Sürekli istemediğim şeyleri düşünüyorum mesela şunu 4 kere yapmazsam annem ölsün ya da kör olacağım tarzı aylardır kurtulamıyorum gerçek olacağını sanıyorum ne yapabilirim
3 ay
Sürekli istemediğim şeyleri düşünüyorum mesela şunu 4 kere yapmazsam annem ölsün ya da kör olacağım tarzı aylardır kurtulamıyorum gerçek olacağını sanıyorum ne yapabilirim
Vesveselerden evhamlardan geçmişin üzüntülerinden kurtulmak için çokça okunacak kıymetli dualar eüzübillahimineşşeytanirracim bismillah velhamdülillah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten tem-hu-vü biha fi za-ti-ke za-va-ti-na allahümme in-ni e-ü-zü bike minel ba-ra-si vel cü-nu-ni vel cüz-za-mi ve sey-yi-il es-kam allahümme in-ni e-ü-zü bike min şer-ri se-mi ve min şer-ri ba-sa-ri ve min şer-ri li-sa-ni ve min şer-ri kal-bi ve min şer-ri meniy-yi allahümme el-him-ni rüş-di ve e-iz-ni min şer-ri nefsi allahüm-me-hir-li vah-ter-li vela te-kil-ni ala ih-ti-ya-ri şeriat ken-zi hak mif-tah tarikat allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten tuh-ri-cu-na biha min zu-lu-ma-til ve-him ve tuk-ri-mu-na bi-nuril fehim ve tek-şi-fu ma-ha-fi-ye ve üb-him allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin bi-ca-hin ne-biy-yil muhtar in-de-ke ve ali-hil ahyar amine amin el-fu el-fi amin ya rab-bel alemin amin allahümme amin.
Psikolojik bir rahatsızlık bunlar geçirmez yıllarımı verdim
Yazdıkların bayağı zorlayıcı, belli ki uzun süredir zihnin hiç susmuyor 😔 Bu tarz takıntılı düşünceler senin karakterinle veya sevginle ilgili değil, sadece kaygının şekli. Önce kendine kızmayı bırak, bu çok önemli 💔 Gündelik bir rutin, hafif spor, dikkatini dağıtan hobiler, nefes egzersizleri iyi gelir. Ama bu düzeydeki düşünceler için bir uzmandan yüz yüze destek alman gerçekten çok faydalı olur 🧠💬
Cevap
5Cevap
Bir şeylerle uğraş, hobin olsun, sürekli kafanı dağıt.
Okb değil miydi bu hatta bazı hastalar 3 kez yapıyordu bunu. Bende yapıyordum eskiden
Evet ben de yaşadım
Geçmiş olsun
Bu zihninde bir oyuna dönmüş ve zararını hissetmiyorsun
Öncelikle bu tür düşüncelere beynin ürettiği şeyler birde aile ya çok dindar tutucu ya da kurslci şike yetistinmi bittin
Abi bariz vesvese. O vesveseye uyma, bu cesareti göster. Hiçbişi olmadığını göreceksin. Ayrıca bol bol Felak nas Ayetel Kürsi oku
Namaz kıl
Okb hastasısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?