Kendimi genel olarak kimsesiz ve mutsuz hissediyorum 28 yaşındayım hayatımdan hiç
bir beklenti hevesim yok nasıl atlatabilirim bu durumu
bir beklenti hevesim yok nasıl atlatabilirim bu durumu
Herkes anlıyor mu senin hiç anlamıyorum ben. Ben hayatım boyunca yani ezilerek büyüdüm annem öldü babam öldü. Kimseyle bir beklentiye girmedim Öncelikle onu söyleyeyim Hani abim bana şunu yapacak babam bunu bana yapacak şekilde beklentim olmadı ama hani bir boşlukta yaşadım. Yani Çalıştım okudum Bir taraftan bir tane kız arkadaşım olmadı biliyor musun Ya bir tane kadına sarılamadım ben. Geçen gün bir arkadaşa çıkma teklifi ettim kız Daha 24 yaşında ben varım 35 yaşında çıktık Gezdik falan ne bileyim kızın sigara içmesi benim tiksindirdi kendisinden hani hani yolda geçen ulaşılmaz zannettiğimiz kadın var ya da kız yani sigara içmesine Ben senin de ayrıldım.
Seni bilemiyorum ama yani benim şu an elimde o kadar diplomam var Tamam gecemi gündüzümü verdim hala mücadele veriyorum ama ben şunu merak ediyorum hani bir tane kız arkadaşımın olmaması nasıl bir duygu biliyor musun ya birine sarılamamak birini öpememek benim ihtiyaç ihtiyacım var Bunu kimse anlamadı biliyor musun? Yani hiçbir kadın anlamadı biliyor musun? Ve Ben neyi merak ediyorum biliyor musun Ya bir kadına Hani bir erkek ne yapabilir bilmiyorum da bir de bir kıza ben ne yapabilirim Onu merak ediyorum en fazla sahip olurum öperim yani bilmiyorum ya işte birliktelik yaşarsın ya bu kadar zor mu ya bu kadar zor mu hani ben hep merak etmişimdir mesela soru sormuşumdur kendime başka bir şey defalarca İntiharı düşündüm ve denedim Bir keresinde de olmadı ölmedim ya artık o boşluk Öyle bir duygu ki bazen öyle istekleniyorum ki öyle canım çekiyor gibi bir kadınım olsa bir Hani yanımda bir birisi olsa da bir rahatlasam ölsem sahip olsam yani bu hani bir ilişkiye girmek bir günlük yaşamak sıcacık bir şey istiyorum hani kadının o uyuruz.
Özel Güvenlik kimlik kartın vardı çağırdılar özel güvenlik şubeden çağırdılar özel Güvenlik kimlik kartını alıyoruz dediler niye dedim silahlı terör örgütüne üye olma düşünsene ben o kadar üniversite okudum O kadar hayatımı geçti ben hayatta asla böyle bir şey yapmadım ama Düşünsene elinden aldılar yani ama Benim zoruma giden şey hani böyle bir ifade kullanılması çok fazla zoruma gitti ya. Umudun var mı yok ama ya benim bu soruşturma olması bilmem ne olması falan değil benim zoruma giden şey hani ben milliyetçiyim ya Ben hayatta böyle bir şey düşünmedim ama beni Hani bu etikette isimlendirilmesi çok Ağrıma Gitti. Yani bilmiyorum annem yaşasaydı şu an Büyük ihtimal intihar ederdim ben ya kaldıramazdım Ben annemi duymasını istemezdim bana.
