Ayrılıktan bu yana hiçbir şeyden korkmuyorum gözüm hiçbir şeyi görmüyor deli gibi bir şey oldum çok dengesiz davranıyorum karanlık beni korkuturdu artık korkmuyorum onsuz olmaktan da korkmuyorum 11 aydır geçmeyen psikoloji
2 ay
Ayrılıktan bu yana hiçbir şeyden korkmuyorum gözüm hiçbir şeyi görmüyor deli gibi bir şey oldum çok dengesiz davranıyorum karanlık beni korkuturdu artık korkmuyorum onsuz olmaktan da korkmuyorum 11 aydır geçmeyen psikoloji
Bu bir savunma mekanizması. Buna nörobilimde “duygusal körleşme” deniyor. beyninde amigdala geçici olarak baskılanıyor. Yaşadığın kayıp, zaten en büyük korkunu gerçekleştirdiği için diğer korkular o ana kıyasla önemsiz kalıyor. İyileştiğinde zamanla bu geçecek. Umarım hep çok mutlu olursun🩵
İnşallah sende öyle 🥲
💗💗
Duygusuzlaşıyorsun işte artık hissizleşiyorsun hiç bir şey etkilemiyor seni
Aylar oldu düzelmiycek mi
Bastırmazsam bu defa gider onu ararım yazarım mecbur böyle davranıyorum en ufak problemde çöküş yaşıyorum ama toparlıyorum galiba
Ya zaten ona yazarsam ipin ucu kaçar daha fena olurum takıntılıyım ben
Şöyle yapacaksın ozman yanlız kalmamaya çalışacaksın sürekli sosyallik olacak mesela elinden geldiğince kendine yeni aktiviteler edineceksin ama düşünmüyeceksin asla yani çöküş değilde hep modunu yüksek tıtacaksın ama yüksekte tutsan duygusuzlaştıktan sonra mutluda olsan gülüp eyleniyorsun ama öylesini mutsuzda olsan aldırış etmiyorsun ama zamanla alışıraın ve yeniden bir kişilik yüklenir artık duygusuzsundue
Mantıklı tamam deniycem sağolun dostlar jskjd
Üzüntü bazen insana “kaybedecek neyim kaldı ki” hissi verir, bu da sahte bir korkusuzluk yaratır 😔🔥
Aslında içten içe çok dolusun ve duygular taşacak yer arıyor, bu yüzden dengesiz hissediyorsun.
On bir ay uzun bir süre, bu yükü tek başına taşıman gerekmiyor. Güvendiğin birine ya da bir uzmana açılman iyi gelebilir 💬🫂
Cevap
8Cevap
Psikolojik bir travmadan sonra bana da aynısı olmuştu. Yükseklik korkum gitmişti, ölümden korkmaz olmuştum.
Korkuların geri geldi mi
Evet geri geldi. Benim durum biraz karışık.
bende de öyle tuhaf bir şey oldu en korktuğum hayvandan artık korkmuyorum
Ne zamandır böyle düzelmez mi artık
tedavi olmayı düşündün mü belki biraz profesyonel destek iyi gelir?
bayadır böyle ama ağır şeyler yaşadım. bende ayrıldım ama böyle olmamın sebebi bunlar değil
En kötü ne olabilir ki noktasına denk geliyorsun çünkü
Derin derin nefes alıyorsun ve en yakın terapiste yürüyorsun
Ben yine bildiğimi okurum
Bu hissizleşme düzelecek de sen yine git senin için daha iyi güzel insan
Sağol
Zaten gitmiycem
Dmden konusun
@Pocket_Cat teşekkürler
Acı insanı büyütür cesaretlendirir ama fazla cesaret iyi değil sakin kalmaya çalış
Kaybedicek bişi yokmuş gibi hissettiğinizden
Ne zaman ayrıldın
Mayısta
Saplantılı aşık mısın
Evet
İyi değil bence yeni birini bul psikolojik sorun bu
Bulmuştum geri bıraktım
Niye
Çok konuşuyodu sıktı ilgisini seviyodum ama hiç susmuyodu sonra ben döndüm o konuşmadı
Bir süre ilişki işini kapat
Ya ben aşk kadınıyım
Yaş kaç senin
22
Kaç sevgilin oldu
2
Çok da değilmiş az
Bir kere sevdim
Bir kalp bir kere sever 😀 umarım mutlu olursun
Eşref tekk 😁
Aynen. Üzme güzel kalbini
Başkasını sevemez miyim🙁
Seversin o film repliği
Jdkakhshs
İnsan böyle durumlarda sağlıklı düşünemiyo özellikle benim gibi kafadan kırık biri 🙁
Makara sohbet takıl çok düşünme
Ya mesela birisiyle aradaşça konuşuyum diyorum elde etme duygusu geliyo sonra gidiyorum jdkdjd kendime sinir oluyorum
Başka yerden konuşalım siteden kovcaklar bizi 😀
Tamam hajdjdj
takma geçer
Ya bis
Hiç bişey
Uzun ilişki miydi
Evet
Deliriyor insan normaldir
Duygularımı kontrol edemiyorum görmezden geliyorum en ufak sorunda onun için ağliyorum
Yani sana ne desem boş aynı şeyi yaşıyorum ama değmiyor gerçekten olan bize oluyor
İnşallah geçer bende bilmiyorum 🫤
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar