyilikler boşuna. Ben arkadaşlarımla saklambaç oynadım. Elini çeken oynamıyor dedim. Hepsi oynadı. Ben yumdum gözümü şu an hiçbir arkadaşım yok.