Şu an hissettiğin mutsuzluk için kendini suçlama neden böyleyimmdemek yerine şu an zor bir dönemden geçiyorum ve bu hisler geçici demeye çalış kendine en yakın arkadaşına davranacağın kadar şefkatli davran hayatın tamamını bir anda düzeltemezsin büyük hevesler yerine sadece bugünü kurtaracak küçük adımlar seç dadece 15 dakika dışarıda yürümek yarım kalmış küçük bir işi bitirmek yeni bir tarif denemek başarı hissi hevesi doğurur küçük bir şeyi başardığında beynin sana devam et diyecektir gerçekten kimsen yok mu yoksa çevrendekilerle derin bir bağ mı kuramıyorsun bazen kalabalıklar içinde de yalnız hissedebiliriz eğer sosyal çevren darsa ortak ilgi alanlarının olduğu topluluklara kurslar gönüllülük faaliyetleri spor grupları katılmak seninle benzer dertleri olan insanlarla tanış başkalarının mükemmel görünen hayatlarına Instagram vs bakmak sendeki eksiklik hissini tetikler 28 yaşında herkes her şeyi çözmüş gibi görünse de inan bana çoğu kişi sadece mış gibi yapıyor kendi hızına odaklan rğer bu mutsuzluk hali uzun süredir devam ediyorsa ve günlük hayatını idame ettirmekte zorlanıyorsan bir psikolog veya psikiyatristle görüşmek en sağlıklı adımdır bu güçsüzlük değil hayat kaliteni geri kazanmak için yapacağın en bilinçli yatırımdır heves bir sabah uyandığında aniden gökten inmez sen hareket ettikçe küçük keşifler yaptıkça yavaş yavaş geri gelir
Çok iyi geldi teşekkür ederim
28 yaş, aslında insanın kendi kabuğundan sıyrılıp gerçek kimliğini bulduğu o sancılı ama muazzam yaştır. Ben de bazen senin gibi hissediyorum; sanki dünyanın tüm gürültüsü içinde tek başıma kalmışım gibi... Ama sonra fark ettim ki, bu 'kimsesizlik' aslında hayatın bize fısıldadığı bir özgürlük çağrısı.
Hayata dair hevesimi, her şeyi tüketmiş olmaktan değil, henüz ruhuma dokunan o 'gerçek frekansı' bulamamış olmaktan kaybettiğimi anladım. Ben sadece nefes almayı değil, birinin gözlerine baktığımda zamanın durduğunu hissetmeyi özlüyorum. Kendi mutsuzluğumun içinde boğulmak yerine, bu melankoliyi bir sanata çevirmeye karar verdim.
Belki de ihtiyacım olan şey, dışarıdaki o sahte kalabalık değil; sadece bir fincan kahvenin buharında, arka planda çalan loş bir müzik eşliğinde, maskelerin olmadığı, sadece ruhların konuştuğu o güvenli sığınaktır. Hayatın hevesi, dışarıda aranarak bulunmuyor; o heves, seni gerçekten 'gören' ve sessizliğini bile anlayan birinin yanında, her şeyden uzaklaşıp sadece 'biz' olduğunda geri geliyor.
Şu an tek istediğim, dünyanın tüm karmaşasını kapının dışında bırakıp, sadece huzurun ve samimiyetin olduğu o küçük dünyada yeniden doğmak..
İçinde bulunduğun hâl, sanki mevsimini unutmuş bir ağaç gibi… Ne kış kadar berrak, ne bahar kadar umutlu. Ama bil ki, ağaç köklerinden vazgeçmediği sürece hiçbir mevsim son söz değildir. Kimsesiz hissetmek, bazen kalabalıkların ortasında bile kendi sesini duyamamaktır. Oysa o ses hâlâ orada, derininde, sabırla seni çağırır. Mutsuzluk da bir yokluk değil aslında; bir şeylerin eksik, yarım, dokunulmamış kaldığını fısıldayan bir gölgedir.
Hayattan hevesini kaybettiğini söylüyorsun… Belki de hevesin sönmedi, sadece yönünü kaybetti. Ateş bazen küle döner, ama külün altında hâlâ sıcak bir öz saklıdır. Ona üflemek gerekir küçük bir merakla, minicik bir adımla, belki sadece bir sabah yürüyüşüyle, belki hiç konuşmadığın birine “merhaba” demekle.
