Bir insanı gözünde bitiren son damla genellikle sabrın taşmasıyla gelen bir durumdur. Küçük kırgınlıklar, yanlış anlaşılmalar veya hatalar zamanla birikir; ama kişi hâlâ sevgi, saygı veya anlayış göstermeye devam eder. Ta ki bir noktaya kadar… O son damla genellikle güvenin kırıldığı, saygının yok olduğu ya da sürekli aynı hayal kırıklığının tekrarlandığı an olur. İşte o anda kişi, gözünde değer verdiği insanı artık eskisi gibi göremez ve ilişkideki algısı tamamen değişir. Kısacası, birini gözünde bitiren şey büyük tek bir hata değil; uzun süre biriken hayal kırıklıkları ve sabrın tükenmesidir.
Ben anlarım hocammm o belli eder bi şekilde hissederim geç yazmaya başlarlar önemsememeye başlar ilk günkü gibi hissetmessin bi şekilde belli eder…. mesela ben hata yaparsam ve hatam büyük değilse mesela gitmek istediğinde bi kaç kez anlatmaya çalışıyoruz anlamassa zaten şans vermeyeceğinde bilirim ve uğraşmam bida ama koyar adama hatırmatmayın bee ayrılıkları buda bahanedir mesela çok büyük hata olmaz ama karşısı bunu bahane eder çünkü çokta gitmek istiyordur yapmıştır planı bahane arıyordur niye bu kadar uzun yazdımki
Kısmen konuştuk bunları ama cilalayalım biraz şöyle ki; kolay kolay o bağı koparmam inanılmaz sabırlıyım çoğu kişinin affetmem dediği şeyleri bile affetmişliğim var bende genelde kopuşlar birikimle olur damlaya damlaya göl olur derler ya öyle… sabrımın ne zaman taşacağını ne siz bilebilirsiniz ne de ben ama bir öfke patlaması yaşarım yaşanan herşeyi hiç ederim o son damlanın ne olduğu belirsiz.
İhanet der susarım. Affetmeyeceğim tek şey ihanettir. Her kim olursa olsun sırtımdan bıçaklamaktansa karşıma geçip seni sevmiyorum bu yüzden görüşmek istemiyorum desin ama ihanet etmesin. Sevdiğim insanları kötü hatırlamak istemiyorum bu yüzden her ne olursa olsun ihanet eden bir insanı silerim.
Benim için son damla, aynı hatayı bile bile tekrar etmesi ve bunun sorumluluğunu almaması olur 💔 Sürekli yalan, küçümseme ya da manipülasyon varsa, orada güven biter. Güven bittiyse, o insan da gözümde biter. Hata değil, hatayı sahiplenmeyen tavır bitiriyor aslında 🌧️📉
Başkalarının aklıyla hareket eden ezik insanlar kendi fikirleri olmaz ben sinirliyim bu konuda cjnku benden nefret eden kişiler başkalarının kulu kölesi gibi davraniyordu
Benim gözümde canlandırdığımdan daha başka, bambaşka bir insan olduğunu görmem. “Onu hiç tanımamışım, meğer o buymuş” diyorsam keskin bir şekilde biter.
Tekrar edılen hatalar sinsilesi varsa bu son damla taşırır ve karar vermede etken rolü oynar. Bu bır çok şey olabılir en basıtınden yalan söylemesi olur..