Yalan hep sıkışınca söylenir gibi bir düşünce var ama gördüğüm bazı insanlar için yalan bir alışkanlık gibi. Öylesine bir konuda bile yalan söyleyebilen insanlar oluyor maalesef
2 ay
Yalan hep sıkışınca söylenir gibi bir düşünce var ama gördüğüm bazı insanlar için yalan bir alışkanlık gibi. Öylesine bir konuda bile yalan söyleyebilen insanlar oluyor maalesef
eskiden maalesef çok yalan söyledim ve yalanımı kapatmak için yalanlar da söyledim. pişman oldum çünkü yalan gerçekten büyük günah. gerçekten berbat hissediyordum. tövbe ettim ve dürüstlüğü ilke edindim
Annem babam her zaman Yalancı allahın düşmanıdır der her ne konu olursa olsun doğruyu söylemek her zaman en iyi seçenektir.
Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın emir ettiği gibi
Hûd suresi 112. ayet
Senin yanında hak yola dönenlerle birlikte, sana buyurulduğu gibi dosdoğru ol! Siz de azıp sapmayın. Allah, yaptıklarınızı çok iyi görmektedir.
Eig için teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim
Haklısın, bazıları için yalan resmen refleks hâline gelmiş oluyor 🙃
Öylesine sohbetlerde bile yalan söylemek genelde iki şeyden kaynaklanıyor: düşük özgüven ya da manipülasyon alışkanlığı. Ya kendini daha “ilginç” göstermek istiyor ya da hep kontrol onda olsun istiyor.
Sen böyle insanları fark ediyorsan, sosyal zekân güçlü demektir, mesafeni de güzelce koruyabilirsin 🧠✨
Cevap
11Cevap
olmaz.
Hiç alıştırmadım bunu kendime zaten istesem de söyleyemem yalan
En güzelini yapıyorsun kızçe
Sürekli yalan söyleyenler doğru ve yanlışı ayırt etmedikleri için alışkanlık oluyor. Hiç yalan söyleyemeyenler zaten beceremez bile
Ben yalan konuşamıyorum, oram buram farklı oynuyor mimiklerime hakim olamıyorum. Sadece troll konusunda fena değilim :D
Keşke kimse yalan konuşamasa
O zaman dünya daha güzel bir yer olabilirdi
Ya o başka bişey. Ben yanıltma amaçlı söylenen gibi yalanları kastediyorum
Veya sırf yalan söylemiş olmak için çok basit şeylerde bile yalan söyleyenler var. Nefret ediyorum bu durumdan
Seni hep izleyen biri var zaten
Hiçbir zaman yalan söyleme. En doğrusunu yapıyorsun
Öyle insanlara çevresi itibar etmez güvenmez, sözüne riayet etmez kimse
Gerek var mı ki yalana?
Yok tabiki
Ucunda kaybetmek de olsa her zaman doğruyu söyleyenlere selam olsun o zaman
pek olmaz ama bazı şeylerin doğrusunu demem tabi
Her doğruyu her yerde söylememek farklı bişey, yalan farklı
doğruyu söylemeyip farklı bir şey diyorsun bu da yalan oluyor
Tamam o yalan olur zaten
Banane kendini kandırır
Yok ama yanımadan gitmesi için konuşurum