Nasıl kurtulucam ölü gibi yaşıyorum resmen enerjim bitik
2 ay
Hayırlı bir evlilik yapmak, hastalıkların şifası, satılamayan şeylerin satılması, müşterilerin çoğalması ve bircok hayırlı maksat için okunan ismi azam salavatı parantez içindeki salavat her gün 100 kere veya 300 kere ve daha ziyade çok okunursa maksadı daha çabuk ve kolay hasıl eder inşaAllah Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala vali-dey-hi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ( ( ( allahümme in-ni eselüke bismikel aza-mil mektubi min nuri vechikel ala el-mü-eb-be-did da-i-mil ba-kil mu-hal-le-di fi kalbi ne-biy-yi-ke ve rasulike muhammed sal-lal-la-hu aleyhi ve sel-lem ve eselüke bismikel aza-mil va-hi-di bi vah-de-til ehad el mü-te-ali an vahdetil kem-mi vel aded el mukaddesi an külli ehad ve bi hakkı bismillahirrahmanirrahim kul hü-val-la-hu ehad Allahüssamed lem yelid ve lem yuled ve lem yeküllehü küfüven ehad en tü-sal-li-ye ala seyyidina muhammedin sir-ri hayatil vücud ves-se-be-bil azami li külli mevcud salaten tü-seb-bi-tü fi ku-lu-bi-nel iman ve tü-haf-fi-zu-nel kuran ve tü-feh-hi-mu-ni minhül ayat ve tef-te-hu lena biha nural cen-nat ve nuran naim ve nuran na-za-ri ila vechikel kerim ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ))) allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala vali-dey-hi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin...
18 yaşındaydım. Hayatımın ilk aşkıyla tanışmıştım. İlişkimiz ilerlerdi ve artık sevgili olmuştuk. Bir süre sonra hiçbir şey eskisi gibi değildi ve benden ayrıldı. İnanılmaz üzülmüştüm, sanki oksijensiz kalmış gibiydim. Ağlıyordum, mesajlar atıyordum, arıyordum, kız arkadaşlarını rahatsız ediyordum vs. vs.
Sonrasında yakınımızda bulunan bir spor kulübünde düzenli yüzmeye başladım. O kızı düşünerek saatlerce yüzüyordum. Sonra vücudum gelişti, kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Özgüvenim yerine gelince bir anda etrafımdaki herkes bana ilgi duymaya başladı. Böylece o girdaptan çıktım.
Yani spor mu tüm mesele
Bunun için spor şart anlaşılan
Zor bir süreç, Atlatılıyor ama gerçekten dirençli olman lazım. Denize düştün yüzme bilmiyorsun. Teslim mi olurdun çırpınırmıydın Ben çırpındım ve yüzme bilmeme rağmen çıktım umarım başarılı olursun. Aşk işleri ise bu depresyon koy gitsin düşünme bile
Bu his gerçekten çok yorucu, böyle yaşamak kimse için normal değil 😔 Enerjin bitikse önce kendini suçlamayı bırak, bu bir “güçsüzlük” değil. Ben de bir dönem hiçbir şeyden keyif alamıyordum, küçük rutinlerle başladım: kısa yürüyüş, düzenli uyku, az da olsa insan içine karışmak. Aynı anda bir uzmandan destek almak çok işe yarıyor. Yalnız değilsin, yardım istemek zayıflık değil 💙
Cevap
13Cevap
hikayem yok
Hedefler koyarak kendini önemseyerek zaten yaşayacsgımız zöanaın kısıtlı oldgunu düşünerek ve kafamıza taksakta takmasakta hiç bir şeyin değişmediğini idrak ederek
Her şeyin bir nedeni ve bu nedene yaklaşım biçimleri vardır. Sen depresyonda olmanı neye bağlıyorsun?
Seni sadece ve sadece Can't Hurt Me kitabı kurtarir
Ne anlatıyor
Kitabına bakıcam kesinlikle almalıyım
O okuduğun insanı örnek aldığında hayatının değiştiğini goreceksin
Senide mi bu kurtardı
Kesinlikle sadece bir kitap hayatımı degistirdi
Vakit kaybetmeden alıcam teşekkür ederim 🙂 eğer bitirdiğimde buraya yazarım umarım
Al ama o adama dönüşmek için varını yoğunu ver o insan bile kendini ağır depresyondan kurtarmissa eminim ki herkes kurtarır
Etkiledi zaten anlattığın hikayesi hemen
🫂 ♥️
Evet var depresyondan çıkmak basit aslında asıl olay harekete geçebilmek
Hayatını doldurman gerekiyor aynı yerde aynı duygular ile çakılır kalırsın aksi takdirde
40 yıldır depresyondayım artık intihar felan düşünüyorum
Gülmek için kendimi zorladım. Artık her şeye gülüyorum
Dışarı çık, sosyalleş, spor yap, ilgini çeken hobiler edin 🙂
Evden çık yeni birileriyle tanış falan filan ahahs
Bal arısı sokunca enerjin gelir
Evet var ama sen ne kadar kararlısın önemli olan o
Çok kolay sabır dua ve şükür
Kolay cozmesi
Çalışarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?