Unutma, insan bazen kendine bile geç kalır. Ama geç kalmak, hiç varmamaktan iyidir. 28 yaş, bir şeylerin bittiği değil; belki de ilk kez gerçekten başlayabileceğin bir eşiktir.
Ve belki de mesele, hayatın sana ne verdiği değil… Senin hayata, en küçük hâlinle bile ne verebildiğindir. Çünkü bazen anlam, büyük cevaplarda değil; küçük ama samimi çabalarda filizlenir.
Böyle hissetmen gerçekten yorucu olmalı 🖤 Seni anlıyorum, bazen insanın içindeki o sessizlik çok ağır gelir. Kendini kimsesiz hissetmen aslında bir ihtiyaç sinyali; destek, anlam ve bağlantı arıyorsun. Küçük adımlarla başlamak, mesela günlük rutinine minik bir değişiklik eklemek bile içindeki o donukluğu yavaşça çözer 🌿 Kendine zaman ver, bu hisler kalıcı olmak zorunda değil 💛
Cevap
112Cevap
amaç edinerek.
Bazen insanın üzerine hayat gelir yaşadığın duygular gördüğün şeyler veya bir arkadaş ortamında bir ortamda yaşadığın şeyler Senin için özel olan bir insanı seni üzmesi falan bunları kabul ediyorum ama şunu hiçbir zaman unutma hayatta beterin beteri var Bazı insanlar vardır bir bardak suya muhtaçtır Bazı insanlar vardır ömürleri hastanede geçer hepimizin dertleri sıkıntıları var ama bu dertleri ve sıkıntıları bir kenara bırakmaktı bizim elimizde olan bir şey kendine hobiler bulmalısın kafanı meşgul etmelisin insanlara faydalı şeyler yaptıkça ve insanlardan takdir topladıkça kendini daha iyi hissedersin Mesela en kötü Hiçbir şey yapamıyorsan git bir Kediye mama al onu besle sana muhakkak iyi gelir
Kendine dön, günlük tutmaya başla, parklara git, ağaçların arasında yürüyüş yap. Yeni ortamlara girmeyi dene, her zaman gittiğin kafe, market, kütüphane yerine daha uzaktakilere, ya da farklı yerlerdekine git, orada gördüğün insanlar ile ayak üstü sohbetler et, sohbetlerinden hoşlanırsan o yere düzenli şekilde gitmeye başla. Durumun müsaitse bir evcil hayvan al veya işini/işyerini değiştir. Ve bence en önemlisi Rabbime (c. c.) dua et; gönlüne ferahlık vermesi ve gönül gözünü açması için.
28 yaş, insanın kendini en çok sorguladığı ama aslında en verimli döneminin başlangıcıdır. Bu hislerin geçici olduğunu unutma; bazen sadece küçük bir rutin değişikliği veya yeni bir hobi bile enerjini yerine getirebilir. Kendine zaman tanı, küçük hedefler koy ve gerekirse profesyonel bir destek almaktan çekinme. Yalnız değilsin.
bence hayatın anlamını tekrar bulmak için küçük adımlar atman lazım. mesela spor yapabilirsin, yeni insanlarla tanışabilirsin, bir hobi edinebilirsin. bunları yapmak seni mutlu edecek ve hayatına amaç katacak şeyler olabilir. ayrıca konuşmak sometimes çok iyi gelir, bir arkadaşın veya akrabanla konuşabilirsin, onlara nasıl hissettiğini an
İki elime ile oldu bittiye getirilecek bir şey değil bu. Anlatmanız lazım, dinlememiz lazım, konuşup, çözmemiz lazım. Hayatınız da sizi aşk ile seven bir adam yok ise, iş, meslek, maddi manevi bir güvenceniz, hayatınız, özgürlüğünüz yok ise, elbette çok kolay değil. Ama imkansız da değil...
