Nasil bir süreç sizi izledi?
Ne kadar surede geçti ilaç kullandiniz mi
Nasıl atlattiniz?
Ne kadar surede geçti ilaç kullandiniz mi
Nasıl atlattiniz?
Benim ki 3 hafta surdrdu ama ara ara yine gelsi. Sunda tam. gecti (: yaklasik 3 ay gibi nir. surecti. İlac kullanmadim. Kendi kendimibtedavi. ettim. diyebilirim. Destekcimde yoktu fazla
Sorun neydi seni depresyona iten?
burada anlatilcak turden degil
Tam kurtuldum düze çıktım derken öyle şeyler oluyor ki tepetaklak oluyorum. Battıkça batıyorum hala atlatamadım
Nedir depresyona iten?
Çocukluktan kalanlar
Namazımı kıldım, kitap okudum insanı böyle durumlarda ayakta tutan inancı oluyor. Elhamdülillah. İlaç kullanmanı hiç tavsiye etmem iyice insanın kimyasını bozuyor
3 defa geçirdim üçünüde anlattım çok şükür
3 defa konu neydi acaba?
Cevap
9Cevap
4 sene surdu yaklasik. Ilac ve terapi gordum. Cok sukur gecti ama arada yine hafif depresif durumlar oluyor.
Nedir depresyona iten acaba?
Birikiyor zamanla herşey o da depresyona yol açıyor bir yerden sonra.
Evet ama tam kurtulamiyosun o aci hep icinde ama kendine ugrasacak bisey bulursan eskisi gibi acitmiyo canini
Ne tur bir şey gelmiş ti ki başina?
Boşver oda bende kalsin
Geçen sene geçirdim ağır depresyon ve ilaç kullandım bir süre.
çok güzeldi bak şöyle öneriyim depresyondayken olumsuz düşünüyon ya ha şimdi daha çok olumsuz düşün yemin ediyorum depresyondan zevk aldım :P öneriyorum
nasıl atlattım?
zaman...
Pekibşimdi izleri var mi?
ufak tefek izleri var.
kendimi mutsuz hissediyorum bu aralar
tabiki de yogun oldugum için böyle hissedebilirim.
yaşadıklarım yenilir yutulur şeyler değil.
Ben atlattım yaklaşık 1.5 sene felan sürdü eski kız arkadaşımdan dolayı, doktora gitmedim ailem öğrenmesin diye. Nasıl mı atladım çok uzun be.
Tam olarak Geçmiyor bende
Neden sorun nedir?
en çok koyanda senin derdini ailenin önemsiz görüp basite alması
ilac kullanmadim sevdiklerime tutunarak tekrar mucadele ederek kurtuldum
Zaman herseyin ilacidir
Peki şimdi aklina gelince üzülüyor musun yine?
Yoksa geçiyor mu?
Benim ki hafif oldu ilac kullanmadan kurtardim
Kurtulduğunu zannediyorsun da izleri kalıyor.
Ne tür izler kaliyor?
Her şeyin başı namaz + dua
ben ben ılac kullanmadım terapı sadece
Şimdi izleri geçti mi?
çok şükür yaşamadım
niye olmasın :D
Oldun mu olmadan mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Öncelikle belirtmeliyim ki depresyon tedavisi bireye özel olmalıdır. Çünkü herkesin yaşadığı depresyon süreci, depresyonun seyri ve etkileri birbirinden farklıdır. Süreç, bazı kişilerde daha kısa süreli olurken bazı kişilerde daha süreğendir. Bazı kişilere etkisi daha fazlayken bazı kişilere daha azdır. Ya da bir kişiye uygun görülen ve başarılı sonuç alınan bir tedavi bir başka birey de işe yaramayabilir.
Depresyonun zihinsel boyutu da olmasına rağmen tedavisi mümkündür. Kişilerin ortalama %80-%85 inin tedavilere olumlu yanıt verdiği bilinmektedir. Kalan kısımda ise tedavinin ardından gözlenen belirtilerde azalma olduğu ve yaşam doyumlarının arttığı gözlemlenmektedir.
Tedavi için en uygun yol; ilaç ve psikoterapi desteğinin bir arada olmasıdır. İlaç kullanımı esnasında bireyler ilk aşamalarda iyileşme fark etseler de asıl etki kendini birkaç ay sonra göstermektedir. (ortalama 2-3 ay)
Tedaviyi ve gidişatı kişiye uygun şekilde başvurduğu uzman belirleyebilir. Depresyon hafif düzey seyrediyorsa psikoterapi faydalı olacaktır. Ancak orta ve şiddetli düzey ise psikoterapinin yanı sıra ilaç tedavisi önermekteyim.
Sağlıklı günler dilerim.
Uzman Klinik Psikolog Cansu Yurtseven.