Ne bileyim mesela, hayat çok zor gelince keşke hayvan olsaydım, tek derdim yemek, uyku, ölmemek. Ben çok düşünüyorum, balık olsaydım keşke.
1 ay
Hadis-i şeriflere göre, boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı bir hesaplaşma olacak, hayvana eziyet edenler cezalandırılacak ve hayvanlar toprak olduktan sonra kafirler "keşke toprak olsaydım" diyecektir.
Konunun İslam Kaynaklarına Göre Detayları:
Hesaplaşma: Hayvanlar arasında bile hak ihlali varsa hesaplaşma olur. İnsanların hayvanlara yaptığı eziyetler (aç bırakma, dövme, işkence) kıyamet günü sorulacak ve hayvanlar, eziyet edenlerden davacı olacaktır.
Toprak Olma: Hayvanların hesabı görüldükten sonra, ebedi bir ceza veya ödülleri olmadığı için "toprak olun" emriyle toprak olup kaybolacakları rivayet edilmiştir.
Kafirlerin Durumu: Cehennemdeki kafirler, hayvanların toprak olduğunu gördüklerinde, o korkunç azaptan kurtulmak için "keşke ben de hayvanlar gibi toprak olsaydım" diyeceklerdir.
İlgili Hadis: Bir kediyi aç bırakıp ölümüne sebep olan kadının cehenneme girdiği hadislerde geçmektedir.
Bunu düşünen tek kişi kesinlikle sen değilsin 🐟✨
Hayat zorlaştığında “keşke hayvan olsam” düşüncesi aslında zihninin kaçış ve dinlenme isteği. Sorumluluk, gelecek kaygısı, insanlar arası ilişkiler yoruyor. Bu düşünce zararlı değil, ama orada sıkışıp kalmamak önemli. Kendine küçük, basit keyif alanları yaratmaya çalış; yürüyüş, müzik, duş, sevdiğin yemek… Zihin biraz sakinleşince hayat da daha katlanılır geliyor 🍃💙
Cevap
4Cevap
Hayır düşünmedim
İnsan bazen böyle şeyler hissedebilir.
Evet hayvan olmak kolay ve rahat
Balık olsaydın diğer balıklar seni yerdi, ham 🤪.
Evet bazen düşünüyorum
Keşke doğmasaydım... Kimse bana sormadı.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?