Her gün içerik paylaşır, spor yapar, her güne yeni hedef koyup yapılacaklar listem olurdu. 1 haftadır konuşmak dahi istemiyorum.
3 ay
Kaybetmeme sebep olan şey üzerine yoğunlaş.
Daha sonra rutinlerini yeniden düzenlen ve yapılması gereken ne varsa sırala. Göz önüne koy ve erteleme. Psikolojik olarak sadece mental resetlemeye ihtiyacın var. Arada farklı faktiviteler yap.
Aktiviteler*
Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden
İşte mental resetlemen gerekiyor. Kafanı biraz dağıt sonra rutinlerini yeniden düzenlersin.
Belki bir film izler, ılık duşa girer uzun uzun düşünürüm belki biraz ağlarım geçer
Yürüyüş, koşu, temiz hava, bir kahve, bir çay, film, dizi, müzik kendini bir noktada şımartacak şeyler yapman en doğrusu şu an için. Duşta güzel bir kafanı dinle kendinle hesaplaşman gereken bir şey varsa otur kendine sor ve ne yapacaksan o an karar ver. Sinirlenirsen duvarı yumrukla, kafanı vur, zırıl zırıl ağla üstüne daha sonra arınmış şekilde o duştan çık ve güzel bir uyku çek.
İçine attıkça birikiyor çoğu şey. Bir noktada kusman gerekiyor
Kendini sev senden 1 tane daha yok bunu unutma. Birşeye üzülüceksende ona zaman ayır. bi süre üzül 5 dk bi gün 1 hafta sonra rutinine dön. Geçmişteki acılarını hatırla geçti dimi geçti. ya da geçmedi ama onunla yasamayı ogrendın. Şu an yasadıgın acı ya da sevınc suanlık gecmıste bırakmakta senın elınde gelecekte tasımakta. Devam et
Teşekkür ederim..
Bir anda böyle çöküş yaşaman çok normal, bazen zihin “bir dur” diye fren yapar 🧠💤
Kendini suçlamayı bırak, bu tembellik değil, vücudunun ve zihninin sinyali.
Tam gaz yerine, bugün sadece tek küçük şey yap: kısa bir yürüyüş, kısa bir not, belki tek bir story paylaşmak 🚶♀️📱
Küçük başarılar geri kalan disiplini yavaş yavaş yerine oturtur, acele etme 🌱💪
Cevap
5Cevap
3 aydır ben de öyleyim. Bilmiyorum nerden başlasam diye düşünüyorum ama bıkkınlık var başlamak da gelmiyor içimden.
Buna sebep olan olay veya nedeni bulmaya çalışın
Dün üst mahallede gördüm
Önce sorunun kaynağını yok et
Bazen olabiliyor öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?