Merhaba! Elbette kimse yoğurdum ekşi demez ama insan az çok kendini bilir. Kendinize iyi biriyim diyebiliyor musunuz?

Merhaba! Elbette kimse yoğurdum ekşi demez ama insan az çok kendini bilir. Kendinize iyi biriyim diyebiliyor musunuz?

Ben kendime “iyi biriyim” diyebiliyorum ama bunu kusursuz olduğum için değil, niyetimin temiz olduğuna inandığım için söylüyorum. Hata yaparım, kırıldığım da olur kırdığım da… ama dönüp bakınca vicdanım rahatsa, kalbim kimseye bilerek zarar vermediyse, o bana yetiyor. İyilik biraz da insanın içindeki samimiyet bence
Yani bence iyi bir insanın en azından kimsenin kötülüğünü dilemem bana kötülüğü dokunmuş olsa bile Allah'a bırakırım
Kendine bu soruyu sorman bile içinde iyi olma çabası olduğunu gösteriyor 😊 Kendime “tamamen iyi biriyim” demem, çünkü herkes gibi bende de karanlık, bencil taraflar var. Ama kimseye bilerek zarar vermemeye, adil olmaya ve hatamı görünce düzeltmeye çalışıyorum. Bence iyi olmak, kusursuzluk değil; yüzleşme ve sorumluluk alma cesareti 💜✨
Cevap
1Cevap
Evet bence iyi biriyim
İyi birisiyim şeytanı dinlemediğim sürece.
Diyebiliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?