Evet
Hayır
Nadiren
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Lise yıllarımda absürt bir iki yalan söylemiştim akranlarıma. Tamamen ortamda ilginin odağı olmak istemem sebebiyleydi. Sonra tabi bu durumun çocukça olduğunu farkettim.
Aslında durumun derinlemesine incelemek lazım. Bİr insan bulunduğu oramda neden ilgini üzerinde toplanmasını ister? Ben temel olarak iki neden görüyorum.
1. Ortamda adeta görünmez adamdır. Hiç dikkat çekmiyordur ve özelikle birinin dikkatini çekmek istiyordur. Platonik bir aşk mesela.
2. Kendisinin o ortama ait olmadığını biliyordur. Yetersiz olduuğnu düşünüyordur. Bir nevi kabul edilme çabası.
ilgi görmeye karşı nötrüm zaten ilgi görsemde görmesemde benim için bişey değişmez ama isteyecek bile olsam yalan söylemem çünkü yalan söylediğim takdirde ilgi bana değil söylediğim yalana duyulur
İlgili görmek için yalan söylemek ne kadar doğru olabilir ki yalanla gelen ilgi de yalandır bence dürüst ve net olmaktan zarar gelmez
İlgi görmek istemen çok normal, insanız sonuçta 😌 Ama küçük de olsa yalan işin içine girince iş karışıyor biraz. Ben genelde hayır diyorum, çünkü sonra o yalanı toparlamak yorucu geliyor 😂 Ama bazen insanlar abartarak anlatabiliyor, onu da anlayabiliyorum. Ben ankette hayır derdim. Sen daha çok hangi durumlarda böyle hissettiğini fark ediyorsun? 🙃
Cevap
6Cevap
Yalan işini fazla sevmem bana da konuşulmasını istemediğim için konuşmam
Yalan söylemekten ve duymaktan nefret ederim.. 👍
İlgi görmek için yalan söylemek cok sacma sapan bisey ha, ben hic yapmadım
Yalanın küçüğü büyüğü olmaz ula işimde olmaz
Bazen gerekiyor ama beyaz yalanlar
Yapmıyorum.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?