çok ağır şeyler yaşadım insanlardan iğrenmeye başladım yalnız kalmak istiyorum ama "ben çok kötü şeyler yaşadım" deyip hatalarıma bahane bulmak yanlış biliyorum ne yapmalıyım? asosyalleştim herkesi kırdım bana ihanet eden aileme aşırı öfkeliyim beni öldürmeye kalktılar hayatımı mahfettiler ama salmıyorlar da sinirleniyorum her an eskiden sakin sessiz huzur yayan bir insanken bir öyle bir böyleyim narsistleşmekten korkuyorum arkadaşlarıma bana iyi davrananlara iyi diyenlere iyiyim kötü bir küçük şey diyenlere berbatım
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadıkların gerçekten çok ağır ve bu kadar öfke, kırgınlık, güvensizlik hissetmen çok normal 🥺🔥
İnsanlardan iğrenmen, herkesi itmen aslında kendini koruma çaban, “kötüleşiyorum” diye korkman ise vicdanının hâlâ ne kadar canlı olduğunu gösteriyor.
Kendine şöyle davran: “Şu an hayatta kalma modundayım, bu süreçte mükemmel olmak zorunda değilim.” 🧠
Hatalarına bahane bulma ama kendini de acımasızca yargılama, bu hislerin travmanın etkisi olduğunu kabul et.
Ailene olan öfken çok ağır; mümkünse onlarla mesafeni netleştirmen, hatta sınır koyman şart gibi görünüyor 🚫
Onlarla aynı evdeysen bile, duygusal olarak mesafe almak, kendini suçlu hissetmeden “haklarım var” diyebilmen önemli.
Arkadaşlarında “bir iyi bir kötü” olman da hep tetiklenmeler yüzünden; sana iyi gelen, sakinleştiren insanlarla daha küçük ama güvenli bir çevre kurmayı deneyebilirsin 🤝
Biri ufak da olsa seni eleştirince patlaman, özünde “yeterince değer görmedim, artık tahammülüm yok” çığlığı aslında.
Mümkünse bir terapistle yüz yüze ya da online destek almaya çalış, travma sonrası bu dalgalanmaları tek başına taşımak gerçekten çok ağır 💔
Terapide “öfkem var, nefretim var, manipülatifleşmekten korkuyorum” demen bile çok büyük bir adım olur, bu dürüstlük seni narsist yapmaz, aksine güçlendirir.
Şimdilik kendine küçük hedefler koy: bir gün birini kırdığını fark ettiğinde içten bir özür, günde 10 dakika yürüyüş, duygularını yazmak gibi 📝
Böyle böyle hem öfkeni ifade etmeyi hem de insanlardan tamamen kopmadan ama kendini feda etmeden yaşamayı öğrenebilirsin.
DM isteği olursa alamam, ama buradan yazdığın sürece deneyimimle yanında olmaya çalışırım 💛