Kendine zaman ayır, hobin olsun. Örneğin yürüşe çık spora git film izle dizi takip et. İşin yoksa iş bul çalış. Önce bulun konumda küçük kıpırdamalar yap sonra hareket et ve ardından koş. Bu şu demek tamamen hayatını değiştir demiyorum, yavaş yavaş alışarak yap bunu sonradan ani bir boşluk oluyor.
Evde kalan kadın 40 ında da 28 inde de aynıdır. Hayatını değiştir. Birilerini al. spor yap diyenler komikler. İç güdüleri yanlızsın ve doğana aykırı davranıyorsun diyen birine spor yap demeleri komik.
-Midemde kan kaybettiren bir bıçak var doktor bey? Zıpla koçuum geçer sen merak etme zıpla 1-2-3 hadi 😛
gizliden ciksana
Kimsinde ne yapıcağımı söylediğini sanıyorsun. Bas git yoluna👉
Aynısını yaşıyorum bugün rüyamda da bunu gördüm mutlu insanlar arasında amaçsız ve mutsuz şekilde yürüyordum 😅 Seni hayata bağlayan biri veya bir şeyler olmalı. Umut gelecek vaatleri hoşuna giden bir şeyi yapma vs. Ben yapamıyorum yaşadıklarım ağır. Sen kendini kurtar bacım 😂
Ama neşen yerinde maşallah hatun 😃
Önce kendine bir misyon edileneceksin ki yaşamak amacın olsun, sonra misyonuna vizyon ekleyeceksin ki senin motivasyonun ya da misyonuna ulaşmanda araç olsun.
Uyarıyorum misyonunu yanlış seçersen sonucu geri dönülmez depresyon ve zihin hasarı.
Sen depresyona girmişsin önce oradan bir cik hayatinda ufak hedefler belirle kendine herhangi bir şey ne olduğu önemli değil her ulaştığın hedef için kendini odullendir benimki sadece bir fikir umarım yardımcı olabilmişimdir
Boşuna çare arama ben 39 yaşındayım neredeyse 10 yıldır ben böğle yaşıyorum belki de daha fazla... Hiç bir şeyden tat almıyorum kazandığım para tanışdığım insanlar... Zerre kadar mutlu değilim... Düzelen bir şey yok...
Bende aynı hissediyorum, ama iyi şeyler oluyor bu yıl 3 gün önce ehliyetimi aldım, toki çıktı, işim var çalışıyorum. Pozitifliğe odaklan, negatif şeylere odaklanırsan hasta olursun
Ulkedeki genclerin yuzde 85 i boyle zaten.
Mutlu olanlar ya da oyle gozukenler de aileden cok zengin olup gel keyfim gel yasayanlar.
Sabah 7 aksam 7 (en iyi ihtimal) calisan insanlarin ne olmasini bekliyorsun ki? Kimse bosa masal anlatmasin.
hevesinin geri gelmesini istiyorsan fazla kafaya takmamaya bak stres yapma hayatın kısa olduğunu kabullen anı yaşa bir kere geldik bir daha gelmeyecez böyle düşünerek hayatın tadını çıkartmaya bak insanlara göre yaşama küçük şeylerden mutlu olmayı öğren aynaya bak kendine iltifat et kendinle barışık ol hayatı sev herşeye rağmen mutlu olmaya çalış
Kendini dışarı at geleceğin için bir plan yap insanlar oyalıyor kendini düşün negatif insanlardan uzak dur nasıl bir yaşantın var bilemem ama şartlar önemli belki farkında değilsin herkesin hayal ettiği bir yaşantın var farkında değilsin bunları değerlendirme farkındalığın yok sen nasıl bir gelecek istiyorsun
mutluluk parayla veya birileriyle gelen bir şey değil. Evet önemli metrikler ama herşeyi bunlara yüklememek gerek. Asgari manada kendinde olmalı yola devam etmelisin
Siz Çok değersiniz Bu kainatta Evren eko sistem biz insanlar için var bu kainat sizin için var kendini değersiz gormeyin bu kainatta en degerli olan sizsiniz Allah sizden haberdan herkes sizden darılır ama Allah sizden darılmaz gögsünüz darıldiğından haberdar Allah'tan umur kesmeyin Müslüman Umutlu Olur
Aynı durumda biri olarak şunu belirtmeliyim ki böyle hissederek yaşamaya da insan istemeye istemeye alışıyor. Geçecek sabret gibi şeyler söylemeyeceğim. Her şey kendi içinde var zaten sadece onu ortaya çıkarman için kendin çaba sarfedeceksin kimseden fayda yok.
