Gerçeklik algımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Kendimi canım gibi hissediyorum sanki benim bedenimde başkası var o yaşıyor gibi. Hayatımdaki çoğu şey yabancı geliyor. Neden böyle olur?
2 ay
Gerçeklik algımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Kendimi canım gibi hissediyorum sanki benim bedenimde başkası var o yaşıyor gibi. Hayatımdaki çoğu şey yabancı geliyor. Neden böyle olur?
Tarif ettiğin şey depersonalizasyon stresten vs yaşanabiliyor psikiyatriden randevu al tam tanıyı o koyar şimdilik gidene kadar yapabileceğin şeyler eline bir nesne al anlat kendi kendine bulunduğun ortamı anlatabilirsin uykuna dikkat et kahve çay gibi içecekleri azalt. Ne zaman başladı gelip gidiyor mu sürekli mu var?
Son zamanlarda daha çok sanki ve bugün daha çok hissettim gibi. Uyku düzenim çok kötü az uyuyorum geç uyuyorum erken kalkıyorum okul için mecbur. Dün mesela sabah altıda uyudum altıya kadar oturdum
O zaman uyku düzenin tetikliyor düzene sokmaya çalış sıklığının azaldığını hissedeceksin uyumadan 1-2 saat önce telefona bakma bir de
Uyuyamıyorsan melatonin takviyesi almayı deneyebilirsin
Pek uyuyamıyorum işte uyusam bile gece sürekli uyanıyorum
Panik korku kontrol kaybı gibi hisler var mı
Evet Cuma akşamı mesela galiba küçük çaplı bir panik atak geçirdim
Anladım beynin şu an seni korumam lazım modunda bu yüzden uyanık kalmaya çalışıyor bu uyuyamama da gerçeklik algını bozuyor bu kötü bir şey değil sen farkındasın durumunun zaten sadece destek alman gerekli
Destek almam şart mı peki sizce
Anlattıklarına bakınca şart değil gibi çünkü uykunu düzeltsen büyük oranda düzelebilir bir şey gibi duruyor ama 2-3 haftadan uzun sürdüyse panik atak birkaç kez yaşadıysan kontrol kaybı hissini yaşıyorsan gitmen çok çok faydalı olur
Son 1 senedir yaşıyorum neredeyse bu durumları
Destek almak kötü bir şey değil emin ol
Biliyorum teşekkürler
Rica ederimm
Aynı durumu yaşadım aynaya bakınca kendimi görüyordum ama gördüğüm kişi bana çok yabancı geliyordu korkuyordum nasıl aştım bilmiyorum çok zor bir durum Allah yardımcın olsun
Evet çok zor garip bir durum. Neden böyle oluyor onu da bilmiyorum
Hayal dünyasında yaşıyorsun vs diyenlere de aldırış etme yaşamayan bilmez bu durumu
Evet hayal dünyasında yaşıyorsun ne ya gerçek işte yaşadıklarım
Ben hem kendime yabancı olmuştum hem de düşman sürekli zarar verme eğilimde oluyordum zihnim canlandırma yapıyordu acıyı hissediyordum kimi zaman da aniden yüzümü kollarımı tırmalıyordum saçımı çekiyordum şu an yaşamıyorum nasıl atlattım bilmiyorum sana bu konuda yardımcı olmak çok isterdim
Bende bu kadar seninki kadar ağır şeyler yok
Ben benmerkezci biriyim kendimi ihmal ettiğim an deli oluyorum uzun zamandır da kendimi ihmal ediyordum geri plana atıyordum benim durumum sebebi bu bak biri de yorumlar da “ Kendin degilsin işte rol yapıp yaşıyorsun bu da seni kendine yabancı yapıyor neyi anlamiyorsun yüzleş kendinle” demiş ben ona hak verdim senin durumun sebebi bu da olabilir otur düşün neden böyleyim aynaya bakarak düşün içindeki yabancıyla yüzleş sıkıntıyı anlayınca problem de zamanla aşılıyor ben sıkıntımı anladım kendime ekstra odaklanmaya başladım geçti
Yazdıkların baya ürkütücü hissettiriyor, seni anlıyorum 😔 Böyle “ben değilim sanki” hissi, yabancılaşma, bazen yoğun stres, kaygı, travma, uykusuzluk, depresif dönemler veya anksiyete yüzünden ortaya çıkabiliyor. Bu yaşadığın şey ciddiye alınmalı, tek başına taşımaya çalışma. Bir psikiyatrist ya da klinik psikologla yüz yüze konuşman en sağlıklısı olur 💬🧠🌱
Cevap
2Cevap
Maskenin farkina varsan bırakırsın ve kendi gercek yüzünü bulursun
Ne diyorsun ya
E ne yapacağım nasıl yüzleşeceğim kendimle neyin rolünü yapıyorum
Psikoloğa git
Sağol ben bunu hiç düşünemedim zaten
Hayal dünyasındasın
Boş yorum yapmayın ya
Dolu soru göremedik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?