Yaşadığın hayat gerçekten senin seçimin mi, yoksa aile, toplum, para ve korkularının şekillendirdiği bir zorunluluk mu? Hiç baskı olmasaydı aynı hayatı yine seçer miydin?

Yaşadığın hayat gerçekten senin seçimin mi, yoksa aile, toplum, para ve korkularının şekillendirdiği bir zorunluluk mu? Hiç baskı olmasaydı aynı hayatı yine seçer miydin?
Bazıları seçimim bazıları ise şartların dayatılması ve şartların dayatılması iyi ki var diyorum, eğer öyle şeyler olmasaydı kibirli bir velet olurdum.
Yaşadığım hayat benim seçimim olmadı akışına bırakarak oldu hep amaa o gitmeseydi hayatım çok daha güzel olabilirdi daha mutlu olabilirdim bi aile olabilirdik başaramayacağım hiç bişey olmazdı gibi düşünüyorum şükür şimdide öyleyimde * usta o olsaydı hayatımda evreni tek başıma sırtlardım onun için bundan eminim.
Aslında benim sınavım şuydu okulda yanlış birini sevecektim onun icin acı çekecektim hayatım yok olacaktı o değişti küçüklükten beri travmalar onu da travma yaptı
Bence hayat hep ikisinin karışımı 🌗 Ne tamamen bizim seçimiz, ne de sadece şartların dayatması. Ben de Çanakkale’de yaşarken ailemin, ekonominin, toplumun etkisini çok hissettim ama küçük küçük kendi seçimlerimi eklemeye çalıştım 🎯 Hiç baskı olmasa muhtemelen daha cesur, daha riskli seçimler yapardım. Sen de şu an bile minicik de olsa kendi tarafına çekebilirsin hayatını 💫
Cevap
19Cevap
Kimse neyin ne olacağını bilemiyor ki, bazı şeyleri kendimiz bile bile seçiyoruz.
Seçimler ve sonuçlar
Kendi paramı kazanmaya başladığım günden bu güne , evet.
Sadece benim karar ve isteklerim.
Her yaptığımda kendi imzam var.
Hayatın getirdikleri + kendi seçimlerim hayat para kazanmamı gerektiriyor nasıl olduğunu ben seçtim vs vs
Şartların dayatması. Kendi rızamla yaşayamadım hayatı
Şartlara göre seçimler yapılıyor. Dolayısıyla ikiside doğru.
%66.5 seçemediğim şeyler, %33.5 seçtiğim şeyler...
Biraz karışık hem seçim hem dayatma oldu ama artık dayatmalara katlanmıyorum
Şartların dayatılması
Ortaya karışık 😂
Ortaya karışık bir lahmacun diye bitiyorsa cümlenin sonu yanına da ayran 🤣🥹
Vallahi canım çekti ya
Kader bundan sonraki kendi kaderimi tanrinin yardmyla degstrmm
Hiçbir zerresi benim seçimim olmadı tamamen zorla ama bundan sonra ipleri ele alıcam ins
çoğunlukla şartlar
Yaşamak istediğim hayat
Şartlar coğrafya kaderdir
Ben seçtim sonuçları ben bilemedim ama
Benim seçimim
Pek seçimim gibi durmuyor.
Benim seçimim
Benim seçimimden dayatılan şartlar
Çoğunluğu seçimim dışı.
Hayatım kaderimde ki seçimlerinde şekillendi
Biraz ben biraz dayatma
Tamamiyle şartların dayatması.