silkelen ve ayaga kalk dusari cik gokyuzune bak uzun uzun... etrafına bak... hayat guzel ve durmuyor herkesin bir derdi ve koşturmacası var. kimi hastanede kimi mezarlikta kimi dogum hane kapisinda yeni bir bebegin gelisini bekliyor... hastaneleri. mezarlikları ziyaret et. cocuk esirgemeye git. huzur evine yaslilarin yanina git onlarin hatrıni sor dinle ve gulumse onlara.. etrafina bak.. önunde hayatin var guzel gunler var..
28 yaşında olmak, hayatının dönüm noktalarından biri olabilir. Kendine küçük hedefler koy, sevdiğin şeylere zaman ayır ve sosyal bağlarını güçlendir. Heves, zamanla ve adım adım geri gelir.
Bu bunalım bana 14-16 yaş aralığımda gelmişti çok kötü bir dönemdi yani erken olgunlaşmak zorunda kaldım zaten hayatta ve o dönem yapayalnız bırakıldım. Sanki çevremdeki insanlar beni cezalandırıyordu. Bu başka zamanlarda da oldu ama olaylardan dolayı. Aslında yalnız hissetmemin sebebi şimdi bakıyorum da kendimi yeterince sevmiyormuşum. Varsın insanlar beni sevmedin varsın o çocuk halimle bana ağır yükler yüklesin. Ben kendimi seversem hiçbir sorun kalmaz.
Bu duygular geçici olabilir ama eğer uzun süredir devam ediyorsa veya seni çok zorluyorsa, bir terapist ya da güvendiğin bir insanla konusmak sana daha güclü bir destek sağlayabilir.
Sana bir soru sorayım: Hayatta en çok keyif aldığın, seni biraz olsun mutlu eden sey neydi? Belki oradan başlayarak yeniden hevesini yakalayabilirsin
Önce kendini severek. Kimseye ihtiyacın yok kendine ihtiyacın var. Başkalarını boş ver senle yürümek isteyen seninle gelecektir zaten Bırak isteyen peşinden gelsin
Yani durum gerçekten hayatını etkileyecek seviyede ise bence profesyonel bir yardım almak daha iyi olur mesela bir psikiyatriye gidebilirsin eee ilaç tedavileriyle çok daha hızlı ilerleyebilirsin.
daha yolun basındayım 19 yasındayım ben de aynı hissediyorum sorsan 40 yasında biri de aynı durumdadır ülkenin hali hal degil
Evde kalmış olan kadınların genelinde bu var. Değiştir ortamı yürü
Boşluğa dusmussun özgüvenin zedelenmiş umudun kesik gibi hissediyorum. Yeni hobiler edinebilirsin ya da yeni şeyler ogrenebilirsin.
