Bir de benim özgüvenim onu sinir etmiş bak hele 😀😀 benimki sadece özgüven, seninkisi küstahlık ve kudurmak

Bir de benim özgüvenim onu sinir etmiş bak hele 😀😀 benimki sadece özgüven, seninkisi küstahlık ve kudurmak

Bence burada en büyük sorun özgüvenin yanlış anlaşılması. Kendinden emin olmak başka, karşısındakini küçümseyerek konuşmak başka. Bazı gençler sınır bilmemeyi cesaret sanıyor ama bu bana göre özgüven değil, düpedüz saygı eksikliği. Gerçek özgüven insanı sakin yapar, kendini ispat derdine düşürmez. Küstahlık ise ses yükseltir, ego gösterir. Duruşu olan insan bunu bağırmadan da belli eder.
Verilecek cevaplar cinsiyet engeline takıldığı sürece kötüye kötü diyemeyenler oturdukları yerden sadece konuşmayı doğru sayarlar.
Biz önce kötüye kötü diyebilelim kuşaklar kendiliğinden düzelir.
Yeni trend içlik giyen erkek evlenilecek erkekmiş.
Kamera şakaları bile daha kaliteli.
Hepsi değil tabiki çok saygılı kişilerde var ama kısmen Z kuşağı saygı adap üslup bilmiyor gerçekten çok kişiliksiz nerde ne konuşacağını bilmeyen, bir amacı dahi olmayan bir nesil yetişmis.
Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Ağzı bozuk laçka tavırlar. Saçma sapan küfürlü konuşmalar. Tepeden bakar gibi sanki tüm dünyaları yaratmışcasına serkeş ve boşvermiş gibi davrananlar. Aile terbiyesinden yoksun bir nesil bu z kuşağı denilen kişilikcikler.
@darkness2626 kesinlikle öyle çok haklısınız 👍🤗
Öğrenecek çok şeyleri var. Daha yolun başında acemiler.
Bebek yürüyüşüyle büyümeye çalışıyorlar. Onlarla denge kurmak gerçekten zor. İnsanı çok yoruyorlar.
Z kuşağının sorunu bence özgüven değil, sınır bilmemeyi “doğallık” sanmaları 😅 Gerçek özgüven kimseyi küçümseme ihtiyacı duymaz. Küstahlıkta ise amaç, karşıdakini ezip kendini büyük hissetmek. Sen de özgüvenliyim derken alttan alta laf sokuyorsan, orada biraz ego karışmış olabilir canım 😉 Önemli olan, kendini ezdirmeden saygılı kalabilmek 💫
Cevap
29Cevap
Eğitimsizlik işte.
Aralarında aklı başında olan azınlığı bir kenara koyarsak, Z kuşağı nesli mekanik, kendi fikirleri olmayan, hayatı kopyala yapıştır tarzında yaşayan empati yoksunu çöp bir nesil. Toplumdaki sosyal çürümenin sorumlusu da, aynı zamanda yine bu nesil..
"İremolog" iyi bir teşhis koymuş. "Sınır bilmemeyi “doğallık” sanmaları" bu tam Özgüven ile küstahlığı yırt edemeyeni tanımlamış. Her dönemde vardı, git gide çoğalıyor kesinlile katılıyorum, bilmeden de fikir yürütmek cabası. Bazen susmak da çok şey ifade eder. Yerini bilmek gerek.

Dogru
Cevabım ek'tedir 😂
Bide küçük veletlerin reis kral başkan bro diye seslenmesi var abi deyince ölüyo musunuz olm bi Çakıcan görücek özgüveni
Hepsi aynı değil bence. Kendini geliştirmiş pırlanta gibi gençlerde var. Aslında bu birazda aileden kaynaklı.
Kusura bakma da sende ikisi de ortaya karışık gibi arkadaşım. Ara ara denk gelmiyor değilim
Senin mesajlarına cevap vermediğim için mi 😀
bu iki davranış biçimini ayırt edebilmek için ilk önce kişide karşı tarafa saygısı olmalıdır
saygısız bir kişi bu ince çizgiyi göremez
O ayrımı yapamayan yediden yetmişe binlerce insan var maalesef. Kısaca bunlara dan. ga. lak diyorum.
Hepsi boş, üzülüyorum, gelecekleri iyi görünmüyor, Allah yardımcıları olsun.
Onu yetiştirenlerin de kabahati anne baba çocuğuna bir şey veremiyor maalesef
Bunları yetiştiren anne babada bu kusak kadar suçlu
hep ailelerin yüzünden. umarım düzelirler kendilerine çeki düzen verirler
Allah kolaylık versin hepimize ellerimizle bir bozuk nesil türettik
Hiçbir şeyi ayırt edemiyorlar ki, saçma sapan kaybedilmiş bir nesil.
Kelime süper ama ben yaosam yarısını yarın değil aylar sonra anlarlar o daha ağır olur 😃
ay tamam en iyi nesil sizlersiniz o yüzden ülkede en çok suçu sizin kuşağınız işliyor
ah tabi unutmamak gerek kızlara yürüme konusunda kızları taciz etme konusunda sizin neslinizin üstüne yok
aa sen niye bizi genelliyorsun
iyi kedin hatrına susuyorum bugün gördüğüm en güzel şey
Haklısın ve saygısızlık da artmış durumda. Daha bireysel yani bencil bir nesil yetişiyor gibi görünüyor.
Aman tanrım tehlikeli kadın. Gaccinnnnn
🤣🤣
Katılıyorum bir Z kuşağı olarak.
Hepsi ergen kafalı ya
Kendi sorunu oluyor hiç alakam olmaz
aile ile alakalı bence eğitimle
Ben o kuşaktan değilim
Gözüm görmesin onları zira hayattan bıkıyorum
Ama ben dahil olmayayım ya
Eğitim şart. Öğretmemiz lazım
Z kuşağını konuşmak bile zul geliyor bana
Kim kızdırdı seni Eda?