şu ana kadar dahil olmakla beraber tanıştığım her insanda en azından bir konu özelinde kompleks sahibi olduğunu fark ediyorum. bazıları komplekslerini çok iyi saklıyor bunların kapasiteleri dolup saklama becerileri artık yükü kaldırmayınca ciddi anlamında arıza veriyor.
kimileri ise komplekslerini bilip saklamak yerine onu törpülemeye çalışıyor. kimi zaman kompleks galebe çalarken kimi zaman ise sukun galip geliyor. İçlerinden bazıları ise komplekslerinin farklında olmamalarından mütevellit bunu her davranışlarında bir imge gibi taşıyor eğer karşı taraf bu kişinin kompleksi olduğunu fark ederse artık ikili konuşmalarda tüm neden sonuçlar kişinin kompleksinden ötürü olduğunu delil kabul ediliyor.
umarım törpülemeye çalışanlardanımdır. umarım diyerek zaten kompleksimin bile farkında olmayanlar içinde olduğumu da biraz çıtlatmıyor muyum yoksa bunun da farkında olarak çok mu iyi saklıyorum, kendimden bile.
aman. insanız be kalp kalp ben.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Soruyu 2 dk önce sordum, ne kadar hızlı yazmışsın. :D
Hoşlandığım, sevdiğim bir insan ile başladığım ilişkiyi ileriye taşıyamama korkusu var.. Bu konuda güvensiz falan değilim ancak onun güzel hayallerinin olması, kendisine ait dünyasında parlayan kocaman bir güneşe sahip olması bile onu kendime ait kasvetli, karanlık dünyama çekmemeye ve buna göre bir tercih yapmaya itiyor beni hayat.. Belki de çok fazla düşünüyor olabilirim bu konuda yaşamadan bazı şeyleri bilemez insan ancak görünen köyde kılavuz istemez değil mi?
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle elbette ama yaşamak için belki şans verilse, her şey daha da güzel olabilir. Karamsar olmamak gerekli diye düşünüyorum ben her zaman.
Çok haklısın, karamsar olmamak lazım fakat bazen bazı şeyler insanın elinde olmuyor. Onca problemin içerisinde boğulurken, yaşama tutunmak için sevmek ve sevilmek çok umut verici olabiliyor insana. Özellikle de severken sevildiğini bilmek çok daha ayrı ve özel bir his bence. Sevdiği insana sevgisi ve güveninden başka bir şey sunamayacağını düşünüyorsa, buna rağmen insan karşısında ki insanın hayallerini çalıyormuş, aslında ben olmasam daha iyi bir hayat yaşayabilir ve hayallerinin peşinden gidebilir düşüncesini aşamıyor kendisini bu durumdan kurtaramıyorsa, ne yapması lazım? Ne düşünmeli, ne hissetmeli nasıl davranmalı bu durum karşısında? Bir çok insana sordum bunu ve çok farklı görüş açıları ile karşılaştım, peki sen bir kadın olarak bu durum için ne düşünüyorsun? Bakış açını merak ediyorum.
Yani bence böyle düşünmemelisin. Çok derin düşünüyorsun, düşüncelerinin içinde boğuluyorsun adeta. Biraz zihnini rahatlatmaya çalışmalısın bana kalırsa. Gerçekten birini sevdiğinde ve sevdiğin kişinin de sana hisleri varsa, çok da irdelememek gerek diye düşünüyorum. Çünkü böyle yaparak, güzel olabilecek bir ilişkiye başlamadan son vermiş olursun, kafandaki düşüncelerden dolayı. İşin özü, böyle düşünürsen hep mutsuz olursun ve elindekini de kaybedersin...
Haklısın, istemeden de olsa hep kaybetmeye mahkumum galiba, bugünde özgürlüğümü kaybettim artık kaybedecek bir şeyim kalmadı bu beden ve içinde ki bir kaç duygu kırıntısından başka.. Sağol yorumun için.
Hayır, kompleksli bir insan değilim. Kimseden üstün olmaya çalışmam, kendimi birilerine kanıtlamak için hiç uğraşmam, kendimi başkalarıyla kıyaslamam. Sıradan, düz bir insanım ben.
Sinirlerim vardır sadece. Kim benden daha iyi ise Allah ona kat kat fazlasını versin. Kıskançlık, kin, kompleks, benim hayatımda barınamaz. Ben enerjik olarak çok yüksek biriyim kendi ruhumun enerjisini bunlarla eritemem.
Öncelikle merhaba! Hayır kompleksli bir insan değilim, hiçbir zaman da olmaya çalışmadım. Kendimi illa ortaya atmak bana göre değil, diğer insanlardan da o şekilde kendimi tabi ki üstün olarak görmüyorum ve hiçte hoşlanmıyorum, açıkçası çok yapmacık duruyor ve ayrıca buna uğraştıkları için dışarıdan da zeki falah da durmuyorlar bana göre, yani bana göre itici oluyorlar, ama belli bir konu olur kendim için söylüyorum, bu duruma girmemeye çalışırım, başka şekilde konuşurum, davranırım.
Kompleksli sıfat Ruhsal yönden karmaşa içinde bulunan (kimse).
---
Hayır kesinlikle kompleksli değilim. (Kompleksli kelimesinin tanımını da tam olarak bilmediğim için araştırdım, araştırmışken de yazayım dedim yanlış anlaşılmasın.)