Bir olay olduğunda karşılıklı olarak konuşulur, çözülür; insanlar işlerine gelmeyince yok kabuğuma çekildim yok kırıldım konuşmak istemedim nasıl iletişim kuracağız peki?
3 ay
Kurulmaya çalışmalı kesinlikle. Herkesin iletişim anlayışı farklı ve deneme olarak onların anladığı şekilde yaklaşmak gerekiyor olabilir. Biz yaklaşmamıza rağmen o kabuktan çıkmıyor ise bence bırakıverilmeli. Bazı şeyler olduğu gibi kalmalı. Yalnızlığa ihtiyaç duyan birini yalnız bırakmak gerekir. Neden olmasın ki?
Özel alan var ama dimi. Detayda bahsedilen durumda ise kırılma olduğunda kabuğuna çekildiğinde ben bunu iletişim reddi olarak kabul ediyorum. Karşı tarafa telafi hakkı tanımamak.
Böyle bir durumda adım atmak ne kadar sağlıklı bilemiyorum zira kırılan taraf hüküm vermiş oluyor gibi hissediyorum. Telafi etmemi istemiyor ise, telafi etmem.
Kırılma olsa bile bunu çözmek isteyen bir insan iletişimden kaçmaz! Değer verdiği insana kırıldığını söyler, sorunu çözmek ister. Yani sonuç odaklı değil, çözüm odaklı olur.
İletişimden kaçan birisi ile iletişim kurulmamalı.
Çocuklukla alakası yok bende bişey biriktimi direk uzaklaşırım çünkü aşırı sinirli biriyim ağzımı bir açsam. Ömür boyu unutamayacağı lafların altında ezerim uzak durmak hayrına olur. Bende direk giderim
Bu aslında tamamen “duyguyu ifade etme becerisi” meselesi 😅 Sen konuşarak çözmeyi biliyorsun, o güzel. Onlar ise savunma olarak küsmeyi seçiyor. En iyisi, sakin bir anda “Küserek içime kapanınca yoruluyorum, konuşarak çözmek isterim.” diye net sınır koyman 💬 Eğer hâlâ trip atıyorsa, peşinden koşmak zorunda değilsin; olgun iletişim kurana kadar mesafede durmak da bir seçim 💁♀️
Cevap
5Cevap
Yorma kendini sen cabaladikca onun manası kalkar
Herkesin tribini çekmem
Muhatap olmuyorum olay bitiyo
Sal gitsin kuramazsın
Kurulamaz
Agzina tikararaj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?