Önceleri çok hevesli, her şeye istekli biriydim şimdi evlendim ayrıldım hiçbir şeye merakım isteğim kalmadı ne yeni bir ilişki istiyorum ne dost olduğuna inanıyorum niye böyleyim
2 ay
Ayrılıp boşanmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Bazen insan, eskiden tutku ve merakla dolu olduğu yolların bir anda sessizleştiğini fark eder. Hayat öyle anlar getirir ki, insanın hevesini ve inancını sanki bir rüzgâr alıp götürmüş gibi hissedersin. Evlilik, ayrılık, güven kırıkları… Hepsi birer taş gibi oturur yüreğe ve bazı şeylerin artık eskisi gibi olmayacağını gösterir. Ama unutma ki bu durgunluk, eksiklik değil; sadece ruhun kendini koruma biçimi, hayata bir mola verişidir. Şu an ne yeni bir ilişki ne dostluğa inanma isteği var belki, ama bu senin dünyaya ve insanlara kapandığın anlamına gelmez. Sadece yeniden filizleneceğin zamanı bekliyorsun. Ve o zaman geldiğinde, her şey tekrar kıpırdanacak, eski hevesin değil belki ama yeni bir merakla yeniden uyanacaksın.
Hayallerle evlenip hayal kırıklıklıgı ile karsılasınca insandaki bütün şevk ve istek azalıyor hayattan zevk alamaz hale geliyorsun hayat bu işte ama bir yerden sonra tekrar toparlanman gerekir hayat her şeye ramen güzel bence ya
Büyük bir hayal kırıklığı yaşamışsın, o hevesin sönmesi çok normal geliyor bana 💔
Ayrılık, özellikle evlilikten sonra olunca insanın dünyaya güvenini sarsar. Kendini suçlama, bu “niye böyleyim” hali aslında bir savunma: “Yeniden incinmek istemiyorum.” 🧠
Zamanla, küçük keyifler bulmaya odaklanırsan istek duygun yavaş yavaş geri gelebilir 🌱
Cevap
8Cevap
Depresyonda olabilirsin.. her ayrilik bir ölümdür aslinda ve bu ölümü kabullenmenin yani yas evreleri vardir.. guvenin kirilmasi hayallerinin yikilmasi kimseye guvenememen hatta belki insanlardan soguman bu travmanin tepkileri.. paikolojide masanin 4 ayagi metaforu vardir hobin isin kisisel alanin ve ailen gibi ozelden mesaj at istersen ordan konusalim uzun bir konu dinlemende dinlememde sana iyi gelicektir
Her Anadolu çomarı gibi evliliği en büyük hedefin olarak değerlendirdiğin için kaçınılmaz son
Belki de ilişki içinde yaşadığın şeyler ile alakalı bilemeyiz uzman desteği almalısın
Yaşama sevincini kaybetmişsin
Ne yaşadın sen böyle
Arzunda mı bitti
Arzuların bitmiş, dikkat et erken menopoz yaşama
Sevgilin olunca gercekten düzelirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?