Evet bunu gönül rahatlığıyla diyebiliyorum. Ben melek gibi bir insandım, hala da iyiyim ama o melek değilim artık. Beni zorla kötü bir insan yaptılar. Ben kimseyi kırmayayım derken paramparça oldum. Sözlerini esirgemeden hoyratça savurdular bana. Bende duyguları olan bir insanım. Taş değilim, duvar değilim. Öylece kalakaldım tek başıma, kalabalıklar içinde yapayalnız. Ben çok seviyorum o kızı. O geçmişte kalan çocuğu, kendini ifade edemeyen, esas derdini bilmeyen o masum meleği çok seviyorum. Şimdi duvarlarım olsa da, hak edenleri acımadan kırsam da bunu gönül rahatlığıyla diyorum, ben iyi bir insanım ama o susan, haklarını savunmayan, kolay kandırılan, görmezden gelinen o kişi değilim. İçimdeki o çocuk affetmiyor onları, unutmuyor o günleri. Meğer en çok ben kendimi kandırmışım, beni kandırmalarına, kamufle etmelerine müsade etmişim. Onları kendi çöplüklerinde bıraktım, bende kendi dünyamda beni hakedenlerle mutluyum. Sahiden iyi olan insan kendinden aşağıda olanlara da şefkatli olur. İnsanlar sanırım güçlülere karşı iyi, buda çok şaibeli bir durum. Meğer ne kendini bilmezlere, sinsilere, bana düşman olanlara anlatmışım kendimi. Yanlış insanlara dökmüşüm yüreğimi. Olsun, ziyanı yok. Ben kendimi kazandım.
Hayatımı gözümün önünden geçirdiğimde, yaşadıklarım ve yaptıklarımdan sonra "ben iyi bir insanım" diyebiliyorum net bir şekilde hem de. Hatta neden o kadar iyi insan oldum, hiç hak etmediler iyiliğimi ve sabrımı, hoş görümü diye düşünüyorum. Ama sonra yine düşünüyorum da, ben öyle olduğum için benim. Zaten beni ben yapan şey iyi insan olmam. O benim bir özelliğim ve düşününce her zaman vicdanım rahat. Bu da en önemli şeylerden biri hayatta benim için.
O yüzden pişmanlık duymuyorum iyi insan olduğum için. Zaten istesem de kötü olamıyorum, iyi olmak benim elimde olan bir şey değildi zaten.
Eskiden demezdim çünkü değildim. Ben de hatalar yaptım, bu hatalardan ders çıkartmaya çalıştım. Sanırım ben de hatalı bir kulum.
Zaman geçtikçe insanın içindeki umut tohumları yeşeriyor. Bu tohumların üzerine de zehir dökmek istemiyorsun. Sonuç 4 sene hatalarımı düzelterek geçirdim. Sanırım artık iyi biriyim.
Hiç değilse kalp kırmak istemiyorum, ya da insanları umursamamazlık yapmıyorum.
Beni bilen bana iyi de diyebilir kötü de kesin konuşmak istemiyorum.
Ben buyum maskesiz ve şeffaf bir şekilde. Karşımdaki insanın da maskesinin olmamasını isterim.
Öf bu renk olayına hala alışamadım ya. :) Evet, genel olarak kendimi iyi bir insan olarak görüyorum. Sadece bende değil, çevremde bulunan insanların genel olarak görüşü hep bu yönde. Çünkü yardım etmeyi severim, kimseye kötülüğüm olmaz, çevreme, akrabalarıma ve sevdiklerime hep faydalı olmaya çalışırım. Sokak hayvanlarını severim ve yardımcı olurum. Belki istemeden ve bilmeden kötülük yaptığım zamanlar oluyordur. Fakat bu benim tamamen iradem dışı bir konu. Evet, ben iyi bir insanım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Herkes kendine göre iyidir. Çünkü herkesin iyilik kavramı farklıdır. Bana göre iyi olarak düşündüğüm bir şey bir başkasına kötü olarak gözükebilir. Benim ne kadar iyi biri olduğumu çevremdekiler daha iyi bilir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Hayatımı olabildiğince az pişmanlık mottosu üzerine kurdum ben.. Yanlışlarım ve doğrularımla kendimi benimseyebiliyorsam zaten olgunlaşmışım demektir.. Yaşadığım şeyleri düşününce eğri oturup doğru konuşursak iyi ve kötü yanım dengede diyebilirim.. En uyuz olduğum şeylerden biri de insanların kendilerini kanatsız melek atfetmeleri.. Biz insanız bir melek değiliz.. Herkesin karanlık ve kötü yanları vardır, günahları ve sevapları vardır.. Fakat ne var biliyor musunuz, insanların bir çoğunda yaptıklarını itiraf edebilecek kadar cesur bir yürek yok.. Hatalarının bile farkında olmayanlar var.. Ben en azından yaptığım şeyleri olumlu ya da olumsuz anlamda eleştirecek cesarete sahibim.. Bazı insanlar yaptıklarının kötü olduğunu bile kabullenmezler ve sürekli olarak bahanelerin ardına saklanırlar.. Benim bir yanım iyi, bir yanım kötü.. Hayat ve karşımdaki insan bana ne sunarsa ve hangi tarafımı görmek isterse o kadarım.. Keyifli akşamlar..
Kötü bir insan değilim, onu biliyorum. Fakat dünya iyisi biri de olduğum söylenemez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatımdaki herkesle tartışma çıkıyor. Bir yere gitsem orada anlaşmazlık oluyor başka yere gitsem orada anlaşmazlık oluyor. Hayatima giren insanlarla da çoğunlukla anlaşamayıp ayrılıyorum. Bu soru tam yerinde geldi karşıma. Bu aralar düşündüğüm tek şey olabilir. Belki de çok ince detaylı ve iyimser düşünüyorum. Yanlis ifade ediyorum kendimi galiba. Ailemle anlaşamıyorum. Hayatimda birisi var onunla da anlaşamıyorum. Surekli tartışma çıkıyor. Arkadaslarimin birisiyle geçen tartıştık. Cunku insanlar galiba ben bunu yapsam sevmez hoşuna gitmez dedikçe onlar benim tam tersime düşünüp aslında düşünmeden hareket ediyorlar. Ama ben de iyi birisi değilim. Herkesle tartışıyor olmam benim iyi olduğumu göstermiyor sonuçta. Son zamanlarda sıkıntı bende olduğunu düşünür oldum.😑
Rahatlıkla söylerim bunu. Kimseye bilerek ve isteyerek bir kötülük yapmış değilim bu güne kadar. Bana yapılan kötülüğü bile sineye çekip Allah'a havale etmiş bir insanım.