Gösteriş ve şatafat, cahillikten kaynaklanan aşağılık kompleksini örtme çabasıdır.
Artık rahmetli İlber Ortaylı

Gösteriş ve şatafat, cahillikten kaynaklanan aşağılık kompleksini örtme çabasıdır.
Artık rahmetli İlber Ortaylı

Çoğu insan ulaşamadığı şeylere ‘kompleks’ diyor. Ben güzeli, kaliteliyi, lüksü severim… eksiklikten değil, standardım bu, zevkim yüksek. Kompleksim yok, sıradanı sevmiyorum. Yetersiz, eksik veya güvensizlik hissetmiyorum. 🤷🏼♀️
Kompleksli değilim. İlber Ortaylı'nın bu söylediği şeyi izlemiştim hatırlıyorum. Biraz hak vermiş, biraz vermemiştim. Gösteriş için, göze sokma çabası için yapılan eylemlere karşıyım elbette. Ama o burada bir nevi, iyi araban varsa bile kötü arabayla gel ona sahip olamayacak öğretmen var diyordu. Ben çalışıp para kazanıp bir araba almış isen onu kullanmak neden gösteriş olsun. Herkes hayalindekine ulaşır umarım.
Bende o kafada değilim ya. Adamın babası zengin kendisi zengin napsın bizim gibi lcw den giyinip skoda mı alsın :) Sahip olduklarını kullanacak tabi :)
Hashfasbh yok ya insanların ne dediklerine göre yaşanmaz. Aslında sozde belirtilen şey, çoğunlukla fakirler için. Zengin zaten zengin neyin havasını kime atacak istediği şeyi satın alabilecek gücü var. Ama fakirullah olup 4-5 aylığıyla telefonlar alıp bununla hava atanlar aylık maasını 1 pantolona veren ve bunun reklamını yapanlara söylenmiş bir söz. İlber hocam da bu bağlamda soylemişti ben de bu bağlamda yazdım.
Hayır... Bilmiyorsam , bilmiyorum derim bilgisiz olmak kötü bir şey değil... Öğrenmeyi durdurmak kötü...
Kendisini pek sevmezdim ama Allah rahmet eylesin 🙏
Bende dinlemezdim okurdum :D Konusması beni çok darlıyor ahahah
1 kere tanısma fırsatım oldu naber derken de aynı :D
Tanımıyorum ya sadece tanıştık :D Aynı ortamda bulunduk. Beni görevli sandı ve bir şey sordu :D Sonra ben görevli dğeilim ama sıkı takipçiniz hocam dedim. Aaa özür dilerim nasılsın peki adın nedir falan dedi öyle. Acıdı galiba hahaha
Tkaılıyorum dost durum boyle oldu ama adamcağız biraz utandı :) Lüks bir otelde çalısan bir tanıdığımı ziyarete gelmiştim bende bir iş görüşmesinden geldiğimden adam beni takım elbiseli ve tam çıkış kapısının orada nizami görünce heralde görevli sandı ehehe. Sonra da mahçup olduğu için öyle 2 dakika laklakladı sadece :)
Vah rahmetlik. Ne güzel de eziklerdi.
Ahahaha
Bence herkesin az çok kompleksi var, önemli olan onun seni yönetmesine izin verip vermediğin 😊 Gösteriş bazen aşağılık kompleksinden gelir ama her gösterişli insan da cahil demek haksızlık olur. Ben kendi eksiklerimi kabul etmeye çalışıyorum, bastırmak yerine anlamaya odaklanınca kompleksler güç kaybediyor 💭✨
Cevap
7Cevap
Şatafatlı olan dikkat çeker, ben dikkat çekmeyi sevmem ki...
Ama ona rağmen de dikkat çekerim 🤦🏻♀️😅
Hayır değilim.
Hayır kendimle dalga geçiyorum, kompleksli sayılmam bence. Sence?
Siz kendinizi öyle tanımlıyorsanız bizim ne haddimize laf soylemek efenim. D
😂💅🏻
Gösterişe meraklı biri değilim. Sadelikteki güzelliği severim. Evimde de kıyafetimde sade severim. İnsanın kişiliği güzel desenlerle ve pullarla payetlerle bir bütün olmalı kiyafetindeki renkler geçici.
Bende Şatafatı çok severim Ama asla gösteriş için yapmam kompleksli indanlarda ayrıca çok tehlikeli olur en itici insan tipleri
Kompleksten bol bişey yok bende her türlü problem bende kaynaşmiş
Neyim var inan ben de bilmiyorum
Kedin var gerisini boş ver. D
Kedi yoksa sıkıntı :) Olsun bir gün olur onun umudu olsun :)
Gel kız sana kedi alıyım, ama annen kızıyorsa onu değiştiremeyiz ehehe
Ya sadece süslüysek 🙇🏻♀️
O bakımlı olmak oluyor sayılmaz :D
Luna lar korkmaz parıldar...
Senin hayatında ne kadar etkileri var bilmiyorum konuları ama bana soracak olursan gayet hoş prezentbl bir vibe ın var uyma sen onlara.) Uzun zamandır kızgınsın anlıyorum gondermeli sorulardan boş ver hiç kaale alma daha çok çıldırırlar. D
Kafa nereye ben oraya. D
(çiçek)
Ehehehehe iş bilgisayarımı değiştirmeniz lazımmm :D Mesela mesaime 2 dakika var şimdi çıkış yapacağım ve yarın saat artık işe kaçta gelirsem o zaman giriş yapacağım :D İş yerinde zaman geçirmek için kullanıyorum KS yi yoksa hiç sosyal medya kullanmam :D
Ya sembolleri yazınca çıkıyor da nereden ezberliyeceğim :D
Komplekslerim yok ama standartlarım biraz yüksek
Standartlar olmalı, insan ne istediğini bilmeli :))
Kesinlikle
Hayr normal bir çiçeğim
Hıc yok, huzur ıcınde uyusun🌺
Pek değilim yaw
Gayet sıradan ve mütevazı biriyim...
Gram yok ama hak edene giydiririm o ayrı
Evet, komplekslerim var.
Ne boh olduğumu bende bilmiyrum ula
Hayır değilim
Hyrr sevmem de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?