Güzel konuşmak , ince düşünmek , halden anlamak, düşeni kaldırmak , ağlayanı güldürmek hep bedava biliyor musunuz...

Güzel konuşmak , ince düşünmek , halden anlamak, düşeni kaldırmak , ağlayanı güldürmek hep bedava biliyor musunuz...

İnsan çoğu zaman inceliği zor olduğu için değil, hızlı yaşadığı için kaybeder. Günlük hayatın telaşı, rekabet duygusu ve sürekli kendini koruma ihtiyacı kişiyi kabalaştırabilir. Çünkü kişi bazen güçlü görünmeyi, anlayışlı olmaktan daha güvenli zanneder. Bu da zamanla duyarlılığın geri planda kalmasına yol açar. Bir diğer tarafı ise şu: İnsanlar çoğu zaman iç dünyalarında taşıdıkları kırgınlıkları, güvensizlikleri ve yorgunlukları dış davranışlarına yansıtır. İçinde huzur azaldıkça, başkasına gösterilen özen de azalır. Bu yüzden mesele çoğu zaman değerlerin gerçekten yok olması değil; insanların kendi iç dengelerini kaybetmesidir.
Bize Nazik ve kibar davranılması hoşumuza gider öyle değil mi? ☺ İnsanların bize karşı duyarlı ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz ya hani, peki biz insanlara, onlardan beklediğimiz gibi davranış sergiliyor muyuz?
Bir insanın sadece kendisinden üstün gördüğü insanlara kibar davranması, nezaket değil, nezaket, insanın karşısındaki insana kim olursa olsun değer vermesi demektir aslında, değer veren insan, teşekkür ederken içten teşekkür eder, özür dilemek gerekirse özür diler, eleştiri yapacaksa nazik bir dille yapar. En önemlisi bütün bunları alçakgönüllülükle yapar.!
Ne kadarda komik değil mi hepimiz aynı gemideyiz ve hepimiz bir birimizden nefret edercesine yaşıyoruz hayatı saçma bir şekilde halbuki kardeşçe yaşamak var dediğin gibi düşene el uzatmak var ağlayanı teselli etmek var işte bunların hepsi insanlık ve bedava ama bu bedava olan şeyler bize öyle şeyler kazandırıyor ki hem dünyada hem ahirette işimize yarayacak en temel şeyler ama ne yazıkkı biz ve toplumumuz bu insanlıktan çok çok uzaktayız allah hepimizin yardımcısı olsun.
Maalesef devir biraz değişti ama nezaket hala en asil duruş. İnsanlar egolarına yenik düştükçe o ince ruhu kaybediyorlar. Ama senin gibi düşünenler olduğu sürece dünya hala yaşanabilir bir yer kalacak. Bedava olan güzellikleri harcamak yerine paylaşmak gerçek karakter meselesi
Sorundaki kırgınlığı hissediyorum 🌿 Yorulmuşsun, sanki incelik gösterenler azalmış gibi geliyor sana. Ama şunu fark et; dünya kabalaşsa da nazik insanlar tamamen kaybolmadı. Sadece daha görünmezler. Nezaket emek ister, ego yutar, sabır ister. Herkes bunu göze alamıyor. Sen yine de çizgini bozma 🤍 Çünkü karakter, kalabalığa göre değil, vicdana göre şekillenir. Az olmak değersiz olmak değildir unutma ✨
Cevap
24Cevap
Nezaketi verene nankörlük edip durdukları sürece insanlar da bencil ve umursamaz hallere bürünüyor maalesef
Nezaket incelik toplumsal ve bireysel ahlak günümüzde resmen yok bu kavramlar yok olmuş durumda..
karakteri olmayanlar nezaketten anlamaz
Evet ucuzlamayı bırak artık beleş
Öyle insan çok kalmadı maalesef
Maalesef, öyle bir hâl aldı ki günümüz, nezaket, adabı muaşeret zayıflık, eziklik olarak görülür oldu.
Vurdu, kırdı asma kesme prim yapar oldu.
İnsanlık kendi başını yiyecek. Özellikle bizim ülkemizde.
Çok acı bir tablo.. ibretlik!
Bence bir erkeğe göre fazlasıyla nezaket sahibi bir insanım fakat bu kadınlarda nedense inanılmaz olumsuz bir izlemim oluşturuyor. Chatgpt ile kanka sanatı üzerinden ders alıyorum.1-2 haftaya olgun bir kanka olmayı umuyorum
İnsan olmak o nedenle bu kadar zor ve önemli.
İnsani değerler bu denli yozlaşmış ve yozlaştırılmışken olmasını istediğimiz şeyleri sadece umud etmek zorunda kalıyoruz.
Yanlışa yanlış doğruya doğru kötüye kötü diyememek erdemlik olduğu sürece böyle olmaya devam edecek.
İnsan hayatı ucuzlaştırıldığından beri nezaket erdem merhamet anlayış empati yok olup bitmeye yakın ilerliyor.
Evet bu saydıklarının hepsi bedava ve maalesef böyle insanlar azınlıkta insan olmayı bile başaramayan varlıklar dolaşıyor aramızda nezaket kelımesı bile ruhlarına ağır gelir..
Dünya da eksiken hatta koybolan nezaket. Herkes olmuş bir zombi. Duygusuz ve anlayışsız. Empat yoksunu.
İncelik herkeste bulunmaz. Duygular satıldıysa da vefa yok fiyata verilmedi. O yüzden bu çarpık ilişkiler, dengesini kaybetmiş duygular
Maalesef karşımıza o kadar kötü insan çıkıyor ki iyi bile olsa kötü bişey olacak korkusu olmuş artık hepsi çıkarci sinsi
Kalmadı artık öyle insanlar olanlara da, saf gözüyle bakılıyor.
Karakterli olanı görebilmek için karakterli olmak gerekir
Zor değil ama herkes işine geldiği gibi davranıyor.
Hayat o kadar zorlaştı ki kimsenin kimseye eyvallahı kalmadı
Tabii zor olmasa da yokta
Umurumda değil, ölene kadar nezaketimi bozmayacagim.
İnsan insan olmadığını üslubu ile. Olmadı sonraki sorusu ile belli eder
Hep bedava da insan olana bedava. İtin işi etle. Bunlarla ne işi var onun
Bazı insanlar için zor
insanların bu konudaki eksikligi bana gelmiş
Maalesef bu özellikte olanlara genelde saf gözüyle bakılıyor
Nezaket hala değerli; karakterimden ödün vermeden saygılı olmaya devam ediyorum.
15 yaşındayım yasak mı bana
Merhaba,
Ucuz insanlar sevilir! 😅
Oldukta ne olduk yine olan bize oldu
Kolay ama herkes birkaç yüzlü
Tüketim çağındayız, normaldir.
Öylesinin de kıymeti bilinmiyor maalesef
İnsanlar empati yoksunu şimdi
Şu coğrafyada çok zor
Zor olduğu kesin
Inan öyle kimselerin hiç kıymeti kalmadı
Nezaketli insan kalmadı artık hepsi çıkarcı sinsi