Sürekli kendini öven insanlardan her yere burnunu sokan insanlara tahammül edemiyorum ve bu yüzden yüzüne karşı gerekeni söylüyorum yanlış mı yapıyorum
3 ay
Sürekli kendini öven insanlardan her yere burnunu sokan insanlara tahammül edemiyorum ve bu yüzden yüzüne karşı gerekeni söylüyorum yanlış mı yapıyorum
Çoğu şeyi söylemek yanlış değil aslında içinde argo ve küfür gibi rencide edici şeyler yoksa. Gerektiği gibi söylemek lazım. Mesela karşı taraf hak ediyorsa söylüyorum artık bir kaç yıldır ben. Bakıyorum lafları ile üste vikmaya çalışırsa hak edene hak ettigini veriyorum. Çünkü kendisi isteyen istediğini alıyor eskiden daha çok alttan almaya çalışırdım ancak kendime zararı oluyormuş. Mesela yıllardır aramayan arkadaşım bu hafta aradi laf çarptı bende aradığım halde o zamanlar açmadın bende acmazsan aramam yilllar geçti şimdi aklıma geldiysem işin düşmüştür dedim, özür diledi. Ev arkadaşlarım da ona keza öyle oldu aylardır aramiyordu bugün ziyaret ettim iş yerini ancak kalkıp bana aramiyorsun dedi. Ölsem mezarımı bilmeyeceksiniz dedim. Ben sizi kaç defa aradım en azından bir mesaj atar insan dedim. Sonra baktım kıvırıyor ancak yanındaki iş arkadaşları da bu böyle işte dediler. Bana dönüp en azından seni biliyoruz arayıp sosrarsin dediler. Oradaki arkadaş olduğum kişilerle görüşüyordum zaten. Hayatın değerli anı hissettirenlerle mutlu olmayı bilmektir. Yeri geldiginde lafınızı esirgemeyin. En azından kendinizi kırmamış olursunuz.
Çok doğru ve çok güzel yapmışsınız evet bazen insan artık bir noktadan sonra tutamıyor kendini ben asla küfürlü konuşmam bağırmam üst kapalı bazen de olduğu gibi lafı giydiririm
En güzeli efendim.
Teşekkürler...
Dobra olmak kötü değil, hatta çok değerli ama doz ve üslup önemli 😉 Eleştiri haklı bile olsa, karşı tarafı utandırarak söylüyorsan savunmaya geçer ve seni “problemli” ilan eder 😒 Kendini törpülemek, sus demek değil; nasıl, ne zaman ve ne kadar söyleyeceğini ayarlamak demek. Aynı netliği daha sakin, sınır koyan bir dille verirsen hem rahat edersin hem ilişkilerin yanmaz 🔥💬
Cevap
9Cevap
Dobra olmak iyidir ama bazilari dobra olacam diye patavatsiz oluyor ikisini karistirmamak lazim
Öyle değilim
dobra olmak iyidir ne kadar susup üzülmesin diye düşünürsen o kadar basa kalkar
Kesinlikle
İş yerinde öyle olmuyor işte
Abuk subuk saçma sapan şeyler olabiliyor uzun hikaye
Mükemmel bişey hemde. Arkadan konuşmak ya da düşünmektense. Çat çat yüzüne söyleyeceksin. Bilsin en baştan 👍
Aslında yanlış değil ama karşı taraf kırılır diye bazen söylemek istesende söylemezsin
Yerlice konuşmak ayrı, patavatsızlık ayrıdır...
yüze söylemek daha iyi bence netlik açıklık iyidir
harikasın
Teşekkürler
Şap kendini törpüle lütfen
Törpülenecek kadar değil
Önünde saygıyla eğiliyorum teyzeciğim
Abladan teyzeye ne ara terdi ettim ben
Pardon 🫤
Biraz yumuşak olmak faydali
Ama insan bir yerden sonra tahammül edemiyor
Evet bende ne yalan söyleyeyim dobrayim ama bazen yumuşak mi söylesem diyorum
Zaten şakayla karışık söylüyorum