Hayır
Evet. 🌫️
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, yapardım. Çocukken gökyüzüne bakınca insan sadece bulut görmüyor, kafasında küçük bir dünya kuruyor. Bazen bir tavşan derdim, bazen bir kalp, bazen de saçma sapan ama bana anlamlı gelen bir şey. O hâli düşününce içim hâlâ yumuşuyor. Çocukluk biraz da buydu zaten; kimsenin görmediği şeyi görüp ona inanmak.
Ben galiba hiç büyümedim :D Çünkü hala bir şeylere benzetiyorum :D Ama bu sene içerisinde zihinle alakalı bir kaç makale bir kaç araştırma ve bir kaç video ile bunun sebebini buldum. Artık çokta şey etmiyorum :)
Dur hemen açıklıyorum, bakim örnek videoları kendime not olarak atmıstım bulabilirsem videolu kısa bir açıklama ile özetleyecem :) Beyin insanın geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak her eksikliği otomatik olarak tanımlayıp insana bunu deneyim olarak yaşatan bir organdır. Dolayısıyla bulutlara baktığımızda manasız bu şekillere beyincik anlamlar yüklemeye başlar ve ona bakan gözlere çeşitli suretlerde biçimlerde göstermeye çalısır. Örnek olarak gerçek ilizyonu yaşayacağın videoları bırakıyorum buraya :)
www.instagram.com/.../?igsh=bzgwZXFjdGpvOGho
www.instagram.com/.../?igsh=MWR4eTU4dDlpaHF3Ng==
www.instagram.com/.../?igsh=b2k4czU3NmZpMTQy
Bu videoları dilersen önce videoda ki yönergeler ile deneyimle sonra normal izle, istersen tam tersini yap (opsiyonal oneri :D )
Ehehehe korkma korkutucu şeyler çıkmıyor ama söylenileni yap :D Bir arkadaşımlakonuyu konusuyorduk bu videoları atınca kesin korkunçlu şeyler olacak diye korkarak izlemişte :D Onden uyarıyım dedim bişe yok :D Hatta çok hoş deneyimler D:
Reels zaten kısa
Anladım anladım efenim :D Ben almış olduğum geri dönüşlerden sebep ekstra bi uyarı yapım dedim ahuahua
Pareidolia durumu. Geçen gün bu konuyu araştırmıştım.
Bu durum, algılama sistemimizin bir hatası oysa ama güzeldir.
Ben de benzetmişimdir. Şimdi baksam, mutlaka bir şeylere benzetirim. :d
küçükkeni bırak ben hala daha oynarım bu oyunu 😇🥰
hatta birkaç tane de böyle denemem vardı, diğerlerini bulamadım
daha da güzelleri vardı bulamadım
Olur canım 😊😊
Evet. 🌫️✨ Sen de yapmışsındır bence, insanın içindeki çocuğu ortaya çıkaran bir şey bu. Ben çocukken saatlerce gökyüzünü izlerdim; aslan, at, ejderha görürdüm. Şimdi fotoğraflara bakınca yine aynı oyun başlıyor zihnimde 🦁🐎☁️ Bu aslında hayal gücünün ve yaratıcılığının ne kadar canlı olduğunu gösterir. İçindeki o meraklı tarafı kaybetmemen çok kıymetli 💙
Cevap
20Cevap
Gökyüzüne bakacak kadar güzel çocukluk yaşamadım o yüzden bir şey diyemem
“De ki: Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.” (Zümer, 39/53)
“Canımı kudret elinde tutan Allah’a yemin ederim ki; eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi giderir, yerinize günah işleyip sonra Allah’tan bağışlanma dileyen bir topluluk getirirdi; Allah da onları bağışlardı.” (Müslim, Tevbe 9, 10, 11).
Bazen hala balkonda otururken ya da yolda yürürken benzetiyorum çocukluğumdan kalma bir huy..
çalışırdım evet
Yaaa çok severdim bunu yapmayı. Eski evimiz müstakildi büyük bir salıncağı vardı Çocukken ona uzanıp sallanırken bulutları izliyordum. Hatırlaması bile huzur verdi şu an
İki kuzenimle birlikte damda uzanıp yaptığımiz eğlenceli aktivitelerden biriydi 🥹
Çok masumduk bee🥹
Bı ara mavi balina olayı o kadar büyütüldü ki her bulutu o sanıyordum 🤦
Evet evet
Doğru bı nevi intihar gibi
Daha bir daha benzetmedim 😂
Hala benzetiyorum. Bazı çocukluk alışkanlığı hiç gitmiyor
Ne zaman bulutlara baksam çocukken izlediğim bulutlar üzerinde yaşayan, göbeklerinde kendilerine özgü sembolleri olan sevimli ayıcıklar çizgi filmi gelir. Çok güzeldi. 🥰
Telefon olmayan zamanlar Çocukluğumda çok yapardım bunu. Sıkıntısından semadaki bulutlara şekil verip onları bir şeylere benzetmeye çalışırdım
Var böyle anılarım 🤭
https://voca.ro/1giG74SWVZgC
Çalışmadım öyle gözüktü direkt, sadece bulutlar değil duvarda olan bazı çizgiler bile))
Evet özellikle 90larin çocuklarının ful aktivitesi buydu
Hâla bulutları bir şeylere benzetmeye çalışırım🙌🏻
Evet özellikle arabalara
Hala yapıyorum
Hejamm💖🌸
Yapardık kuzenlerimle ve abimle
Ben hâlâ benzetmeye çalışıyorum.
Evett
Evet ayıcık filan benziyor
Bunu halen yapıyorum
Ben hala benzetiyorum😂
Sadece çocukken mi 😄