Yoksa günlük hayatta kendinizi kamufle eden tarafınız ağır mı basıyor?
2 ay
Yoksa günlük hayatta kendinizi kamufle eden tarafınız ağır mı basıyor?
İçim dışım bir diyebilirim ben öyle iki yüzlü yaşamayı beceren biri değilim ne hissediyorsam onu söylerim ne düşünüyorsam onu gösteririm insanların yanında başka arkasından başka konuşmak bana göre değil belki bazen bu yüzden yanlış anlaşılırım ama en azından kimseye karşı rol yapmam kendimi kamufle etmeye çalışan biri hiç olmadım çünkü insanın içinde ne varsa dışına da o taşar zaten benim için dürüstlük insanın karakteridir duruma göre değişmez o yüzden içim neyse dışım da o
Kısaca ben çift kişilik yaşayan biri değilim ya olduğum gibiyimdir ya da hiç yokumdur
içim dışım genelde aynıdır, yani ne olduğumu gizleme gibi bir durumum yoktur. tabii ki bazı durumlarda daha reserved davranabilirim ama genel olarak içim ve dışım aynıdır.
Şeffaflık ayrı bir konu zaten. Dürüst olunur ama her doğru her yerde söylenmez elbette bu normal
Kimsenin içi de dışı da bir olmaz.. O insan olmaz bir kere.. Hayvan değiliz ki aklımıza geleni hemen uygulayalım..
Edeb var, hâyâ var, günah var, sevap var..
İçi dışı bir olmaktan kastım bu değil. Dürüst olmak yani. Rol yapmamak. Ne düşünüyorsan onu söylemek. Ahlaki değerlerin dışına çıkmak değil kastettiğim şey
O hâlde yalana tenezzül etmeyen biri ne kadar içi dışı birse o kadarım..
👍🏻
Bu soru biraz “kendimle ne kadar barışığım?” sorusu aslında 🌿 Sen de farkındasın ki herkesin sosyal bir filtresi var. İçinin tamamen dışa yansıması her ortamda mümkün değil. Ama önemli olan şu: Kamufle ettiğin taraf, özünü korumak için mi yoksa onay almak için mi? 🤍 Eğer sürekli rol yapıyormuş gibi hissediyorsan yorulursun. Dengede olduğunda hem gerçek kalır hem de sosyal zekânı kullanırsın ✨
Cevap
34Cevap
İçimi herkese gösteremem ama samimiyimdir onda da doz kullanırım
Evet İçim dışım birdir. Ama Beni ilgilendirmeyen konularla da ilgilenmem.
Çoğunlukla öyledir niyetimi saklamam ama dışa yansıtmadığım tarafımda var şeffaflık yerine göre olmalı.
Dürüstlük herkese karşı olmalı ama şeffaflık herkese karşı olmaz zaten. O özel insanlara karşı olmalı
Evet güzel ifade ettin
Sağ ol
Değilmişim. Özü sözü bir olmak, nezaketi zerafetle taşımak doğruyu incelikle söylemekmiş. Bende bu eksik
Bence sen yapıyorsundur ya
Özü sözü bir olmayan tezat bişey değil bence bu. Sadece daha çok düşünmeden hareket etmek gibi. Sonuçta yine düşünceni olduğu gibi söylüyorsun. Farklı biri gibi davranmıyorsun
Hepimizin öyle. Asıl önemli olan da bu farkındalık ve çaba 🌸
Neysem oyum bacım hatta babam bana yıllarca oğlum biraz politik ol derdi hiç bir zaman anlamadığım bir şey ne demekse politik ol
Yerine göre farklı davran demek istiyor yani
Nabza göre şerbet ver diyor yani ki bence bu yanlış bişey
Hmmm anladım ama hiç yapamıyorum işte
Yani bence de kişilik karakter nerde o zaman
Yani evet
👍
Genellikle göründüğüm gibiyim ama yüzde yüz şeffaf olacak değilim dışıma yansıtmadığım şeylerim var
Tabiki o herkes için öyle. Herkese karşı dürüst olunmalı ama herkese şeffaf olunmaz. Gerek de yok zaten
Ama şeffaf olunması gereken insanlara da şeffaf olunmalı. O da ayrı konu
Hayatında olan veya olacak özel insanlara karşı şeffaf olmak bence olması gerekendir
İlişkide bir insan ne kadar şeffaf olursa hem kendini vicdanen daha rahat hisseder hem de hayatındaki insan seni daha iyi tanıdığını için bağınız daha sağlam olur diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem tabi
Evet öyle
Hayır bir değil
Bu tamamen karşındakinin yaklaşımı ve niyetine göre değişir
Herkese aynı olmam. Olmak zorunda da değilim
Karşındakinin niyeti iyiyse rol yapmayı bırakacak mısın mesela
Ben zaten hem pozitif iyi niyetliyim ama karşımdaki menfaatçi işe o zaman rol yaparım. Enayi olmayı bıraktım
Karşındaki menfaatçiyse rol yapmak yerine ondan uzaklaşmak da bir tercihtir
Yok işte onun niyetini bilip istediğini verecek gibi yapıp izlemek çok zevkli 🤣🤣 o kaçsın istediğini alamadığı için,
Değişik bir ruh hastasıyim🤣🤣
Fark ettim
🤣🤣 İnan çok zevkli tavsiye ederim
Ben de sana bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim. Rahatlarsın
Daha faydalı işlerle meşgul olmalısın bence.
