Kendi seçtiğiniz hayatı mı, seçmek zorunda kaldığınız hayatı mı yaşıyorsunuz? Hayat tercih ve seçimlerimizden ibaret fakat bazen tercih ettiklerimize ulaşamaz ve mecbur kaldığımız hayatı yaşamak zorunda kalırız. Bazen ne kadar mücadele edersen et o istediğin hayata bir türlü kavuşamazsın, tam önündedir istediğin hayat elini uzatsan alacak gibisindir ama olmaz. Bazen istediğin hayati yaşar ama o bile istediğin hayat değildir. Peki siz mecbur kaldığınız hayatı mı yaşıyorunuz? Yoksa istediğiniz hayatı mı yaşıyorsunuz?
Seçtiğiniz hayatı mı, mecbur kaldığınız hayatı mı yaşıyor sunuz?
Her insan gibi mecbur kaldığım hayattan, seçmiş olduğum hayata doğru akıp gidiyor yıllar,, Sanırım dönüşümün yarıdan fazlasını tamamladım.. ama ilerledikçe zorlaşıyor hayallere erişmek,, çünkü insanız hep bir fazlasını istiyoruz
Ne yazık ki birçok insan mecbur kaldığı hayatı yaşıyor. Aslında herkes hayatta yaşmaya mecbur olduğu şartlarla dünyaya gelir ancak bazıları hakettiğine inandığı büyüklüğü elde etmek için savaşarak istediği hayatı elde eder bazıları bu selde boğulup gitmeye razı olur.
Sizi mutlu edecek seçimleri yapacağınız güzel bir hayata sahip olmanız dileğimle 😀.
Seçtiğim hayatı yaşıyorum ve beni kendi seçimlerimi yapabilecek kadar özgüvenli ve güçlü yetiştirdiği, kadın bile olsam gerektiğinde yumruğumu masaya vurmam gerektiğini öğrettiği, en önemlisi gücün bedenden değil de içten geldiğini gösterdiği için rahmetli babama teşekkür ediyorum 🍀
Yüzde yüz evet benim seçtiğim hayat diyemem yani olmasını istediğim değil. ama mantıklı bakınca en güzel seçenek bu olduğu için bu hayatı yaşıyorum memnunumda
Seçimlerim doğrultusunda bir hayat yaşadığıma inanıyorum. Daha iyisi ve güzeli var mıdır? Elbette vardır fakat hiçbir zaman şikayetçi olmadım bu durumdan. Olmam diye de umut ediyorum :)
Ailevi sebeplerden dolayı mecbur olduğumu ama böyle zamanlar yaşıyor olmam benim karakterimi daha güçlü hale getirdiğine inanıyorum ayrıca böyle yaşıyor olmam hayallerime asla engel olamaz düşüncesinde olsuğumdan pes edemiyorum peki böyle olması beni yordu mu? Evet fazlasıyla
Mecbur kaldığımız hayatı yaşıyoruz, doğduğumuz yer ve ailede biraz etkiliyor, babam aile hayatımızı mahvetti, bişi söyleyincede kızardı. Hiç tadı yok bence hayatın yani.
Kimse her anlamıyla seçtiğim hayatı yaşıyorum diyemez. O yüzden herkes hayatının bazı noktalarında mecbur kaldığı hayatı yaşar. Hatta seçtiğimiz yol dahi bizi mecburi istikamete yöneltir.
Mecburiyet/zorunluluk icindeki sectigim yasam diyeyim.. Hayallerimdeki/düşlerimdeki hayat/yaşam bu değil.. Çalismadan para kazanmak gibi bir düş istegim var..