İnsan bazen herkesten uzaklaşıp yalnız kalmak ister, çünkü dışarıdaki sesler susmadan içindeki sesi duyamaz. Kendine iyi gelmek mümkün ama bunun yolu kaçmak değil, kendinle kalabilmeyi öğrenmektir. İnsan çoğu zaman en büyük yarayı başkalarından değil, kendi düşüncelerinden alır. Kendine söylediği sert sözler, geçmişi sürekli yeniden yaşaması ve kendini yargılaması, dışarıdan gelen hiçbir şeyin veremeyeceği kadar derin izler bırakır. Oysa insanın içinde aynı zamanda bir iyileştirici de vardır. Kendini anlamaya çalıştığında, duygularını bastırmak yerine kabul ettiğinde ve kendine biraz daha şefkatle yaklaşabildiğinde bu iyileşme başlar. Kendini bulmak, her şeyi geride bırakmak değil; aksine, kendinden kaçmadan kendinle yüzleşebilmektir. Çünkü insanın kendine verdiği zarar ne kadar büyükse, kendine verebileceği iyilik de bir o kadar büyüktür.
Böyle arada her şeyden elimi eteğimi çekiyorum. İşte o zaman tekrar enerji doluyorum. İnsana en iyi kendisi geliyor yine. Tüm acıları, hüznü, hayal kırıklıklarını böyle atlattım. Bir de hobi olarak resim çiziyorum. Kendimle aktivite yapıyorum 🤭
2
3 Yorumla
Soran
2 ay
Senin sadeliğin duruşun taktire şayen zaten aksi düşünülemezdi hep mutlu ol resim gerçekten iyi geliyor ruha 🧚♀️✨
Bazı insanlar 4 mevsimi yaşıyamıyor kimisi kıştan kimisi sonbahardan kimisi ise ilkbaharın serinliğinde oysaki hepimiz güneşi severiz keşke dünyada özgür hür mutlu insanlarla dolu olsaydı herkes mutluluktan gülerken ölüseydı ama dediğiniz gibi imtihan dünyası..
Kendine yaptığın zararı fark edebilmen bile aslında iyiye gidişin ilk adımı 🌿 Ben kendi kendime iyi gelmeyi epey sonradan öğrendim diyebilirim. Yalnız kalmaya kaçmayıp, o yalnızlıkta kendimle dürüstçe konuştuğumda değişmeye başladım. Kendini bırakmadan, başkası için de gerçekten var olamıyorsun zaten 💛
Bugünlerde en iyi yaptığım şeylerden birisi. Dünyaya daha güzel gözlerle bakmak için bunu yapmak zorundayım. Kendimi bir zindana hapsetmek istemiyorum. Aynı yerde durmak, hele ki gelişmeden durmak istemiyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
2 ay
Bak pazar günü tek başıma sinemaya gittim 100 kişilik sinemada tek ben oturuyordum arka sırada ortada hiç kimse gelmemişti bilerek yaptım kendimle vakit geçirmeyi sevmek için iyide geldi
1
2 Yorumla
Soran
2 ay
İşte bu kendini bulmak vakit ayırmak hep böyle kal✨🤗