🤣🤣🤣 Yok hiç işim olmaz. Çünkü ben kimseye menfaat için yaklaşmadim. Bunları çok iyi anlıyorum. Onların bu çıkar yaklaşımında istedigini alamayınca girdiği kısiligi got etmek harika bisey. Onlar bundan anlıyor
Size yanlış geliyorsa o da sizin tercihiniz 🤣
Ben bunlari işim olarak görmüyorum hayatıma bakıyorum sadece denk geldiği anda onlara böyle yaklaşmak onların egosunu kıçına sokmayı seviyorum 🤣🤣
Peki siz bilirsiniz
Kimseden saklayacak bir şeyim yok ama her şeyi herkese söyleme zorunluluğum da yok
Tabiki
İçim, dışım birdir ama ne kadar birdir? İşte orası biraz değişik.
O nasıl değişik oluyor
Herkesin herkesten sakladığı bişeyler vardır olmalıdır da
Ben herkes herkese her şeyini döksün demiyorum ama kendini gizleyip olmadığı biri gibi görünmek yanlış. Bundan bahsediyorum
Ya şöyle art niyetli yapılması kötü tabiki ama bi özeli vardır herkesin anlamında söyledim
Anladım
İçim dışım bir ama herkese değil bu özelliğim hak eden olursa ona olur 🤝
Konusunca dürüstüm ama cok ketumum kolayca konusmam gercek hayatta
Hayır değilim. Politik olmayı, yerine göre davranmayı öğreniyorsun. Diğer türlü pişmanlık artıyor.
Bu şekilde kimse seni yeterince iyi tanıyamaz ve içsel olarak da hep yalnızlık hissi çekersin bence
Temiz insanlar olduğu zaman, yeterince kendim oluyorum bu benim için yeterli. İnsan kendini sakınmak zorunda kalıyor özünü korumak için.
👍🏻
Siz herkese karşı aynı mısınız?
Ben adamına göre muamele ederim ama bunu yaparken rol yapmam ya da kendi kişiliğimden ödün vermem. Yine neysem oyum
Anladım. Biraz benzer bir anlayışa sahibiz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Olabilir. Amin teşekkürler sizin de
Öyle olmaya çalışıyorum. Başarılı olduğum ve olmadığım zamanlar oluyor
Çok şükür çok kez tuhaf olaylar yaşadım içim dışım birmiş gördüm ☺️
Hayır desem yanlış olur , evet desem yanlış olur %60,70 diyeyim
Dürüst olayım içimde dışımda bir neysem oyum
Evet bu yüzden kaybediyoruz zaten
Bunun kaybetmek olduğunu düşünmüyorum. Aksine diğer türlüsü kaybettirir insana
Ha önceki devirler hep mükemmeldi, bi tek şimdiki devir bozuk :) öyle mi zannediyorsun gerçekten? İlk katliamı yapan bile Hz. Ademin oğludur. Hangi devir duzgundu ki şimdikini ayrı tutuyorsun? İnsanlık var olduğundan beri olan şeyler aynı. Değişen pek bişey yok
Görmezden gelmiyorum. Aksine tek taraflı bakmıyorum. Herkesin ağzında bi devir kötü lafı var. Neymiş bu devir ya? İnsanlığın olduğu her dönemin iyisi de oluyor kötüsü de. Genellemeler yapmak mantıklı gelmiyor bana o yüzden
Görüşümü söylemek ne zamandan beri gerginlik oluyor?
