23 yaşında kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım, bu hatalar ve eksiklerimi nasıl düzeltebilirim?

Sevgili kendimle oturdum. Dedim kendime 23 yaşında ne kazandırabilirim? Benim eksiklerim ve hatalarım neler diye oturdum düşündüm.

• Bence gerçekten çok fazla insanları düşünmek ve sürekli kendimden ödün vermek.
  • Bazen özgüvensiz hissettiğim zamanlarda yalan söylemek.
  • Bazen kendimi açıklamak için paragraf paragraf yazı yazmak. Yanlış anlaşılma korkusu
  • Bazen insanlara karanlık taraflarımı gösterince kendimi suçlu hissetmek. Bak beni güçsüz görecekler kesin diye !
  • Sürekli erteleme acaba yapsam mı derken kendimi o değişik duyguya mahkum etmek.
  • Kendimi stres anında ifade edememek
  • Bazen üşendiğim için kişisel bakıma özen göstermemek
  • Bir an herkese her şeyi anlatmak. Bu bazen ilk kez gördüğümde oluyor. Çok büyük eksi bu.
  • Sahte ilgiler olduğunu bile bile belki seviyordur deyip sezgilerimi kenara atmak ve hep doğru çıkması.
  • Yalnız kaldığımda sürekli kendimle kavga etmek sen böyle biri değilsin neden bu canım şeyleri yaptın demek.
23 yaşında kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım, bu hatalar ve eksiklerimi nasıl düzeltebilirim?