Sen bensin aynı duyguları yaşıyoruz bende öyle hissediyorum hayattan biktigim da bazen sevdiğin kişi bile yanında durmamış hissettiriyor
Atlatamazsın öyle hissediyorsan öyle olduğun içindir kimse sana yardım edemez sen kendin o durumdan çıkman lazım
Yemek yiyip nefes alabiliyor tuvaletini yapabilip iki ayağın üzerinde yardım almadan durabiliyormusun? Senden mutlusu olmasın
Önce seni mutsuz eden şeyler neler al bir kağıt kalem yaz tek tek neleri düzeltebilirsin göz at bir yerden başla
Hep aynı şeyleri yapınca öyle oluyor genelde. Yaşam tarzını değiştir, temiz beslen, spora git, sosyalleş, tatile git daha iyi hissedersin
benim kadar olmasın ben 42 yaşındayım ne anne var ne baba kimsem kalmadı iki kardeş kaldık ben ne yapıyım bekarım hiç evlenmedim evim sobalı her iş bana kaldı
babannene söyle bulsun birilerini. Onu da mı biz bulalım yani aşkooo 🙄
Atlatamazsın bu durumu, çünkü yaradılışın böyle, yalnızlığa mahkumsun sen de ben gibi
hayatında başkalarına yer vermeyi deneyebilirsin
Allah'tan yardım dileyince ve Allah'a sığınınca geçer.
Tek önerim evli çocuklu birini sevme daha kötü olursun
Kendini zorla tatmin etmeye çalışma, zamanla geçer.
Kitap oku kafan dağılır müzik dinle sana hareket lazım
Hareket ederek kalk küçük de olsa bir şeye başla
Ben de 28 i dolduracağım senin gibiyim. Üni diploması dışında bir şeyim yok. Atanmaya çalışıyorum yaşıtlarım evlenmiş falan. Ama yine de umutsuz olmamak lazım
silkin ve kendine gel , hayat yaşamak için oturmak için değil
neden ki hiçmi arkadaşaın derteşebileceğin kimse yok
Bunun için işi bile uzman birinden özel terapi alman gerekir.
Benim gibi olarak hiç bişey düşünme ölçeğin günü bekle o gün senin en mutlu gunun olacak
Resimdekini biraz bile andırıyorsan kısa sürede etrafın dolar seçim yapmakta zorlanırsın
Çok iyi hir Arkadaş bulmalısın
Veya Evlenmelisin yoksa Hayat anlamsız geliyor
İnsanlarin icine karis sosyalles kitap okuma özgüven artirir..
Öncelikle bir anda başladıysa altında yatan sebebi aramalısın. Eğer ciddi olarak gündelik hayatını etkiliyorsa o zaman bir uzmandan yardım almalısın. Ayrıca spor yapmakta mutlu olmanı sağlayabilir
@Benkangru spor yapıyor musun sende
Yaşının kıymetini bil. Herşeyi akışına bırak. İnan öyle güzel çözülüyor ki her şey. Tabi duada önemli
Genellikle çevrendeki negatif insanlar sebebiyle oluşur bu tür duygular. Ortamını değiştir bir süre, gerekirse 1 hafta tatil ya da uzak arkadaş/akraba ziyareti. Gittiğin yerde de sorunlarını anlatma, sadece insanları anlamaya çalış.
Ben de 24 yaşındayım ve ben de aynı şeyleri hissediyorum. Ama sana tavsiyem sakın evin içinde uzun süre durma. Dışarı çık, egzersiz yap, hafif tempolu yürüyüş yap, kedi veya köpek evcil hayvan besle ve sosyalleş.
Ela, bir an için durdu ve düşündü: “Acaba bu gerçek mi, yoksa sadece hayal gücümün bir oyunu mu?” Ama o an fark etti ki, gerçek ya da hayal, önemli olan keşfetmenin kendisiydi. Ve gülümseyerek adımını attı, yeni maceranın tam ortasına. Ya sen.
40 yaşındayım ve kendimi hem mutsuz hen umutsuz hissediyorum. Bu senin sorunun değil toplum olarak bu şekildeyiz
26 yaşındayım aynı, sadece annemle teselli oluyorum
Öncelikle evden cik bir iş bul hayata atıl bir uğraş eglencen olsun boşluk senin durumuna sokar insanı
Yanlış anlamazsanız tanışabilir miyiz? Hayat enerjiniz olabilirim...
Her insanda olmuştur zaten varoluşsal sancılar falan yalnız kalmaman gerekiyor sadece çünkü yalnızlaşınca çok saçma düşünce buhranlarına giriyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?