İnsan başkalarının hatalarını görmekte çoğu zaman çok iyidir ama kendi tarafına bakmak o kadar kolay olmaz. Hepimizin sevilen yönleri olduğu gibi zaman zaman zorlayan tarafları da var. Bazen sabrımız, bazen inatçılığımız, bazen de fazla düşünmemiz ilişkiyi zorlaştırabilir. Peki kendinle evli olsaydın, hangi özelliğin yüzünden kendinden boşanırdın?
Objektif bir yorum yapmak istiyorum ; insan hayatı boyunca kendini tamamlayacak o, parçayı ister. Hayatta gelişim, dönüşüm hep var ; herkes iyi bir insan ister, ancak hiçkimse iyi bir insan olmak için çaba göstermez. Oysaki kendini törpülemek bir çok şeyi sana, kendini hatırlatır ve gelişim yönünde atacağın önemli bir adımdır. ✨bir kaç ay önceki ben'le şu anki ben farklıyız. O an ki benle anlaşamazdım belki de şu an ki benle anlaşır hiç ayrılmazdım. Eskiden olsa kendimi açıklamak, doğru anlaşılmak için çok şey yapardım ancak bu karşıdakinin alanını daraltabilir. Şu an ki ben senin anlatacağın karşıdakinin anlayacağı kadardır diyor. Bir kez açikla ve sus hiçbir şeyin üzerine gitme. 💁
Sorumsuz oluşumdan. Bazı insanı ihtiyaçlar çok zaman kaybi ve ömür törpüsü geliyor şahsen. Onları yapmak için programlanmisiz gibi herkes mecburi yapıyor. Ben yapamam ugrasamam zaten eski sorumluluk bilincim yok öldü. Zaten evde alanıma fazla müdahale edilip karisilmasindan da hoşlanmam. Bende o kişinin bu tavırlarından rahatsız oluyorum. Rahatsiz olmuyor musun böyle diyip o da yapmaya kalkışmasın olsam yapardim heralde sakatta değilim. Evlilikte sorumluluk istiyor tabi bekar evi gibi olmaz. Bilmiyorum belki zamanla değişir miyim ama neden değişmek zorunda kalıyoruz ki ben özgür olmamaktan değil sorumluluk sahibi olmaktan korkuyorum. burada ki sorumluluk ev içi işler durumlar vs.
Düşündüm bir an 😅 biriktirip patlamalarım var o anlarda çok çirkinleşiyorum yani içimden vahşi bir kedi çıkıyor hakaret falan etmem ama yırtıcı olurum bu da beni iterdi heralde ama o hale kolay gelmem çok sabrımın zorlanması lazım lakin bazen sakinleşince karşı tarafa acıdığım olmuştur 😅 ama vallahi çok sabrımı zorluyorlar bazen insanım ben de Napim 😂
Emin ol ki boşanmazdım çünkü dikkat ediyorum ben şimdiki insanlardan çok farklıyım ve kendim gibi bir eşimin olmasını çok isterdim hayata farklı pencereden bakıyorum insanları anlamaya çalışıyorum devamlı kendimi ovmuyorum veya insanları hakir görmüyorum ben buyum ve kendimle gayet mutluyum.
Güzel bir öz farkındalık sorusu sormuşsun 😊 İnsan kendine dürüst bakınca kaçacak yer kalmıyor.
Kendimle evli olsaydım muhtemelen fazla analiz yapmam yüzünden zorlanırdım. Çünkü her davranışı çözmeye çalışmak, bazen akışta kalmayı engeller 🤯 Sürekli niyet okumaya çalışmak ilişkide yorar. Bir de inatçı yanım var; haklı olduğumu düşündüğümde kolay geri adım atmam 🙃 Sen de kendi zor tarafını dürüstçe kabullenirsen, aslında boşanmak yerine evliliği güçlendirmiş olursun 💛
Boşanmazdım benim gibi bir kadından hghg Kıskanç değilim, özel alana saygım var, gezmeyi kültürel şeyleri severim. yenilikçiyim, kendi işim var, hobilerim var. değişik bir kadınım, orijinalim. :D belki bu özellikler çok evcimen birine ters gelirse ayrılırdı.
Bence kendimle evli olsaydım, boşanma sebebi olarak inatçılığımı görürdüm. Bir konuda ısrarcı olduğumda, bazen haklı olduğumdan bile şüphe duymuyorum ve karşı tarafı ikna etmek için uğraşıyorumdur. Bu durum, zamanla karşı tarafı bezdirip ilişkide gerginlik yarat
Çok güzel bir soru geçen gün şöyle bir söz okudum hayatını hayatının üstüne denk getirmekle ilgili her evlilikte mutlaka sorunlar ve anlaşılamayan yönler ve davranışlar oluyor bu iki taraf içinde geçerli ben zor ya da anlaşılması zor bir insan değilim o sebepten kendımden boşanmazdım 😊 bunun için partnerımın hayatını hayatımın üstüne getirmem yeterli 🥰
Dengesizim ben biraz o olabilir. Mesela bazen gıcık ederek severim bazen aşırı kur yaparak. Bazen tartısma dıbıne kadar gıderım bazen kırılmasın dıye alttan alırım.
Bazen karadenız damarım tutar ınada bındırırım bazende hanımcı erkek moduna girerim.
Özellikle ben gerginken karsımda gulunmemesı lazım asırı sınırlenıyorum.
Zor biriyim zor maalesef.. babasının prensi kızlar bizim kahrımızı cekemezler.
Biraz fazla net insanın doğrucuyum her şeyi tam isterim net insan olduğum için sıkıcı gelebilirdim o yüzden boşanma olabilir Yani Ama yalancı iki yüzlü tembel özü sözü ayrı oynayan insan benimle anlaşamaz net söylüyorum
Duygularımı güçlü yaşadığım için sinirlendiğimde de sevdiğimde yoğun yaşıyorum. Bu tutku güzel ama bazen ilişkiyi yorabilir. oda bende kararsızlık ve fazla sorgulama ve hassasıyet getırıyor