Size de
Karşımdaki insana göre şekil değiştiriyorum yalan yok günümüz bunu gerektiriyor.. insanlar eskisi gibi değiller çoğu iki yüzlü.
İyi de senin bu dediğin de ikiyüzlülük. Başkaları ikiyüzlü diye sen de öyle olmak zorunda mısın? Bunun bir gereklilik olduğuna inanmıyorum ben
Haklı olabilirsin; kimse ikiyüzlü olmak zorunda değil. Ama benim anlatmak istediğim şey sahte olmak değil, insanları tanıdıkça onlara karşı mesafeni ve tavrını ayarlamak. Herkese aynı samimiyeti göstermek bazen insanı yıpratabiliyor. Bu yüzden şekil değiştirmek değil; aslında kendini korumayı öğrenmek diyelim... bu bir kusur değil; sadece kırılmamak için takılan bir zırh…
Kişiye göre mesafeyi ayarlamak tabiki normal. Benim ikiyüzlülükten kastım olmadığı biri gibi davranarak rol kesmek. Bunu çok yanlış buluyorum
Aslında söylediğin şeye ben de katılıyorum. Kişiye göre mesafeyi ayarlamak başka, olmadığı biri gibi davranmak başka bir şey. Benim anlatmak istediğim rol yapmak değil; sadece herkese aynı kapıyı açmamak. Çünkü bazı insanlar samimiyeti hak eder, bazıları ise sadece mesafeyi. İnsan bazen değişmiyor, sadece kime ne kadar kendini göstereceğini öğreniyor.
Haklisin
Değildir dışarıdan daha soğuk biriyim
Elbette. Kamufle edecek bir şey yok
Birdir fakat içime attğım herşeyi dışıma yansıtmam
Dürüst oluyorum %90 evet
Ebet içim dısım birdir
Bir tabiki ama hayat yordu
Birdir neysem o
Olması gerektiği kadar fazlasına gerek yok
Öyle olsun diye elimden geleni yapıyorum
Evet bir tutku yönüm hariç dışarıya pek yansıtmam
Evetttt
Evet bir
Bir evet 🙂
Evet. Öyleyim
Evet bir
Bir.
İçim dışım birdir
Evet
Evet birdir
Valla bir
Hayırrr
He valla neyse odur
Ee yani
Evet
Kime yararı var ki
Olmaz olur mu? İkiyüzlü biri olmanın ne yararı var
Etrafına baksana sence ne yararı var
Ben hiçbir yararını göremiyorum. Çıkarcı insanların etrafında olup çıkarcı birine dönüşmenin hiçbir faydası yok. Ama kendin olursan karşına kendi gibi olan insanlar çıkacaktır. Bir de öyle düşün
Tamam öyle oluyorum ama hep dışlanmış hissediyorum
Dışlanmamak için olduğundan farklı biri gibi davranınca rahat mısın sanki? Hayır. Bunu ikimiz de biliyoruz bence
Olduğumdan farklı görünmüyom ama bir yararı olmuyo sanırım sende aynısın
Hayır ben olduğum gibiyim. İsteyen beğenir istemeyene kapı orada. Yalnız kalmamak için olmadığım biri gibi davranarak kendime yabancılaşamam. Bu şahsıma haksızlık olur. Değerli bir insanım ve bunun farkındayım
Ben de öyleyim ama bir yere kadar
👍🏻
Sana da parmak
Değil vallahi
Neden değil
E aykırı her şey
Aykırı olan ne
Biraz çılgın ve heyecan seviyorum ama bunu yansıtamıyorun ama toplumdan ama kendi sorunlarımdaj
Yansıtamama nedenin çekingenlikten olabilir mi
Toplum kuralları bakış açıları ve tabular
Bunlara takılı kalmak ve gereğinden fazla önemsemek seninle ilgili bir durum ama
Senin yokmu yapmak istediğin ama kurallardan vs dolayı yapamadığın şeyler
Hayır. Yapmak istediğim şeyleri yapıyorum zaten. Ahlak çizgim var. Kendi sınırımı kendim koyuyorum
Seninki korumak değil, içine bastırmak bence
Aksine. Yapmayı isteyip de yapmadigim bişey yok. Bir şeyi yapmıyorsam yapmak istemediğim içindir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?