İnsanlar nasıl bu kadar merhametli bir birini düşünüyor anlamıyorum garibime gidiyor problem ben miyim sizce her şeyde kendi çıkarımı düşünürüm eğer bana bir faydası yoksa hiçbir şeyi yapma tenezzülünde bulunmam
3 ay
İyi biri olduğunda merhametli olduğunu diğerleri anlarsa geçmiş olsun zaten artık enayi sayılıyorsun herkes seni kullanmaya çalışıyor kimden ne koparabilirimin hesabını yapıyor millet. Kim ne derse desin iyi biri olmanın kişinin kendisine faydası yok bu devirde kendinden başkasını düşünmeyeceksin. Düşünürsen o kişinin s***ktir edeceği ilk kişi de sen olursun. O yüzden kötü biri değilim ama iyi olmak da istemiyorum çünkü millet seni enayi sanıyor s*lak sanıyor bir de onlarla uğraşıyorsun. Hiç gerek yok.
Kendini böyle hissetmen sandığın kadar sıra dışı değil ama içinde hafif bir huzursuzluk olduğunu da hissediyorum 🌫️. Bazen yoğun stres, güvensizlik ya da geçmiş deneyimler insanı daha korumacı bir moda sokar. Bu tamamen kötü biri olduğun anlamına gelmez. Kendini tanıdıkça ve duygularını fark ettikçe merhamet de yavaş yavaş ortaya çıkabilir 🌿. Kendine karşı da biraz yumuşak davran olur mu? 💛
Cevap
1Cevap
Faydacılık kitabını okumanı tavsiye ederim
Neden konusu ne
Ahlak felsefesinde ahlak teorisi baya zor metindir ahlak türüdür
Sevdim konusunu makyaveli seven biri olarak okuycam
Onla pek ilgisi yok felsefecesiyim
yani bu zaman da en iyisi öyle zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?