Haklı sayılmak için, illâ güçlü olmak mı gerek?

Haklı sayılmak için, illâ güçlü olmak mı gerek?
Hayır, haklı sayılmak için güçlü olmak gerekmez. Ama çoğu zaman güçlü olanın daha “haklı” gibi görünmesinin bazı nedenleri vardır.
Güç; para, statü, bilgi, çevre ya da fiziksel üstünlük şeklinde olabilir. Bu tür güçlere sahip olan kişiler, kendi anlatılarını daha kolay yayabilir, kendilerini savunacak imkanlara daha çok sahiptir ve başkalarını etkileyebilirler. Bu yüzden dışarıdan bakıldığında “suçlu ama güçlü” kişiler daha baskın ve hatta haklı gibi algılanabilir. Öte yandan haklılık, güce değil; doğruluğa, adalete ve gerçeğe dayanır. Ancak gerçek her zaman hemen görünür olmayabilir. Gücü olmayan insanlar haklı olsalar bile seslerini duyurmakta zorlanabilirler. Bu da dünyada bir adaletsizlik hissi yaratır.
Tarih ve günlük hayat bize şunu gösterir: Güç, kısa vadede algıyı şekillendirebilir ama uzun vadede gerçekler ortaya çıkma eğilimindedir. Yani güçlü olmak, haklı olmak anlamına gelmez; sadece daha görünür olmak anlamına gelebilir.
İyiler kötüler kadar cesur değil ondan knk.
Güçlü insan dediğin arsız vicdansız oluyor , bunun için üzülmüyor , utanmıyor rahatsız olmuyor , sen bunu yapman için arsız vicdansız, duyarsız olman lazım , güçlü haklı olduğundan değil arsız olduğu için üste çıkıyor den yapamazsın çünkü Allah korkusu bilirsin vicdan azabı çekersin ama gücünün yettiği yere kadar da hakkını arar savunursun
👍😊💖
EİG için teşekkür ederim 🙏🌸
İlla suçlu olmaz, kime göre neye göre, haklı olanlar için mi böyle?)) onlar haklı olduklarına bu kadar emin mi? Kimin haklı, kimin suçlu olduğunu durum belirler. Durumu idare eden ve gerekirse hesap verip ileri götürme gücüne sahip kişiler duruma göre haklı olur suçlu değil. Bu benim fikrim
Suçluların güçlü görünmesinin sebebi, çoğu zaman sınır tanımamaları ve utanmamaları 😶🌫️ Haklı olan genelde daha vicdanlı, ölçülü ve çekingen davranıyor; bu da güçsüzlük gibi görünebiliyor. Haklı sayılmak için illa güçlü olman gerekmiyor ama sesini duyurmak için özgüven, kararlılık ve gerektiğinde “dur” diyebilme becerisi şart 💪 Unutma, korkusuz olmakla arsız olmak aynı şey değil.
Cevap
15Cevap
Haksız olan daima kendini kanıtlama ihtiyacı duyduğu için nerde bir suçlu varsa sesi çok yüksek çıkar.
Bilek gücü para gücü.. başka bir şey değil..
güçlü değil karaktersizlerdir.
Mafya dizileri yüzünden erkekler onlara özeniypr... kadınlarada cool gösteriyorlar o tipleri önce eşref şimdi bozkurt...
Topluma alttan alttan mafyatık tıplerı sevımlı gosterdıler.
Yok babaymıs yok kralmıs... benım ıcın baba adam evıne alın terıyle ekmek goturen adamdır cocuklarına haram yedıren degıl .
Güçlü değiller aslında kendilerini Güçlü Sanan aşağılıklar Her Zaman kazanan iyiler Masumlar olur zalimler kötüler elbet kaybedecekler dir
Hatalarını bildikleri için güçlü duruyorlar, suçlu olmayı kabul etmezler.
Tam tersi, insanlar her zaman güçlü durmaya çalışırlar.
Güç kontrol demektir kontrol eden kontrol edilmek istemez kanun da bir kontrol usulü olduğu için ona isyan etme biçimi
Arsız oldukları için yaptıkları hataları kabul etmezler.
Bilmiyorum ama üzücü bir şey ben konuşmayı bıraktım böyle bir durumda
Güç kötülükten geliyorsa o güç değildir, fasistliktir.
Suçunu örtmek için öyle davranırlar
Suçlular güçlü olduğu için değil; kural, sınır ve vicdan tanımadıkları için öyle görünüyorlar. Haklı olanın nezaketi, haksızın arsızlığına yenik düşmemeli.
Suç insanı şeytanlaştırır
Tarihe not düşülecek o efsane söz 🔥
Kolay değil o kadar atraksiyon almak
narsist ego tatminini en kolay para karşılar da ondan
Güç kimdeyse kim daha manipülasyoncuysa o güçlüdür
Suçlu güçlü olmak için önceden zemin hazırlar
haklı sayılmak için doğru olmak gerek
Bak bunu bende çözemedim
Güce teslim olunuyor
Çünkü, kötülüğün dış yüzünü kullanıyorlar.
Yüzsüz oldukları için
Güçlerini kötüye kullaniyordur
Gücü olmayan kolayca suç işleyemez
Çünkü egoistler hep kendini haklı sanır
Bence haklılar güçlüdur hep.
Arsız oldukları için
Bende anlayamıyorum
Bize göre suçlular
maalesef düzen hep böyle
Güçlü değil eziktir.
Gamsız olmak gerek
Bilek gücü ve para