Bazen kendi yolumuzu yürüdüğümüzü sanırız, ama aslında başkalarının korkuları, beklentileri ve “doğru” dedikleriyle şekillenmiş bir yolda ilerleriz. Gerçek özgürlük; “bu benim kararım” diyebildiğin anda başlar.🎈

Bazen kendi yolumuzu yürüdüğümüzü sanırız, ama aslında başkalarının korkuları, beklentileri ve “doğru” dedikleriyle şekillenmiş bir yolda ilerleriz. Gerçek özgürlük; “bu benim kararım” diyebildiğin anda başlar.🎈
Yaşadığım hayat tam anlamıyla benim seçimim değil, içinde hem benim tercihlerim var hem de başkalarının dayattıkları. Bazı yolları mecburiyetten yürüdüm, bazı kararları suskunlukla kabul ettim. Hayallerimi hep öteledim çünkü gerçekler daha yüksek sesle konuşuyordu. Ama yine de her zorunluluğun içinde kendi izimi bırakmaya çalıştım. Şimdi dönüp baktığımda bazı şeyleri sırf birileri mutlu olsun diye yaptığımı görüyorum, ama artık kendime dönme vaktinin geldiğini hissediyorum. Bundan sonrası, başkalarının değil, kalbimin rotasıyla ilerleyeceğim bir yol olmalı. Çünkü bir hayatı yaşamak yetmez, onu sahiplenmek de gerek.
Bu hayatın ne kadarını ben seçtim, ne kadarını başkaları şekillendirdi, bazen ben bile ayırt edemiyorum. Küçükken seçim hakkım yoktu; ailem ne derse oydu. Sonra okul, çevre, toplum... Ne yapmam, ne olmam gerektiğini hep birileri söyledi. “Şunu oku, bunu yap, şöyle ol...” derken bir baktım, yaşıyorum ama gerçekten istediğim gibi mi? Ama bir noktadan sonra fark ettim: Sürekli başkalarının çizdiği rotada yürürsem, kendi hayatımı değil, onların hayalini yaşarım. İşte o andan sonra bazı şeyleri sorgulamaya başladım. Küçük küçük de olsa kendi kararlarımı vermeye başladım. Hâlâ tam anlamıyla “bu hayat benim” diyebiliyor muyum? Belki hayır. Ama her geçen gün biraz daha yaklaşıyorum. Kısacası: Hayatım tamamen kendi seçimim değil, ama artık öyle olması için çabalıyorum. Bu da az şey değil.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Ben de yaşadığım hayatın kendi seçimim olabilmesi için elimden geleni yapıyorum. Çünkü mutluluğun başkalarının yönlendirmeleriyle değil kendi iç sesimizi dinleyip kendi kararlarımızı alarak şekillendiğine inanıyorum. Başkalarının beklentileri ya da hayatımıza müdahalesi olabilir ama asıl olan onların değil bizim ne istediğimizdir. Bu yüzden her gün kendi yolumu çizmek kendi seçimlerimi yapmak için çabalıyorum. Kendi mutluluğumu en iyi ben bilirim ve ona sahip çıkmak da benim sorumluluğumdur. Senin bu konuda ne düşünüyorsun?
teşekkür ederim :)
Hayatının dizginleri elinde mi, yoksa başkalarının mı? Kendi tercihlerimizle ilerlediğimizi düşünmek güzel, ama başkalarının etkileri bazen görünmez bir gölge gibi üstümüzde dolaşır. "Bu benim seçimim" diyebildiğin o an, işte gerçek özgürlük orada başlar. 🌟 Ama unutma, herkesin yolu farklı ve biricik. Kendi adımlarını atmayı sakın bırakma. 🍃
Cevap
17Cevap
Kendim ettim kendim buldum gül gibi patlayıp durdum mis gibi mis gibi koktummmm hdbs
Kendi seçimlerim, hayallerim, başarılarım
Aslında inanılmıcak ama aslında şöyle olacaktı o dizideki gibi ben düşmanıma aşık olacaktım okulda rezil olacaktım vicdan azabı çekecektim ilk birinden hoşlanacaktım onu da üzecektim düşmanım beni aldatacaktı falan en son evlilik kötü son olacaktı Allah istemediği için travmalar yaşattı neden o durum başıma gelmesin diye ilkini diyelim dedi annem taşındık başka şehirde okuma olabilirdi ve başıma hemen gelebilirdi sonra öbürleri sınavlardı
İstediğim hayatı seçmek istesem de istememle bana gelecek bir hayat değil ne yazık ki şansım mı yok anlam veremedim buna ne denir bilemiyorum… ama yönlendirme olmadığını biliyorum.. doğrudan benimle ya da birbaşkasıyla ilgili değil olması gerekse olurdu sevilmiyorum demek ki…
Kimse saçımı okşayarak öğütler vermedi bana.
Savrulup durdum zaman içinde. Gözlerimde sokakların izleri. Seçme şansımın olmadığı zamanları yaşadım, geç gelen bir galibiyetin gözlerimi açtığı zamanlardayım.
Seçim yok, yaşamak var.
Şu an yaşadığım hayat a sin dan z sine benim secimim.. Öylede kalıcak. Başkaları için karar almayalı coookk zaman oldu :))
22 yaşıma kadar başkalarının hayatına ayak uydurmak için yaşadım. Ama son 1 yıldır SADECE BEN VARIM 🌷🌺
Kimse bir şeyi seçmiyor Daha doğrusu Hürriyet koca bir yalan hepimiz İçinde bulunduğumuz şartların esiriyiz
Biraz yönlendirme biraz kendimdi aslında hayalim yurtdışında okumakti
kendiliğinden oldu. Biri yönlendirme yaptım bilmiyorum. yaptımı?
Kendi seçimimle olması iyi olur ama ailemin fikirlerini de önemsiyorum.
Biraz benim secimim biraz aile yonlendirmesi. Ortaya karışık
Farklı bir aile yapısından gelip bambaşka hayat yaşadım. Kendi doğrularımla çok özgürdüm her istediğimi yaptım……. Ama neticesi o kadar iyi olmuyor bunu da not edin bir yere
Çoğunlukla benim seçimim
Tamamen kendi seçimim🌸
Ne kadar kendi secimim olsa da sadece Sana izin verilen şeyler uzerine yolumu belirliyorum aslında. Itiraz ettiğimde değiştiğimi söylerler onlara göre biri olmadigim için
İkisi de sayılmaz, yanlış seçimler.
Kendim seçtim ama hayat şartları da etkili oldu
ne kendimin ne başkasinin imkanlar
Kendi seçimim tabiki de
Şu dönemde ikisi karışık
Çoğunluk başkalarının yönlendirmesi
Benim mücadelem.
Kendi seçimim
Çoğunlukla yüzde doksandokuz kendi seçimim
Yaşadığımız hayat doğuştan belli. Ebeveynlerimizin tercihi
Başkalarının yönlendirmesi
Doğrusuyla yanlışıyla benim seçimim