Sosyal Kaygım için çözüm?

Yaklaşık dört yıldır yoğun anksiyete ve sosyal kaygı ile mücadele ediyorum. Eskiden çevremle bir nebze de olsa etkileşim kurabiliyorken yaşadığım akran zorbalığı ve ailevi sorunların birikmesi bende derin izler bıraktı. Bu durumu aşmak için radikal bir kararla hiç bilmediğim bir şehre taşındım, kendimi sosyal olmaya zorladım ancak ne yazık ki beklediğim değişimi gerçekleştiremedim. Çevreye uyum sağlayamayınca kendi halimde takılmayı tercih ettim. Fakat bu sessizliğim çevremdeki bazı insanlar tarafından bir zayıf nokta olarak görüldü ve yeniden zorbalığa maruz kaldım. Kendimi savunmaya çalışsam da yalnız ve desteksiz olduğum için pasif kaldım, bu da korkularımı daha da tetikledi. Aileme durumu açtığımda ise şımarmışsın veya bahane üretiyorsun gibi tepkilerle karşılaştım, bu yüzden onlara anlatmaktan da vazgeçtim. Hayatın bu şekilde devam etmeyeceğinin farkındayım. Hem bir gelir elde etmek hem de korkularımın üzerine gitmek adına bir markete kasiyerlik başvurusu yaptım. Ancak içimde büyük bir endişe var. Tedirgin olduğumda dış dünyaya kendimi tamamen kapatıyor ve haftalar süren duygusal çöküşler yaşıyorum. Benimle benzer süreçlerden geçip bu durumu aşabilmiş kişilerin tecrübelerine ve çözüm yöntemlerine çok ihtiyacım var.

Sosyal Kaygım için çözüm?