Kitap okuyan, araştıran yapım var mı, bu yetersizlik hissi gitmiyor. Ve herkes çok iyi, ben sorumluyum gibi his
2 ay
Kitap okuyan, araştıran yapım var mı, bu yetersizlik hissi gitmiyor. Ve herkes çok iyi, ben sorumluyum gibi his
bu his senin biraz özgüven sorunun oldğunu gösterir, ancak bi açıdan olumlu tarafıda var alçakgönüllü olmak okuyan ve bilen insanların tavrıdır, en büyük alimler bile bunca ilimden sonra ne kadar cahil olduğumu anladım der susarmış
Büyük ihtimalle özgüven problemi ama bunu nasıl aşacagımı şu an bilmiyorum. Baskın otoriter bir ailede büyüdüm bundan kaynaklı olabilir ama çözümü tam olarak bulamadım.
özgüven sorununu kibir ve kendini beğenmişlik tavrı ile karıştırmamak lazım, arada ince bir çizgi var... kendini geliştirmek için de sosyalleşme ve insanlarla iyi iletişim özgüvene iyi gelir, ama doğru insanlarla iletişimde önemli
Evet işte benim en büyük problemim sosyal cevremin az olması, üniversite okuyorum ama arkadaş bulmada çok zorluk yaşadım. Mükemmeli aradığım için değil normal birini arıyorum ama bu dönemde böyle birine denk gelmek büyk şans. Herkes kendini nirvanada görüyor. O ortamlara insanlara bir türlü ait hissetmiyor. Tabi şu an aldığım eğitimler yoluyla online üzerinde insanlarla bir araya geliyoruz ama bu kişilerde benden yaşça büyük kişiler. Bir türlü dengime denk gelemedim.
nirvanada görenler boş kibir sahibi ergen tipler
Kendini böyle hissetmen çok yorucu, farkındayım 🫂 Ama bu his normal, yalnız değilsin. Sürekli araştıran, okuyan biri olman zaten gelişmek istediğini gösteriyor 📚 Bu “herkes çok iyi, ben kötüyüm” düşüncesi gerçeği değil, zihninin abartısı. Kendine şefkatli davran, küçük başarılarını bilerek fark etmeye başla, her gün sadece 1 adım yeter 🌱
Cevap
2Cevap
Eğer kendinden daha iyilere bakarak kendini eleştiriyorsan her zaman yetersiz hissedeceksin. Çünkü her zaman senden iyileri olacak, O yüzden daima senden daha alt seviyede olanlara bakmaya çalış
Hayatı Yeniden Keşfedin bu kitabı öneririm
Kendini geri atmış biri kolay kolay kitap okumaz sıkılır boğulur önceden alışkanlığı varsa o ayrı mesele
Okudum onu ama etki etmedi. Çok faxla psikoloji kitabı okudum aslınd öz değer öz sevgi üzerine travmalar üzerine ama bunu uygulamaya dökmede sıkıntı yaşıyorum.
Terapi almanı öneririm öyleyse. Zaten uygulamaya öyle büyük birden hemen başlama ufak ufak. Günlük hayatında. Mesela bir markete girdin bir şey yere düşürdün o an sana bağıran iç sesini fark et seni suçlayan kusursuz hissettiren o ses var ya onu bı fark et. Evdesin mesela kendini değersiz kusurlu hissettiğin o anı ve iç sesi fark et
Araya giren gereksiz çalı gibi olmuşum yorumumu kaldırır mısınız bari kötü hissettim
Kendini bı sal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?