Bana göre bir insan özünde neyse onu yansıtır ama bazı insanlar gelişmeye müsaitse mücadele ediyorsa değişebilir sizin fikriniz nedir?
3 ay
Bana göre bir insan özünde neyse onu yansıtır ama bazı insanlar gelişmeye müsaitse mücadele ediyorsa değişebilir sizin fikriniz nedir?
Bence bir insan hem gerçek anlamda değişebilir hem de bazen sadece rol yapabilir. İnsan karakteri, değerler, inançlar ve alışkanlıklarla örülüdür; bu yapı kökten değişmese de, yaşam deneyimleri, farkındalık ve bilinçli çaba ile davranışlarını ve bakış açısını değiştirebilir. Rol yapmak ise daha geçici ve yüzeyseldir: kişi çevresine uyum sağlamak için farklı davranabilir, ama içsel değerleri aynı kalır. Gerçek değişim, davranışların ardında yatan niyet ve içsel dönüşümle anlaşılır.
Yani insan bazen sadece maske takar, bazen de maskeyi çıkartıp kendini yeniden inşa eder.
Evet insan özünde neyse odur fikri neyse zikri odur misali. İnsan başta kendini tanımak ister ergen iken neyin ne olduğunu bilemez ama ergenliği kolaylıkla kavrayabilirse olgunluğu kolaylıkla eline alabilir.
İnsan değişebilir bana göre kimi küçük bi'dokunuşla kimi ise eylemle kimi ise sözlerle. Beni en çok sözler, İslam'ın maneviyatı değiştirip olgunlaştırdı.
Kolay kolay değişmez insan 7 neyse 70 odur bu yüzden vefakar insan bulman gerek gerek arkadaş gerek aşk için ancak vefa çok pahalı bir duygudur aklı başında için bulunmaz nimet körler için saf demek
Bence insanlar değişebilir ama bu herkes için geçerli değil ✨ Birinin gerçekten dönüşmesi için önce kendine dürüst olması, sonra da davranışlarını bilinçli şekilde tekrar şekillendirmesi gerekiyor. Zorlasa da imkansız değil çünkü insan beyni yeni alışkanlıklara uyum sağlayabiliyor. Rol yapan biri ise bir süre sonra mutlaka açık verir, tutarsızlıkları ortaya çıkar 😊 Gerçek değişim sakin ama kalıcı bir iz bırakıyor.
Cevap
29Cevap
Herkes değil ama tamamen değişen insanları tanıyorum bu yüzden yedisinde neyse yetmişinde de odur sözüne katılmam
Asla değişmez gormuyonmu evlendikten sonra gerçek karakterleri ortaya çıkıyor rol bence
Seni ikna edene kadar oyun yapar sonra değişmiş sanarsın
Karakter değişmez ama sevdiği için sana özel hassasiyeti olur dikkat eder
Bunu hayatta daha uzun yaşayan insanlara sormak lazım
Kisiden kisiye degisir bu durum. Kimisi degisir kisimisi dener ama basaramaz. He birde rol yapanlar var tabi. İnsna ya gorundugu gibi olsun ya da oldugu gibi gorunsun baska bir arzumuz yok
Tutup tamemen farklı bi insan olmaz. Ama daha yaptıklarının farkına varır ve kendini ona göre şekillendirebilir
Yaptığı hatalar ve kötülüklerin bedelini Allah öbür dünyata bırakmadan ödetiyor insana. Eğer insan bunun farkına varırsa düzelir
Karakter maalesef değişebilen bir şey değil. Sadece bazı huylar farklılaşabilir, buna değişim değil benzerlik denebilir
Can çıkar huy çıkmaz derler. Her ne kadar kendini geliştirse de asıl karakteri hep bir yerde saklı kalır.
Algıları açıksa beyni varsa iyiyi kötüyü ayırır buda bir değişiklik katar elber
bazi ozellikler icin gecerli sanirim bu. cunku bazilari kemiklesmistir diyebilir miyiz
Ben değiştim bazi konularda ama cok zor. Ayrica insan ömrü boyunca ufak ufak değişir
Gerçek karakterinin üzerini örter. Öyle yaşamaya başlar ama gerçek karakteri asla değişmez. Değişmesi nerdeyse imkansızdır.
Bir insan neyse odur o olmalıdır
Asla ve asla değişmez
Neyse o dur
Asla değişmez
Annem boşandıktan sonra çok değişti ve rol yaptığını anladım şimdiye kadarr
İnsanlar değişmez ama çok iyi rol yapar
Değişir ama uzun zaman alır
Bu çok zor zor Bir olay
Çok zor değismek ben subayım yapım o kadar kolay değişir mi emin degilim
sevirsə. sevdiyinə görə dəyişir
Mesela ben sana çakmak isterdim
Değişmez bence olay ne